“Τώρα που τελείωσε ο διάλογος της ρούγας θα μιλήσουμε κι εμείς”

Εκτάκτως συνεδριάζει το μεσημέρι η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να συζητήσεις για την επιστολή του κ. Τσίπρα για την Συνταγματική Αναθεώρηση και να υποβάλλουν τις δικές του προτάσεις.

Πάντως από το πρωί μέσω δηλώσεων στελεχών του ΚΙΝΑΛ σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές έγινε γνωστό ότι το κόμμα θα μετάσχει στην συζήτηση εντός του Κοινοβουλίου, αν και οι περισσότεροι θεωρούν το όλο θέμα ως ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα του κ. Τσίπρα.

Όπως μάλιστα είπε και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής “από Επιστολές με καλές προθέσεις, έχουμε χορτάσει τα τελευταία χρόνια”. Ενώ από την πλευρά του ο Κοινβουλευτικός Εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως “επιτέλους φέρνουν την Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή αφού την περιέφεραν σε όλες τις ρούγες και τα καφενεία της χώρας υποτίθεται για να κάνουν λαϊκό διάλογο. Εμείς στις διαδικασίες της Βουλής θα συμμετάσχουμε”.

Ο Χρηστίδης

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης μεταξύ άλλων υποστήριξε για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης: “Εμείς ξέρουμε πώς πρέπει να συγχρονιστεί το νέο Σύνταγμά μας με τις νέες ανάγκες της εποχής. Αυτό το έχει διατυπώσει η Πρόεδρός μας η Φώφη Γεννηματά πριν από περίπου 6 μήνες στην επιστολή της. Χρειάζονται καθαρές κουβέντες, υπάρχει ανάγκη για αλλαγές, όχι, όμως, για επικοινωνιακούς λόγους και κάτω από την ανάγκη του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου για να αλλάξουν την ατζέντα πετώντας τη μπάλα σε άλλο γήπεδο. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε στους σταθερούς πολιτικούς κύκλους κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ανοίξαμε και τη συζήτηση με την Επιστολή της κ. Γεννηματά πριν από 6 μήνες. Δε μπορεί κανείς να ξαναπαίξει παιχνίδια αντίστοιχα με αυτά του Ιανουαρίου του 2015 με την Προεδρική Εκλογή και επειδή μπροστά μας είναι οι Βουλευτικές Εκλογές κι όλοι κάνουν υπολογισμούς για τις επόμενες, αλλά ενδεχομένως και για τις μεθεπόμενες εκλογές, οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι η χώρα μας δε μπορεί να ξαναμπεί σε κανένα παιχνίδι υψηλού ρίσκου, σε εξαιρετικά δύσκολες ευρωπαϊκές αλλά και διεθνείς συνθήκες, ενόψει της Προεδρικής Εκλογής”.

Ο Λοβέρδος

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρος ήταν πολύ πιο επιθετικός από τον κ. Χρηστίδη. Έτσι είπε: “Επιτέλους φέρνουν την Συνταγματική Αναθεώρηση στη Βουλή αφού την περιέφεραν σε όλες τις ρούγες και τα καφενεία της χώρας υποτίθεται για να κάνουν λαϊκό διάλογο. Τίποτε δεν έγινε. Αυτά που ανεβάζουν στο διαδίκτυο σχετικώς είναι πανεύκολο να τα βρει κανείς ακόμη και για εμπορικό προϊόν. Έλεος με τον τάχα κοινωνικό διάλογο!

Εμείς είχαμε καταγγείλει «την διαδικασία της ρούγας». Γινόταν λόγος για το προαύλιο της Βουλής με την συμμετοχή διαφόρων άσχετων. Την Αναθεώρηση του Συντάγματος δεν την κάνουν όμως ούτε οι άσχετοι ούτε οι επιστήμονες. Ο χώρος κατά το Σύνταγμα για την Αναθεώρηση είναι το Κοινοβούλιο. Τώρα που έρχεται στη Βουλή, δεν μπορούμε να πούμε όχι στη συζήτηση. Θα είμαστε παρόντες στη συζήτηση με τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Το ποια στάση θα κρατήσουμε σε έκαστη ψηφοφορία, αλλά και συνολικά θα το αποφασίσουμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι συσκέψεις μας βεβαίως έχουν αρχίσει με βάση επεξεργασίας τις προτάσεις της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Εκ του Συντάγματος πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε και αυτό θα πράξουμε”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα