Αποχώρησε από την Εθνική Ιράν ο Αζμούν

Την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα του Ιράν, σε ηλικία μόλις 23 ετών, ανακοίνωσε σήμερα (28/6) ο Σαρντάρ Αζμούν, τονίζοντας ότι πήρε αυτή την απόφαση, επειδή οι προσβολές με στόχο τον ίδιο κατέστρεψαν την υγεία της μητέρας του.

Το Ιράν αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας, με απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, με τον Αζμούν, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της εθνικής στα προκριματικά, να μην καταφέρνει να σκοράρει στην τελική φάση και να δέχεται ύβρεις για τις εμφανίσεις του.

«Το να αγωνίζομαι στην εθνική ομάδα μου ήταν μια σπουδαία τιμή για μένα και θα είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου μέχρι να πεθάνω» αναφέρει ο Αζμούν σε ανάρτησή του στο Instagram και συνεχίζει, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς… έφτασα στην απόφαση να πω αντίο στην εθνική ομάδα μου. Αυτή είναι μια από τις πιο οδυνηρές και σημαντικές αποφάσεις ζωής για ένα νέο 23 ετών, ο οποίος αντιμετώπισε σπουδαίες δυσκολίες για να φτάσει εδώ.

Η μητέρα μου ξεπέρασε μια σοβαρή ασθένεια και ήμουν χαρούμενος, όμως, δυστυχώς, εξαιτίας της αγένειας κάποιων ανθρώπων και τις προσβολές που εγώ και οι συμπαίκτες μου δεν άξιζαν με κανένα τρόπο, η ασθένειά της έχει γίνει σοβαρή. Αυτό με έχει βάλει σε μια δύσκολη θέση, όπου πρέπει να επιλέξω το ένα ή το άλλο. Και ως αποτέλεσμα επιλέγω τη μητέρα μου».

Ο Αζμούν, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνίζεται στη Ρωσία (σε Ρούμπιν Καζάν, Ροστόφ και ξανά Ρούμπιν Καζάν), έκανε ντεμπούτο στην εθνική ανδρών του Ιράν το 2014 με απολογισμό 23 γκολ σε 36 αναμετρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα