Απορρίφθηκε η έφεση Παναθηναϊκού για την άδεια της UEFA

Χωρίς άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (άδεια UEFA) είναι και τυπικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η προσφυγή που κατέθεσε κατά της απορριπτικής απόφασης του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως αναμενόταν, δεν έγινε δεκτή από το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης.

Θυμίζουμε ότι το ΠΟΑ απέρριψε την αίτηση της «πράσινης» εταιρίας «λόγω μη εκπλήρωσης» τεσσάρων άρθρων του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017). Συγκεκριμένα των άρθρων 48 (Χρηματοοικονομικές καταστάσεις ενδιάμεσης περιόδου), 49 (Μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς άλλες ομάδες), 50 (Μη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εργαζομένους) και 52 (Μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία). Όλα είναι υποχρεωτικά κριτήρια, που σημαίνει πως ακόμα και ένα να μην εκπληρώνεται η άδεια απορρίπτεται.

Συγκεκριμένα η απόφαση του ΔΟΑ, αναφέρει: «Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Δ.Ο.Α.), απέρριψε την υπ΄ αριθμ. 16001/25-05-2018 έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ, που αφορούσε αίτημα για χορήγηση άδειας συμμετοχής της εν λόγω ΠΑΕ στις διοργανώσεις της UEFA (άδεια UEFA)».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα