Κώστας Καραμανλής: Ο μεγάλος «απών»

Η απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, σηματοδοτεί δύο πράγματα: το 4ο Μνημόνιο τίθεται, πλέον, σε εφαρμογή και ενεργοποιήθηκε η συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ -δρόμος χωρίς γυρισμό και στις δύο περιπτώσεις-.

Μεγάλος «απών», από μία κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία λίγο πριν γραφτεί ιστορία με μελανά γράμματα για την Ελλάδα, ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός, που με τη στάση του, εγείρει πλέον ερωτήματα ακόμη και στους πλέον καλόπιστους προς το πρόσωπο του. Δεν είναι και τόσο σύνηθες να μην μιλάς στη Βουλή, όταν το κόμμα σου ασκεί το κορυφαίο αντιπολιτευτικό του δικαίωμα με πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό συμβαίνει για ένα θέμα που σημάδεψε την πολιτική σου διαδρομή.

Ενώ όλοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας -και όχι μόνο- περίμεναν την παρέμβαση του, όπως προαναγγέλθηκε από την Πέμπτη, ο ίδιος για μία ακόμη φορά επέλεξε να είναι «απών». Για την ακρίβεια επέλεξε να εκδώσει το γραφείο του μία ανακοίνωση 40 λέξεων, στην οποία έλεγε ότι η δική του πολιτική είχε «ουσιώδεις διαφορές από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης» και ότι συμφωνεί απόλυτα με την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη. Ναι, τόσο… σκληρή στάση κράτησε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ώρα που βουλευτές της παράταξης του Πάνου Καμμένου παρουσιάζονταν ως συνεχιστές του «Καραμανλισμού». Αλήθεια, εφόσον δεν μίλησε τώρα πότε σκοπεύει να το κάνει; Το πιθανότερο είναι ποτέ!

Η «σιωπή» του είναι πλέον εκνευριστική

Οι εξελίξεις είναι δραματικές, οι στιγμές ιστορικές και ο Κώστας Καραμανλής επιμένει σε αυτή τη «σιωπή», που πλέον δεν εκκωφαντική -όπως αρέσκονταν να λένε οι υποστηρικτές του- αλλά εκνευριστική! Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε βουλευτή, αλλά για έναν πρώην πρωθυπουργό που επιλέγει για τον εαυτό του έναν ρόλο -αυτόν του «σιωπηλού» πολιτικού που αφήνει κάθε έναν να ερμηνεύει είτε τη σιωπή του, είτε τις διαρροές του, κατά το δοκούν-, αλλά ενδεχομένως να βλάπτει και την παράταξη που ο ίδιος ηγούνταν μέχρι πριν κάποια χρόνια και που ίδρυσε ο θείος του, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δεν είναι τυχαίο ότι φιλοκυβερνητικά Μέσα έσπευσαν να εκμεταλλευτούν αυτή την «απουσία» Καραμανλή για να γράψουν μεταξύ άλλων ότι «ο έμμεσος τρόπος παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού επελέγη εν μέρει και για να μην σχολιαστεί το “άδειασμα” στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών (ιδίως σαμαρικών, αλλά όχι μόνον) στη ΝΔ για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία». Εντάξει, φίλος και συνεργάτης ο Προκόπης αλλά από πού αντλεί το δικαίωμα να κάνει λόγο «για μία πολύ καλή συμφωνία», δηλαδή να υιοθετεί το αφήγημα της κυβέρνησης;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα