Ήξερε αλλά δεν μίλησε… (την έκανε για Ροστόφ)

Ιβάν Σαββίδης

Όλα στη ζωή έχουν μία εξήγηση. Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο, εκτός από τις παλιές εκπομπές του Χαρδαβέλλα, που κατέβαιναν τα Νεφελίμ στην Ελλάδα, δημιουργούσαν τα μαγνητικά πεδία για να γίνουν σεισμοί και καταποντισμοί, και μετά την έκαναν για το διάστημα. Λύθηκε ένα ακόμα ανεξήγητο σήμερα από την «Α». Καιρό τώρα γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη, ότι μόλις πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας για τη ΔΕΘ, πήρε το αερόπλανο, που έλεγε κι ο γίγαντας Γιώργος Ζαμπέτας, και την έκανε για το Ροστόφ. Μάλιστα.

Πάει την άλλη μέρα ο Πάνος ο Καμμένος στην Τούμπα μαζί με τα κανάλια και λέει «κάνω δώρο στον ΠΑΟΚ 30 στρέμματα χωράφι, για να φτιάξει γήπεδο». Για να ξεχάσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας, δηλαδή, ο λαός του ΠΑΟΚ. Πάλι απών ο Σαββίδης και πάει αυτός ο νεαρός γιάπης ο Μάκης Γκαγκάτσης και του δίνει τη φανέλα με το «12», που έχει μία ιερότητα. Δεν ήταν υποχρεωμένος να το ξέρει αυτό ο Μάκης, ότι το «12» αφορά στα παιδιά του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους για τον «δικέφαλο». Δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα, μικρό παιδί είναι εξ άλλου.

Ξεφύγαμε, όμως. Για τον Ιβάν λέγαμε. Ολόκληρο δώρο με αμπαλάζ έκανε ο Πάνος ο Καμένος στον ΠΑΟΚ κι ο Ιβάν έκοψε αζιμούθια στα αεροπλάνα για Ρωσία.  Μυστήριο πράγμα. Έρχεται ολόκληρος υπουργός και λείπει το αφεντικό. Τώρα ξηγιούνται όλα, όμως, γιατί την έκανε ο Ιβάν. Γιατί γνώριζε ότι υπάρχει σοβαρό μπέρδεμα με τα 30 στρέμματα χωράφι. Ότι ο Πάνος ο Καμμένος πήγε να τον πιάσει κι αυτόν «κώτσο», όπως έπιασε ολόκληρο, σχεδόν τον λαό του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν ήξερε ότι τα επτά από τα 29, για την ακρίβεια, στρέμματα ανήκουν στο Υπερταμείο κι είναι δύσκολο να τα πάρει ο ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό προτίμησε να την κάνει για τη Ρωσία. Ποιος του το σφύριξε; Από το γραφείο του Σταύρου του Καλαφάτη. Του είπανε του Ιβάν, άσε πρώτα τον Καμμένο να κάνει πανηγυράκι ότι και καλά δίνει τζάμπα πράμα στον ΠΑΟΚ και θα τον περιποιηθούμε στη Βουλή. Και πάει στη Βουλή ο Καλαφάτης και κάνει σχετική ερώτηση, πώς είναι δυνατόν να παραχωρείται έκταση στον ΠΑΟΚ που ανήκει στο Υπερταμείο; Μούγκα στη στρούγκα, η απάντηση. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ξεχάστηκε κιόλας το θέμα. Μέχρι που το επανέφερε η περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Έδωσε δυο-τρεις συνεντεύξεις στη Θεσσαλονίκη, η μία στο «Μετρόπολις», και είπε ότι υπάρχει νομική εμπλοκή με τα επτά στρέμματα. Αφού, σου λέει, ανήκουν στο Υπερταμείο, πώς πήγε και τα έδωσε ο Πάνος ο Καμμένος;

Κι αν τα είπαν κι αν δεν τα είπαν αυτά η Χαραλαμπίδου κι ο Καλαφάτης, το ένα και το αυτό. Ουδείς ασχολήθηκε. Εδώ μιλάμε ότι έγινε η κοροϊδία του αιώνα με τον Καμμένο και ούτε τα Μέσα του Ιβάν δεν ασχολήθηκαν. Μούγκα στη στρούγκα και ο Ιβάν. Τον κορόιδεψε ο Καμμένος και δεν μιλάει. Και το ήξερε κιόλας. Τουμπεκί ψιλοκομμένη με σκορδοστούπι ο κύριος.

Πισινή κρατάει ο Ιβάν, γι’ αυτό δεν μιλάει. Σου λέει, άπαξ και δεν βρούνε τρόπο να μου δώσουνε και τα άλλα επτά στρέμματα, τότε θ’ αρχίσει τις «μπιστολιές» στην κυβέρνηση και τον Καμμένο. Σου λέει, αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πάνος ο Καμμένος ταχυδακτυλουργοί είναι. Λαγούς και με πετραχήλια επάνω βγάζουν από τα καπέλα τους, θα βρούνε τον τρόπο να τα πάρει τα στρέμματα ο ΠΑΟΚ. Έτσι λέει ο Ιβάν ο τρομερός.

Κι εντάξει, ο Ιβάν αυτά λέει. Ο Πάνος ο Καμμένος τι λέει; Έσκασε ένα θέμα στη Θεσσαλονίκη στο «Μετρόπολις», όχι στο «Ράδιο Σέδες». Τουμπέκα κι ο Πάνος. Άπαξ κι είναι υπουργός και παίζει τέτοιο θέμα, βγαίνεις και το λες φόρα παρτίδα: «Εγώ, ο υπουργός εθνικής Αμύνης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι τα επτά στρέμματα θα τα πάρει ο ΠΑΟΚ, τέλος». Τώρα, να πεις ότι και να τα έλεγε αυτά ο Πάνος ο Καμμένος, σάμπως θα τον πίστευε κανένας; Τόσες φορές είπε ότι θα τον έριχνε τον Τσίπρα κι όχι μόνο δεν τον έριξε, αλλά αλλάζει και υπουργούς. Τον κάθισε στον πάγκο το φουκαρά το Κοτζιά. Πρώτος σκόρερ της κυβέρνησης ήτανε ο Νικόλας και ο Καμμένος τον έβγαλε όχι από την 11άδα αλλά κι από την ομάδα.

Έτσι είναι. Εκεί που άρχισαν τα πανηγύρια στον ΠΑΟΚ ότι θα φτιάξει τη νέα Τούμπα, χλίδα, λούσο και ταρατατζούμ, πάει πίσω, σου λέει, το πρόγραμμα. Υπάρχει νομικό πρόβλημα. Παραμύθι – φούρναρης η νέα Τούμπα. Στο μεταξύ, όμως, ξεθώριασαν κι οι αντιδράσεις για τη Μακεδονία. Φύλλο δεν κουνιέται στη Θεσσαλονίκη. Ποια Μακεδονία, τώρα, πάει αυτή. Ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα κι όλα καλά. Ή μήπως κάνω λάθος; Δυο πράγματα περίμενε ο λαός του ΠΑΟΚ. Το ένα να πάρει το πρωτάθλημα, και το άλλο να φτιάξει γήπεδο η ομάδα. Λες και θα τα παίρνουν μαζί με τον Σαββίδη τα λεφτά. Και δεν μιλούσε.

Κι εντάξει, το πρωτάθλημα θα το πάρει. Δεν υπάρχει ομάδα να τον χτυπήσει. Η ΑΕΚ βγήκε έξω από το κόλπο κι ο Ολυμπιακός έκανε τον ΜάνοΜπενζεμά, επειδή έβαλε δύο γκολ. Και θα το πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ όπως γουστάρει ο Σαββίδης κι ο λαός μαζί. Και ομαδάρα έχει και σπρώξιμο. Έτσι πάνε αυτά. Πακέτο. Μέχρι κι αυτός ο ξένος ο Γιένς Μάε ο Δανός διαιτητής, λες και κοιμήθηκε στο Μακεδονία Παλάς το προηγούμενο βράδυ, τον σφύριξε τον ΠΑΟΚ.

Πέναλτι καραμπινάτο έκανε ο Βαρέλα στον Μακέντα, στο ματς με τον Παναθηναϊκό, «παίζετε» έδειξε ο ασίκης και καραμπουζουκλής Μάε. Καρντάσι ο Μάε. Σου λέει, άπαξ και δώσω το πέναλτι, πρέπει να δείξω και κόκκινη στον Βαρέλα. Και μετά, μπορεί να μην κερδίσει ο καλύτερος. Γίγαντας ο Μάε, να τον ξαναφέρει ο Περέιρα. Αν και τέτοιες διαιτησίες σαν του Μάε του Δανού, οι Έλληνες διαιτητές τις παίζουνε κομπολόι. Έτσι και σφύριζε κανένας Κουτσιαύτης, μέχρι που έδινε και κίτρινη κάρτα στον Μακέντα για θέατρο. Παστρικά πράγματα δηλαδή. Ή την κάνεις τη δουλειά σοβαρά, ή δεν την κάνεις. Για το καλό της ελληνικής διαιτησίας, πάντα.

Κι η πλάκα ποια είναι με το πέναλτι του Βαρέλα στο Μακέντα. Μούγκα στη στρούγκα, άπαντες. Κι η ΕΡΤ, βέβαια, με τον γίγαντα τον Παναγιώτη τον Βαρούχα. Κανένα πέναλτι, σου λέει ο Πάνος. Όχι ο Πάνος ο Καμμένος. Ο Πάνος ο Βαρούχας, καθηγητής διαιτησίας. Ώμο με ώμο σού λέει τον πέταξε κάτω ο Βαρέλα. Έχει, δηλαδή, πιο δυνατό ώμο ο Βαρέλα, πιο γυμνασμένο, και τον έριξε στο χορτάρι τον φουκαρά τον Ιταλό. Άμα είχε κάνει περισσότερα βάρη ο Μακέντα, δεν θα έπεφτε. Θα συνέχιζε και θα έβαζε γκολ. Κι εντάξει, για την ΕΡΤ μιλάμε. Αφού η κυβέρνηση με τον Πάνο τον Καμμένο τον δούλεψε ψιλό γαζί τον λαό του ΠΑΟΚ με το γήπεδο, τι να έλεγε η ΕΡΤ, μετά; Κρατικό κανάλι είναι η ΕΡΤ. Να τα έβαζε με τον ΠΑΟΚ; Πέρυσι ο Περικλής Βασιλάκης το έφαγε το κεφάλι, κορόιδο ήταν να το φάει κι ο Βαρούχας; Πάει πέρυσι ο Περικλής και λέει ότι σωστά ο διαιτητής Κομίνης δεν μέτρησε το γκολ του Βαρέλα στην Τούμπα με την ΑΕΚ. Και πού είναι φέτος ο Περικλής; Στην Πρέβεζα και μελετάει τον Καρυωτάκη, ρίχνει και ταΐζει τις πάπιες στην παραλία. Τρελός ήταν ο Βαρούχας να πάθει τα ίδια; Μια ζωή στο κουρμπέτι είναι, το ’χει σπουδάσει το πεζοδρόμιο.

Το «Σαββιδοτεχνείο» και η βία

Ο Ιβάν βέβαια έβγαλε ανακοίνωση κατά του φασισμού την 28η Οκτωβρίου και καλά έκανε. Όλοι πρέπει να έχουμε κατά νου τι είναι φασισμός. Είναι παγκοσμιοποίηση ο φασισμός, αλλά με άλλο τρόπο. Αφού δεν πέτυχε με την οικονομία, πάνε να το κάνουνε με το ζόρι. Τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα είναι αυτή, για λίγους. Και λέει, λοιπόν, ο Ιβάν: «Σας καλώ όλους να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τις φασιστικές συμπεριφορές και τα σύμβολά τους, που έκαναν την εμφάνισή τους στα ελληνικά γήπεδα! Σας καλώ να καταπολεμήσουμε ενωμένοι τα φαινόμενα αθλητικής βίας που πληγώνουν την ελληνική κοινωνία». Κι άντε, για τους φασίστες στα γήπεδα, έχει καλώς. Για την αθλητική βία; Ποιος παράγει βία; Ότι ο ίδιος μπουκάρει με το κουμπούρι στον αγωνιστικό χώρο, αυτό δεν παράγει βία; Εκτός κι αν η δήλωση του Ιβάν ήταν αυτοκριτική. Τότε, αλλάζει το πράγμα. Όλοι πρέπει να κάνουν αυτοκριτική. Όταν ο άλλος πέταξε το ρολό στον Γκαρθία, το «Σαββιδοτεχνείο» κορόιδευε τον Καταλανό προπονητή. Κι όταν υπάρχει «Σαββιδοτεχνείο», θα υπάρχει και βία.

Μπάμπης Ο’ Τεννέ, Πάνος Ο’ Καμμέ

Πριν από μερικά χρόνια, δεν θυμάμαι ποιος, είχε αποκαλέσει τον Μπάμπη τον Τεννέ με ιρλανδική προφορά. Ο Μπάμπης Ο’ Τεννέ. Όπως λέμε, Ντέιβιντ Ο’ Λίρι, ας πούμε. Με απόστροφο μετά το «Ο». Έτσι θα τον αποκαλούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον Πάνο τον Καμμένο από τώρα και στο εξής: Ο Πάνος Ο’ Καμμέ. Ιρλανδός κι αυτός. Μέγας ευεργέτης του ΠΑΟΚ. Ο Πάνος Ο’ Καμμέ. Φίλος του Ιβάν, σου λέει ο άλλος. Ο Πάνος Ο’ Καμμέ είναι φίλος του Ιβάν. Πιάνονται φίλοι οι πολιτικοί; Τέλος πάντων, ο Πάνος Ο’ Καμμέ πρέπει να ξαναπάει στην Τούμπα και να δώσει πίσω τη φανέλα με το «12». Αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό. Αφού η δουλειά δεν έγινε, να επιστρέψει το δώρο στον Ιβάν. Έτσι κάνουνε οι πραγματικοί φίλοι. Και να γίνει κανονικά η παράδοση, όπως η παραλαβή. Με τον Μάκη τον Γκαγκάτση να την παραλαμβάνει, και μετά να κάνουν δηλώσεις κι οι δυο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα