«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο λόγω… Συρίας

Με σοβαρές απώλειες έκλεισε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, υποχωρώντας σε  ποσοστό άνω του 4% και εξανεμίζοντας τα κέρδη που κατέγραφε από τις αρχές του μήνα.

Η ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας, σε σχέση με τα απογοητευτικά χθεσινά επίπεδα, συνοδεύτηκε από κλιμάκωση των πιέσεων καθώς, ελλείψει άλλων καταλυτών, η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στη Συρία κυριάρχησε.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες 8 (όλες ανοδικές) συνεδριάσεις του Αυγούστου ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε συνολικά κέρδη 10,7%. Στις 10 συνεδριάσεις που ακολούθησαν, μετά το υψηλό των 977 μονάδων, μόνο σε δύο κατάφερε να σημειώσει θετικό κλείσιμο, με τις συνολικές απώλειες να διαμορφώνονται σε 9,81%.

Την Τρίτη ο Γ.Δ. κινήθηκε πτωτικά σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών και έφτασε να υποχωρεί έως και 4,69% στις 875,76 μονάδες, που αποτελεί τη χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τις 31 Ιουλίου.

Στο «κόκκινο» έκλεισε η διαπραγμάτευση για ολόκληρο σχεδόν το ταμπλό. Συνολικά 108 μετοχές υποχρεώθηκαν σε απώλειες, 125 έκλεισαν αμετάβλητες και μόλις 20 σημείωσαν θετικό κλείσιμο.

Για τον Γ.Δ. η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε τελικά στις 881,35 μονάδες με απώλειες 4,08%. Πρόκειται για τις υψηλότερες ποσοστιαίες απώλειες από τα τέλη Ιουνίου.

Για τον δείκτη των τραπεζών οι συναλλαγές ολοκληρώθηκαν στις 131,25 μονάδες με απώλειες 4,80% (έως το -5,19% ενδοσυνεδριακά).

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα