Ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου και ο ΠΑΟ του κου Γιάννη

Με δύο μέτρα και με δύο σταθμά κινείται ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος έχει εξαπολύσει επικοινωνιακή επίθεση κατά της Nova. Με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού υποστηρίζεται πως η Nova χρησιμοποιεί παραπλανητική διαφήμιση όσον αφορά την προσφορά των 19,90 ευρώ για τα αθλητικά κανάλια αποκρύπτοντας – κατά τον ΣΚΑΪ- ότι για να γίνει κάποιος συνδρομητής σε αυτά θα πρέπει πρώτα να είναι συνδρομητής της Forthnet.

Βέβαια η διαφήμιση δεν εμπεριέχει καμία παραπλάνηση αφού πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική την οποία άλλωστε χρησιμοποιεί και ο ΟΤΕ στις προσφορές του που παρέχει συγκεκριμένα πακέτα με την προϋπόθεση ο πελάτης να είναι συνδρομητής του.

Βέβαια δεν περιμένει κανείς να γίνει παρόμοια αναφορά περί παραπλανητικής διαφήμισης για τον ΟΤΕ TV αφού είναι γνωστή η πολυετής συνεργασία του με τον ΣΚΑϊ που έχει αναλάβει όλες τις παραγωγές της ψηφιακής πλατφόρμας του ΟΤΕ.

Η κόντρα του Γιάννη Αλαφούζου με την Nova έχει παρελθόν καθώς σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις αρχές του 2013, ο ΣΚΑΪ απαγορεύεται να μεταδίδει στιγμιότυπα από τους αγώνες της Superleague χωρίς προηγούμενη συμφωνία με τη Nova (παρά μόνο στιγμιότυπα περιορισμένου αριθμού ομάδων και μέγιστης διάρκειας 90 δευτερολέπτων, πάντα με την προϋπόθεση συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών). O Σκάι με την έναρξη του Πρωταθλήματος παραβιάζοντας τη δικαστική απόφαση μετέδωσε πλάνα που «έκλεψε» από τη Nova για χρήση από την εκπομπή της Κυριακής 18/8/2013, «Σκάι Goal». Σύμφωνα με πληροφορίες η Nova πρόκειται άμεσα να ποινικοποιήσει την υπόθεση για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης ενέργεια που μέχρι σήμερα είχε αποφύγει να προχωρήσει.

Το οξύμωρο της υπόθεσης πάντως είναι η πλήρως αντιφατική συμπεριφορά του Γιάννη Αλαφούζου όταν ως ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ καταγγέλλει την διαφημιστική καμπάνια των Novasports ως παραπλανητική ενώ από την άλλη πλευρά ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προωθεί (μέσω του επίσημης ιστοσελίδας του Παναθηναϊκού http://www.pao.gr/el/news/commercial/?itemid=43109bb6-1709-47f9-b7a1-480825803843) την ειδική προσφορά των καναλιών Novasports για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού με προϋπόθεση την εγγραφή τους στην υπηρεσία Nova 3Play.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα