INTRALOT: Βίρα τις άγκυρες για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Συμφώνησαν και οι τελευταίοι ομολογιούχοι για την βιώσιμη αναδιάρθρωση των εταιρικών χρεών

Μία επίπονη συμφωνία για την Intralot που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και αφορούσε την εκ των ων ουκ άνευ αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας είχε ευτυχές τέλος για τον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη που κυριαρχεί στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, καθώς μία κρίσιμη ομάδα πιστωτών είπε το «ναι» προχωρώντας στη χρηματοδότηση €148.000.000 με τα οποία θα αποπληρωθούν κάποια από τα παλαιότερα χρέη που λήγουν τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους θα καταστούν βιώσιμοι οι όροι της αναδιάρθρωσης του εταιρικού χρέους.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις της εταιρείας, βάσει της καινούργιας συμφωνίας «κομμάτι» ύψους €250.000.000 από την συνολική «πίτα» των εξασφαλισμένων ομολόγων (SSN) της Intralot που λήγουν τον Σεπτέμβριο θα αποπληρωθούν από μερίδα επενδυτών. Για το υπόλοιπο ποσό θα υπάρξει ανταλλαγή ομολογιών, με τις νέες ομολογίες να λήγουν το 2025.

Οι νέες SSNs που θα εκδοθούν θα είναι συνολικού αρχικού κεφαλαίου ύψους 244,6 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, με πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate) 7,09% το πρώτο και δεύτερο έτος από την έκδοση, 8,19% το τρίτο έτος από την έκδοση και 8,87% έπειτα.

Επίσης, ό όμιλος θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τόκους, με επιτόκιο πληρωμής σε είδος (payment-in-kind interest rate) 9,98%, αντί για το πληρωτέο επιτόκιο (cash interest rate), για τα πρώτα τρία έτη, και 10,27% έπειτα.

Η Συμφωνία Lock up προβλέπει ότι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι εταιρείες του Ομίλου Intralοt, Inc. θα λειτουργούν, στο μέτρο του δυνατού, ως αυτόνομες οντότητες.

Για τους γνωρίζοντες το ειδησεογραφικό παρασκήνιο της υπόθεσης, η Intralot είχε καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών με τους πιστωτές της (σ.σ. συμμετείχαν οι Beach Point Capital Management, M&G Plc και Oak Hill Advisors), είχε επέλθει ένα καταρχάς deal αλλά για να καταστεί δεσμευτικό απαιτείτο το κατ’ ελάχιστον ΟΚ του 90% των ομολογιούχων, όταν στις πρώτες συζητήσεις το «πράσινο» φως είχε ανάψει περίπου το 82% των ομολογιούχων που διακρατούσαν «χαρτιά» που έληγαν φέτος τον Σεπτέμβριο.

Αυτός λοιπόν ο κρίσιμος δρόμος του +8% διανύθηκε και πλέον η Intralot θα απομειώσει τον δανεισμό του ομίλου κατά 110 έως 180 εκατ. ευρώ και θα «γράψει» λειτουργική κερδοφορία ύψους 90-95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 68% αφορά την αμερικανική θυγατρική που έχει δραστηριοποίηση σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ.

Σ. Κόκκαλης: «Θαυμαστές οι οικονομικές επιδόσεις της Intralοt στις ΗΠΑ»

Κατά τη διάρκεια της δίχως άλλο κρίσιμης Γ.Σ. της Intralot που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο διοικητικός ηγέτης της εταιρείας, Σωκράτης Κόκκαλης, υπογράμμισε ότι η συμφωνία με τους ομολογιούχους ήταν η καλύτερη δυνατή για να ικανοποιηθούν –όπως είπε χαρακτηριστικά– οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης «η συμφωνία του Ιανουαρίου απαιτούσε συγκεκριμένη συμμετοχή, η οποία ωστόσο δεν επετεύχθη. Για να μην πάμε σε προσφυγή, επιλέχτηκε μια ενδιάμεση συμφωνία αναχρηματοδότησης. Οι ομολογιούχοι δίνουν νέο δάνειο ύψους 147 εκατ. ευρώ ενώ θα εκδώσουν και νέα ομόλογα μέχρι το υπόλοιπο ποσό των 250 εκατ. ευρώ. Οι ομολογιούχοι θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μέχρι ποσοστό 19%. Μάλιστα το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί μέχρι και το 49%».

Εξάλλου ο κ. Κόκκαλης αποκάλυψε ότι η θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ Αμερική, στην οποία «γράφεται» πάνω από το ένα τρίτο των ετήσιων εσόδων (36,4%) του ομίλου και περισσότερο από το μισό (51%) της λειτουργικής κερδοφορίας του, θα σηκώσει τις άγκυρες για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Συνεχίζοντας οι κ. Κόκκαλης είπε ότι η αμερικανική θυγατρική της Intralοt επιτυγχάνει θαυμαστές οικονομικές επιδόσεις στη διάρκεια και του φετινού πανδημικού 2021, παρουσιάζοντας αύξηση +81% το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα