“Δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν, αν θέλει η Γερμανία να φύγει αυτή”

Να φύγει ο Σόιμπλε από το ευρώ αν δεν του αρέσει. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων κ. Νίκος Μαυραγάνης δίνοντας νέα διάσταση έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαπραγμάτευση.

“Αν ο Σόιμπλε συνεχίσει την ιδια πολιτική τότε θα δούμε διμερείς συμβάσεις μεταξύ των χωρών του Νότου δεν υπάρχει άλλη λύση. Γίνονται ηδη συζητήσεις στη γαλλική, ισπανική, πορτογαλική και ελληνική διπλωματία. Δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν αν θέλει η Γερμανία να φύγει αυτή” είπε αρχικά μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο Νίκος Μαυραγάνης.

Μεταξύ άλλων σημείωσε για την έως τώρα στάση της Γερμανίας και του κ. Σόιμπλε πως αν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήθελε αποσχηματοποιημένη απο το παρελθόν την Ευρώπη τότε μπορεί να συνεχίσει να το κάνει.

«Διαφορετικά θα πρέπει να ανακρούσει πρύμναν γιατί αλλιώς θα δούμε το πολύ σε ενα έτος διμερείς συμβάσεις μεταξύ των χωρών του Νότου σε μια άλλη Ευρώπη. Αν επιλέξει ο Σοιμπλε κάτι τέτοιο και πιστεύει οτι ο Νότος απομυζά τον Βορρά, τότε νομίζω οτι ο Νότος δεν έχει αλλη λύση. Ειναι ώριμο και γίνονται ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ διπλωματών και των χωρών του Νότου. Υπάρχει η διακήρυξη των χωρών αυτών που ολοι συμφωνούν σε μια διαφορετική πολιτική με αξιοπρέπεια για ανθρώπινη διαβίωση».

Στην ερώτηση αν στις δυο διαφορετικές “Ευρώπες” θα υπάρχει ενιαίο νόμισμα, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Δεν εκχωρούμε σε κανέναν το δικαίωμα αυτό. Όποιος θέλει να φύγει απο το ευρώ να το πράξει, αν το θέλουν οι Γερμανοί ειναι δικαίωμά τους, εμεις δεν εκχωρούμε το ευρώ σε κανέναν, αν θέλουν να φύγουν αυτοί ας φύγουν».

Ταυτόχρονα ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανανέωση του στόλου φορτηγών και λεωφορείων με χρηματοδοτική υποστήρξη, αλλαγές στο κόστος διοδίων για επαγγελματίες και αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τα ταξί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα