Ανώμαλη προσγείωση του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο και ήττα 1-0 από τον ψυχωμένο ΟΦΗ

Σκιά του καλού εαυτού του ο Ολυμπιακός, προσγειώθηκε ανώμαλα στο Ηράκλειο όπου γνώρισε την ήττα 1-0 απ’ τον ψυχωμένο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί στη νέα εποχή του Μιχάλη Μπούση πήραν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό και στο -6 από την κορυφή!

Το ματς ξεκίνησε με αργό ρυθμό και τον ΟΦΗ να προσπαθεί να το πάει στη δύναμη, την κόντρα και τις προσωπικές μονομαχίες, κρατώντας χαμηλά το τέμπο. Η… τριπλή ζώνη άμυνας του Παπαδόπουλου απέδωσε καρπούς, ενώ σταδιακά οι γηπεδούχοι «ανέβηκαν» και μετά το τέταρτο απείλησαν τον Ολυμπιακό με τον ενθουσιασμό και την ποιότητα των μεσοεπιθετικών τους, παρουσιάζοντας σε αυτό το πρώτο 45λεπτο μακράν την καλύτερη φετινή εικόνα τους.

Σε πλήρη αντίθεση με τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός είχε την χειρότερη δική του φετινή στο διάστημα αυτό. Με τον Τουρέ βασικό για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά το 2006, προσπάθησε να κάνει το γνωστό του παιχνίδι με κατοχή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, ωστόσο, δεν του βγήκε απολύτως τίποτα!

Μετά από 35 λεπτά χωρίς τη μεγάλη φάση, ήρθε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Η σέντρα του Κοροβέση από αριστερά βρήκε πιο μόνο και από… καλαμιά στον κάμπο τον Βουό στην καρδιά της περιοχής των ερυθρολεύκων και ο Ιβοριανός με καρφωτή κεφαλιά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Γιαννιώτη, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο 31′ και μοναδική ευκαιρία μετά από κόντρα σε σέντρα που πήγε στο δοκάρι, είναι τα στοιχεία που λένε την αλήθεια των πρώτων 45 λεπτών στο «Γεντί Κουλέ». Άνευροι, χωρίς φρεσκάδα και χωρίς ρυθμό οι «ερυθρόλευκοι», πεισμωμένοι και αποφασισμένοι για το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν οι «ομιλίτες».

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα αυτή του αγώνα άλλαξε πάντως, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει κατακόρυφα τη διάθεση και την πίεσή του προς την αντίπαλη περιοχή, Ο Μαρτίνς αποφάσισε πως πρέπει να παρέμβει άμεσα στο ματς, έτσι στην ανάπαυλα κράτησε στα αποδυτήρια τους Τουρέ και Καμαρά, ρίχνοντας στη μάχη του “Γεντί Κουλέ” τους Φετφατζίδη και Νάτχο.

Ωστόσο και πάλι οι Πειραιώτες… κατάφεραν να χάσουν όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν παρότι έπαιξαν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο! Στο 65′ ο Μάνος πέρασε αντί του Χριστοδουλόπουλου στο παιχνίδι και οι ερυθρόλευκοι πήγαν σε 4-4-2, με τους Ποντένσε – Φετφατζίδη στο πλάι.

Στο 71′ ο Γκερέρο πέταξε στα σκουπίδια μια κλασική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν μετά από σέντρα του Φετφατζίδη σημάδεψε τον Στρέζο με καρφωτή κεφαλιά από τα δύο μέτρα!

Ο Ολυμπιακός πολιορκούσε την άμυνα του ΟΦΗ ψάχνοντας την ισοφάριση αλλά το 1-1 δεν ήρθε ούτε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Νάτχο, ούτε αμέσως μετά στην κεφαλιά του Ποντένσε. Οι γηπεδούχοι είχαν επιστρατεύσει κάθε μέσο για να κρατήσουν το προβάδισμα τους, είτε παίζοντας σκληρά, είτε κάνοντας καθυστερήσεις, είτε και με τη βοήθεια της εξέδρας που πετούσε μπάλες στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που παιζόταν το ματς.

Οι γηπεδούχοι άντεξαν μέχρι το τέλος, κράτησαν το υπέρ τους σκορ από το 35′ και πανηγύρισαν το πρώτο τους φετινό τρίποντο. Με τον Ολυμπιακό να διέρχεται μια αγωνιστική κρίση που τον κρατά χωρίς τρίποντο για τρεις σερί αγωνιστικές.

Καλή η διαιτησία του Σέζου από το Κιλκίς

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος – Αργυρόπουλος, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης (68’ Κοιλιάρας) – Νάστος, Κυριακίδης, Μεγιάδο – Κουτσιανικούλης (77’ Κομεσίδης), Πλατέλλας, Βουό (81’ Αραβίδης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης – Ελαμπντελαουί, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας – Γκιγιέρμε, Καμαρά (45’ Φετφατζίδης) – , Ποντένσε, Τουρέ (45’ Νάτχο), Χριστοδουλόπουλος (66’ Μάνος) – Γκερέρο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα