Θα στιγματίσουν τους «Ιούδες» των Πρεσπών

Είτε κυρωθεί είτε όχι η Συμφωνία των Πρεσπών, η Ν.Δ. θα συνεχίσει τη σκληρή αντιπολιτευτική τακτική της με στόχο την ανάδειξη των ευθυνών του Αλέξη Τσίπρα και των "πρόθυμων" βουλευτών στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας

Σε μέγα θέμα της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής έχει αναγάγει η Νέα Δημοκρατία το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή και αποτελεί για την οδό Πειραιώς τη «μητέρα όλων των μαχών» που θα έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Πεποίθηση της ηγεσίας και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν επιλύει, αλλά μπορεί να πυροδοτήσει και νέα προβλήματα στα Βαλκάνια. Γνωρίζει πολύ καλά ότι στη συνείδηση της πλειονότητας των Ελλήνων –σε ποσοστό πάνω από 70%– υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ετεροβαρής, υπέρ των Σκοπίων. Επίσης, ότι πρόκειται για μια συμφωνία που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των Σκοπίων. Μια συμφωνία που περιέχει τέτοιες διατάξεις που ποτέ κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν αποδέχθηκε.

Μην ξεχνάμε ότι όταν ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη είπαν «όχι» σε μια οποιαδήποτε λύση και ήρθαν αντιμέτωποι με τα σχέδια των δυτικών χωρών κόντεψαν όχι μόνο να χάσουν την εξουσία αλλά και να κινδυνεύσουν να βρεθούν εκτός πολιτικής. Όλα όσα, όμως, δεν δέχθηκαν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, τα δέχθηκε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που στην οδό Πειραιώς ακονίζουν τα κοινοβουλευτικά ξίφη τους για να αποτρέψουν και να πείσουν με επιχειρήματα όποιον έχει κατά νου να κυρώσει με την ψήφο του τη συμφωνία.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγε στην «Α» κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας: «Επιθυμούμε την επιβίωση και την ευημερία του γειτονικού κράτους, το οποίο αν δεν υπήρχε θα έπρεπε για πολλούς λόγους να το έχουμε… εφεύρει. Όχι όμως να επιβιώνει λεηλατώντας και καπηλευόμενο την ελληνική ιστορία και αλλάζοντας την πραγματικότητα. Θέλουμε μια δίκαιη συμφωνία κι έναν έντιμο συμβιβασμό. Αλλά αυτό που φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση ο κ. Τσίπρας δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε “έντιμος συμβιβασμός”. Είναι μια συμφωνία που δικαιώνει τα Σκόπια και την προπαγάνδα τους 100%, καθώς κερδίζουν και τη δήθεν “μακεδονική” ταυτότητα και τη γλώσσα. Σε αυτήν τη συμφωνία η Ελλάδα δεν κερδίζει κάτι. Και δεν είναι επιχείρημα ότι κέρδος είναι που άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους… Είναι αστείο ως επιχείρημα».

ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Εθνικά επιζήμια η συμφωνία

Πάγια αρχή και θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι θεωρεί τη συμφωνία αυτή εθνικά επιζήμια, τόσο για τη χώρα μας όσο και γενικότερα για τα Βαλκάνια. Κάτι το οποίο έκανε σαφές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης. Συγκεκριμένα είχε πει: «Εξήγησα στην κα Μέρκελ τις θέσεις μας για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει. Όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αλλά γιατί είναι μια κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια. Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

 

Κυοφορούμενο «πραξικόπημα»

Για κυοφορούμενο «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις κινήσεις της Κυβέρνησης να αποσπάσει αυθαιρέτως ο ΣΥΡΙΖΑ την πλειοψηφία σε όλες τις Επιτροπές του Κοινοβουλίου και να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών που με βάση τις τωρινές συνθέσεις δεν περνά.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν ότι «η κυβέρνηση συνειδητά και συστηματικά παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών και επιχειρεί να χειραγωγήσει ακόμη και τη Δικαιοσύνη, προετοιμάζει, ως φαίνεται, κάτι που πραγματικά δεν θα έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας: Να μετατρέψει αυθαιρέτως τη μειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, σε πλειοψηφία σε όλες τις Kοινοβουλευτικές Eπιτροπές προκειμένου να τις ελέγχει ο κ. Τσίπρας».

Οι ίδιοι κύκλοι του κόμματος επεσήμαιναν ότι η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Να ακουστούν όλοι και όλες οι απόψεις στην αίθουσα της Βουλής και από ’κεί και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Γαλάζιες» βολές για την Παπακώστα

Πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας στράφηκαν σε όλα τα στελέχη που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν το κυβερνών κόμμα. Ξεχώρισαν, φυσικά, οι αναφορές των Νεοδημοκρατών για έναν πρώην «δικό» τους άνθρωπο, την Κατερίνα Παπακώστα. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω τοποθέτηση κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ. για την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη θετική ψήφο που τελικά έδωσε στην κυβέρνηση Τσίπρα:

«Η κυρία Παπακώστα που εξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ως 12η βουλευτής της Β΄ Αθήνας, από καραμπόλα (έχασε η Ν.Δ. την έδρα στη Ροδόπη) με τι συνείδηση θα πάει να ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών; Ξεχνά ότι με τις ψήφους νεοδημοκρατών που την ψήφισαν πήρε τους σταυρούς που πήρε και μετά βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση στη λίστα της Ν.Δ., ενός κόμματος με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ; (οι εκλογές του Σεπτεμβρίου έγιναν με λίστα). Και με ποιο δικαίωμα επικαλείται τον ιδρυτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνο Καραμανλή; Ξεχνά τα δάκρυα του Καραμανλή για τη Μακεδονία; Το κόμμα της το πρόδωσε, τους ψηφοφόρους της τους πρόδωσε, τα δάκρυα του Καραμανλή;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα