Ολομέτωπη κατά Τσίπρα

Ολομέτωπη ήταν η επίθεση του Κινήματος Αλλαγής στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα όσα είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο τόσο για το κυβερνητικό σχέδιο στην μετά μνημονίου εποχή, όσο και για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη.

Για το σχέδιο το Κίνημα Αλλαγής κάνει λόγο για υποσχέσεις που ο πρωθυπουργός δεν τηρεί, ενώ για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για υποκρισία εκ μέρους του πρωθυπουργού υπενθυμίζοντας πως χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή πρωτοστατούσε στις πλατείες των αγανακτισμένων.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για το σχέδιο της επόμενης ημέρα είναι: “Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να εμφανίζει στους υπουργούς του ένα γενικό πλαίσιο του σχεδίου που έχει καταθέσει στις Βρυξέλλες αλλά κρατούσε μυστικό από την ιδία του την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Και μίλησε γι’ αυτό σήμερα προφανώς για να μην ακούσουν γι’ αυτό πρώτη φορά στην προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή την Τετάρτη που έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά.

Περιμένουμε να δούμε το κείμενο για να το αξιολογήσουμε. Αυτό που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας είναι επί της ουσίας το άλλο όνομα των δεσμεύσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους εταίρους, όταν τελειώσει η χρηματοδότηση τον Αύγουστο. Κι όλα αυτά πασπαλισμένα με μπόλικες υποσχέσεις, σαν αυτές που ειδικεύεται ο πρωθυπουργός αλλά ποτέ δεν τηρεί”.

Για τον Μπουτάρη

Στην δεύτερη ανακοίνωση το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει εκ νέου τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μόνο που αυτή την φορά η επίθεση ήταν πιο οξεία, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι προετοίμασε τα σκηνικά για τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών: «Αναφερόμενος στη φασιστική επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη ο κ. Τσίπρας μίλησε λες και προσγειώθηκε σήμερα στην Ελλάδα. “Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες; Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο τού έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά;” είπε.

Ξέχασε τις εποχές που διαγκωνιζόταν με τη ΝΔ στον λαϊκισμό και στα αντιμνημονιακά συνθήματα; Να του θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε σε επιθέσεις και στις πλατείες των αγανακτισμένων αγκαλιά με τη Χρυσή Αυγή; Φθάνει πια με την υποκρισία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα