Γάλλος συγγραφέας αρνείται το σεξ με 50άρες -“Είσαι ηλίθιος, δεν ξέρεις τι χάνεις”

Σάλο προκάλεσε το σεξιστικό σχόλιο ενός Γάλλου συγγραφέα για τις πενηντάρες γυναίκες. Όπως είπε ο Γιαν Μουά (αν και εκείνος έχει “πατήσει” τα 50) δεν θα μπορούσε ποτέ να ερωτευτεί μια 50χρονη ή μεγαλύτερη γυναίκα… παρ’ ότι ο ίδιος είναι 50άρης.

Ο Μουάξ, ο οποίος είναι γνωστός στη χώρα του, είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Marie Claire ότι θεωρεί «πολύ μεγάλες» τις γυναίκες αυτής της ηλικίας.

«Προτιμώ τα σώματα νεαρότερων γυναικών, αυτό εννοώ. Το σώμα μιας 25χρονης είναι εντυπωσιακό. Το σώμα μιας 50χρονης δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό», δήλωσε.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μαρίνα Φουά, μια γνωστή Γαλλίδα κωμικός, αστειεύτηκε γράφοντας στο Twitter ότι, επειδή πρόκειται να κλείσει τα 49, της απομένουν μόλις «ένας χρόνος και 14 ημέρες» για να συνάψει σχέση με τον συγγραφέα.

Ένας άλλος χρήστης έσπευσε να τον χλευάσει γράφοντας στο Twitter ότι οι γυναίκες άνω των 50 πιθανότατα θα αναστέναζαν με ανακούφιση στα σχόλιά του. Μία άλλη χρήστης τού απηύθυνε την ακόλουθη ερώτηση:

«Μπορούν οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να είναι αόρατες για εσάς, σας παρακαλώ;»

Υπήρξαν όμως και ορισμένες άνω των 50 ετών που πέρασαν στην αντεπίθεση δημοσιεύοντας δικές τους φωτογραφίες για να δείξουν την εμπιστοσύνη που έχουν για το σώμα τους.

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Κολόμπ Σνικ δημοσίευσε μία φωτογραφία της οπίσθιας πλευράς της με την εξής λεζάντα: «Ιδού οι γλουτοί μιας γυναίκας ηλικίας 52 ετών… είσαι ηλίθιος… δεν ξέρεις τι χάνειςς …». Στη συνέχεια όμως κατέβασε τη φωτογραφία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα