Η Σενεγάλη δεν επέστρεψε τα… δώρα της Πολωνίας (video)

8ος όμιλος

Μέρες Mundial 2002 ονειρεύεται η Σενεγάλη. «Τα λιοντάρια της Τερανγκά» -στην αναμέτρηση που «έριξε την αυλαία» της πρεμιέρας στον 8ο όμιλο του Mundial 2018– νίκησαν την Πολωνία με 2-1 (37′ αυτ. Σιόνεκ, 60′ Νιανγκ – 86′ Κριχόβιακ). Και «σφράγισαν» με πανηγυρικό τρόπο την επιστροφή τους στη διοργάνωση μετά από 16 χρόνια. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενήθηκε στα γήπεδα Ιαπωνίας και Νοτίου Κορέας. Τότε, στην πρεμιέρα είχαν και πάλι κάνει την έκπληξη. Είχαν νικήσει τη Γαλλία και κατάφεραν να φτάσουν ως τα προημιτελικά.

Τώρα, στο «Spartak Stadium» της Μόσχας θύμα τους ήταν η Πολωνία. Η οποία, παρουσιάστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου και δεν επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο το χαρακτηρισμό του φαβορί. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί, προβλέψιμοι, αργοί, χωρίς επιλογές, εύκολα αντιμετωπίσιμοι από τους αντιπάλους τους. Οι Αφρικανοί δεν έθελξαν με την απόδοσή τους αλλά είχαν πάθος, ενέργεια και τύχη.

«Άνοιξαν» το σκορ με αυτογκόλ, στις ελάχιστες φάσεις των Πολωνών η εστία τους δεν παραβιάστηκε και διπλασίασαν τις επιτυχίες με… παιδικό λάθος από την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Οι τυπικά γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ. Η ήττα αλλά κυρίως η εμφάνιση τους απομακρύνει αρκετά από το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Για να τη διεκδικήσουν βάσιμα θα πρέπει να βελτιωθούν κατακόρυφα.

Αντίθετα, η Σενεγάλη έγινε η πρώτη χώρα από την Αφρική που κατακτά τρεις βαθμούς στο τουρνουά και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Ιαπωνία που νωρίτερα νίκησε την Κολομβία. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας «των λιονταριών της Τερανγκά» -ο χαμηλότερα αμειβόμενος (200.000 ευρώ) στη διοργάνωση- Αλιού Σισέ και οι παίκτες του δικαιούνται βάσιμα να ονειρεύονται παρουσία στους «16».

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Πίστσεκ (83′ Μπερεσίνσκι), Πάζνταν, Σιόνεκ, Ρίμπους, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Μπλαστσικόβσκι (46′ Μπεντνάρεκ), Μίλικ (73′ Κοβνάτσκι), Γκροσίτσκι, Λεβαντόβσκι

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Κ. Εντιάιγ, Γουαγκέ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Σαρ, Α. Εντιάιγ (87′ Κουγιατέ), Γκέιγ, Νιανγκ (75′ Κονατέ), Μανέ, Ντιουφ (62′ Εντόι)

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα