Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη Αδωνι Γεωργιάδη – Πάνου Καμμένου

Συζητήθηκε την Πέμπτη ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας αγωγή που είχε καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος κατά του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Με την αγωγή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητούσε από τον υπουργό Υγείας αποζημίωση ύψους 500. 000 ευρώ την οποία στη συνέχεια -σύμφωνα τουλάχιστον με την πλευρά του κ. Γεωργιάδη -περιόρισε στις 300.000 ευρώ. Αφορμή για την κατάθεση της αγωγής αποτέλεσαν «συκοφαντικοί» χαρακτηρισμοί του Πάνου Καμμένου για τον σημερινό υπουργό Υγείας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος στρέφεται κατά του κ. Γεωργιάδη επειδή εκείνος τον είχε αποκαλέσει «τον μεγαλύτερο καραγκιόζη και ό,τι πιο αστείο διαθέτει η πολιτική ζωή του τόπου». Ακόμη, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητεί από τον υπουργό Υγείας αποζημίωση επειδή εκείνος τον έχει χαρακτηρίσει «δημαγωγό» και παράλληλα έχει αμφισβητήσει ότι τα εισοδήματά του ανέρχονται στο ποσό των 11.000 ευρώ, όπως δήλωνε στη δήλωση «πόθεν έσχες». Η αγωγή αυτή συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με τον κ. Γεωργιάδη να παρίσταται στη δίκη και τον κ. Καμμένο να απουσιάζει και να εκπροσωπείται από τον κ. Βασίλη Καπερνάρο δικηγόρο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Εμείς θεωρούμε ότι ένας πολιτικός όπως ο Π. Καμμένος που επιλέγει να χρησιμοποιεί πολύ έντονους χαρακτηρισμούς θα πρέπει να δέχεται και εξίσου έντονους χαρακτηρισμούς χωρίς να αντιδρά», αυτή ήταν η θέση μας στο δικαστήριο» ανέφερε ο κ. Αθ. Πλεύρης δικηγόρος του υπουργού Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αστικά δικαστήρια εκκρεμεί η συζήτηση και άλλης αγωγής που έχει καταθέσει ο κ. Καμμένος κατά του κ. Γεωργιάδη. Η αγωγή αυτή κατατέθηκε μετά τα όσα είχε αναφέρει στη Βουλή ο υπουργός Υγείας για την υπόθεση του σκάφους «Iliatoras of London» και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 16 Ιανουαρίου. Τέλος, αγωγή σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει καταθέσει και ο κ. Γεωγριάδης. Η συγκεκριμένη αγωγή θα συζητηθεί στις 23 Ιανουαρίου και κατατέθηκε από τον υπουργό Υγείας με αφορμή τη δήλωση του κ. Καμμένου ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα