Μητσοτάκης για Μακεδονικό: Ο κ. Τσίπρας είναι ο εύκολος για να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες

Και μόνο για την μνημειώδη ομιλία του Π. Καμμένου άξιζε αυτή η πρόταση μομφής, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνοντας το βήμα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αποτελεί χρέος να μας να κάνουμε ότι μπορούμε να σας σταματήσουμε και να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.  “Τρία χρόνια έχουν γίνει πολλά που θα δικαιολογούσαν μια πρόταση δισπιστίας. Επιλέξαμε να το πράξουμε τώρα για να θέσουμε όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους. Να το πουμε απλά: ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι πρόταση υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Η συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα που πολύ δύσκολα θα αλλάξουν στο μέλλον. τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών των ΑΝΕΛ. Στα λόγια εμφανίζονται να διαφωνούν με την συμφωνία. Ισχυρίζονται ότι δεν θα κυρώσουν τη συμφωνία όταν έρθει στην Βουλή. Ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση σε κάποια βολική στιγμή στο μέλλον και στηρίζουν την κυβέρνηση που την διαπραγματεύθηκε και θα την υπογραψη αύριο” σχολίασε.

“Σας αξίζει και στους δυο σας νόμπελ πολιτικής απάτης” τόνισε απευθυνόμενος σε Τσίπρα και Καμμένο. Μάλιστα θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ με τις οποίες ο Πάνος Καμμένος δήλωνε ότι είναι αδιαπραγμάτευτο ζήτημα το όνομα της Μακεδονίας.

Υποστήριξε πως κύριος στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν να δημιουργήσει πρόβλημα με το Μακεδονικό στους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση. Για αυτό κινήθηκε χωρίς συνεννόηση και συνεργασία. “Εκανε το αντίθετο. Μυστική διπλωματία με διαρροές. Αλλά δεν σταματησε εκεί. Περιφρόνησε και τους πολίτες που εξέφρασαν τις πεποιθήσεις τους. Τους συκοφάντισες ως ακροδεξιούς” εξήγησε.

“Είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε ακολουθώντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Γιατί είμαστε η παράταξη της ευθύνης” συμπλήρωσε.

“Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε λύση με οποιοδήποτε κόστος και χωρίς κόκκινες γραμμές. Εμείς τις θέσαμε. Ακόμα και τότε φάνηκε πως δεν είχατε ιστορική συγκίνηση και διαπραγματευτικές αντιστάσεις” είπε δείχνοντας τον πρωθυπουργό. ” Ο κ. Τσίπρας υλοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκολο να πει ναι σε όλα αυτά που οι προκάτοχοί του είπαν όχι. Αυτό θα γράψει η ιστορία” υποστήριξε.

“Ψηφίζετε να αναγνωρίζονται από όλους και από την Ελλάδα, ως Μακεδόνες. Αυτό ψηφίζετε. Και αυτό δεν είναι το βασικό πρόβλημα αλλά ο αλυτρωτισμός τους που παραμένει. Υπάρχει λόγος που η Βουλγαρία αν και ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία ουδέποτε αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα. Αυτοί που ομιλούν την μακεδονική αποκλείεται στην πράξη να αποκαλούνται βορειομακεδόνες. Με την συμφωνία που έχετε φέρει οι κάτοικοι ονομάζονται Μακεδόνες. Αν όμως στη Βόρεια Μακεδονία ζουν Μακεδόνες κάποιος στο μέλλον μπορεί να υποστηρίξει πως υπάρχουν μακεδόνες, ομοεθνείς, στη Νότια Μακεδονία” είπε με νόημα δείχνοντας τον κίνδυνο που φέρνει η συμφωνία.

“Το erga omnes δεν διασφαλίζεται” σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που χαρακτήρισε αυθαίρετη κατασκεύη των Τσίπρα – Κοτζιά την συμφωνία. “Η γειτονική χώρα καλείται προς ένταξη στο ΝΑΤΟ τώρα. Πόσο ευκολο είναι να μην το κυρώσει η Ελλάδα αν το έχουν πράξει τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ;” διερωτήθηκε.

“Αν ισχύει η δήλωση σας πως θα λύσετε τα προβλήματα με την Αλβανία πριν πάτε διακοπές κύριε Κοτζιά, ένας λόγος παραπάνω να πάτε σε διακοπές διαρκείας από σήμερα ώστε να μην κάνετε άλλη ζημιά στην χώρα” σχολίασε απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως ψεύτη με αφορμή την ανυπαρξία του Republika Severna Makedonija από την συμφωνία υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν διάβασε καν αυτά που του σέρβιρε ο υπουργός του.

“Αν όλοι εμείς που διαφωνούμε είμαστε ακραίοι εθνικιστές και πατριώτες, τότε ο κύριος Καμμένος τι είναι;” ρώτησε τον πρωθυπουργό. “Δεν ντρέπεστε λίγο και οι δύο σας για αυτό το θέατρο που στήνετε εδώ;” αναρωτήθηκε θυμίζοντας πως θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν ήταν σκέτο “Μακεδονία”.

Αν και δεν αρνήθηκε πως στο παρελθόν υπήρξαν θέσεις τις οποιες η ΝΔ δεν θα δεχόταν, συμπλήρωσε πως εκείνες δεν κατέληξαν πουθενά οπότε και η προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει αντιπερισπασμό στο χθες θα πέσει στο κενό.

“Όσο για τα καλά λόγια που ακούγονται για το Σκοπιανό στο εξωτερικό θα έπρεπε να σας ανυσηχούν. Δεν είναι εκείνοι που διακινδυνεύουν το εθνικό τους συμφέρον. Τους εξυπηρετεί.” συμπλήρωσε.

“Οι εκλογές είναι θέμα μηνών. Και εσείς κύριε Τσίπρα θα πάρετε την θέση που σας αρμόζει: αυτή του χειρότερου πρωθυπουργού στην ιστορία” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γύρισε την χώρα πολλά χρόνια πίσω. Προειδοποίησε πως αν υπογραφεί αύριο η συμφωνία καθίσταται πολύ δύσκολη η ανατροπή της στο μέλλον.

“Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση που πρέπει ναφύγει πριν κάνει και άλλη ζημιά, μια εθνική συμφορά” κατέληξε καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα