Ελληνοτουρκικές μάχες στους “8” της Euroleague

Πάνω σε δύο ομάδες που οι εκτιμητές λένε πως θα είναι σε καλή κατάσταση σε δύο εβδομάδες, την Εφές και την Φενέρ, «έπεσαν» οι δύο ελληνικές ομάδες της Euroleague, έχοντας πλεονέκτημα έδρας (η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες).

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ομάδα που τον νίκησε πριν από λίγες μέρες, την Εφές Αναντολού, με οκτώ νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια, μία ομάδα που βασίζεται σε Τούρκους και Αμερικάνους καλαθοσφαιριστές και έναν παλιό μας γνώριμο, τον Μπράιαν Ντάνστον σε θέση σέντερ, ενώ υπάρχει και η… γαλλική επιρροή του Τομάς Ερτέλ. Η Εφές είναι νεοσύστατη, ιδρύθηκε το 1976, αλλά είναι «γίγαντας» για τα τουρκικά δεδομένα, καθώς έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα Τουρκίας, 10 Κύπελλα, ένα Κόρατς, έχει παίξει σε έναν τελικό Σαπόρτα και έχει φτάσει δύο φορές στην τρίτη θέση της Euroleague.

Ο ΠΑΟ θα παίξει με την Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μία ομάδα που θεωρητικά ανεβαίνει διαρκώς, καθώς επιστρέφουν οι τραυματίες. Με τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια δείχνει «ξεκούρδιστη», αλλά Σλούκας και Μπογκντάνοβιτς τώρα μπαίνουν στην «εξίσωση», όπως και ο Ντατόμε. Έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα Τουρκίας και πέντε κύπελλα, πέρσι ήταν φιναλίστ του θεσμού (έχασε στον τελικό από την ΤΣΣΚΑ) και πρόπερσι έφτασε στο Final-4.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα