Deutsche Welle: Πόσο άλλαξε ο Αλέξης Τσίπρας;

Στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα όσα εκεί, προκαλώντας αίσθηση και ποικίλα σχόλια, επικεντρώθηκε  η Deutsche Welle που έκανε λόγο για μεταστροφή του Έλληνα πρωθυπουργού στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Άλλοι τον επικρίνουν, άλλοι ελπίζουν σε μία «προοδευτική συμμαχία» εν όψει Eυρωεκλογών, γράφει στην ελληνική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα.

Αναλυτικά τα όσα γράφει η Deutsche Welle:

«Μα τι διαφορά! Πριν από τρία χρόνια ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αντιταχθεί στους Ευρωπαίους εταίρους για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Και τώρα, είναι ο πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων», σχολιάζει καυστικά δημοσίευμα.

H Deutche Welle εκφράζει την έκπληξή της για την μεταστροφή του Τσίπρα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι πιστωτές της Ελλάδας. 

«Μα τι διαφορά! Πριν από τρία χρόνια, ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιτάχθηκε στα κράτη της Ευρωζώνης. Τώρα τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

‘Οπως επισημαίνει το άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Μπερντ Ρίγκερτ, «τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων βοήθειας της Ε.Ε , ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έκανε έναν θετικό απολογισμό της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και αναγέννηση του ελληνικού κράτους: «Έχουμε ξεπεράσει την κρίση χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα».

Σε άλλο σημείο του άρθρου η Deutsche Welle σχολιάζει τη μεταμόρφωση του Έλληνα πρωθυπουργού.

«Ο Ισπανός ευρωβουλευτής Εστεμπάν Γκονζάλες Πονς,που εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, διασκεδάζει με την αλλαγή του πρωθυπουργού της Ελλάδας»….

«Σας βλέπω πολύ αλλαγμένο… Το 2015, η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, αλλά η ΕΕ βρισκόταν δίπλα της…..Και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος προκάλεσε τους χρηματοδότες το καλοκαίρι του 2015 και οδήγησε στην άκρη της απελπισίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να παραδεχθεί ότι έχει αλλάξει, αναφέρει η Deutsche Welle.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης χρέους, οι ελληνικές κυβερνήσεις όπως και η Ε.Ε είχαν κάνει λάθη. Ωστόσο, η κυβέρνησή μου εφάρμοσε τη σωστή συνταγή…Ναι, έχω αλλάξει”, ανέφερε ο Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ισπανό ευρωβουλευτή. Και πρόσθεσε:«Αυτό δεν πρέπει να είναι λάθος».

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κλήθηκε από το Eυρωκοινοβούλιο να μιλήσει για το όραμά του για το μέλλον της ΕΕ. Αλλά εκεί οι προτάσεις του παρέμειναν γενικές», σχολιάζει η Deutsche Welle και προσθέτει:

«Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, η οποία κατά τη γνώμη του συνέβαλε στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα