Το φτωχαδάκι από τη Μαδέρα που… καθαρίζει τους δεύτερους της Μαδρίτης

Μαθημένος στα δύσκολα από τότε που γεννήθηκε. Μεγάλωσε στη φτώχεια μαζί με τα τρία αδέρφια του με τα οποία μοιραζόταν το ίδιο κρεβάτι.

Αμέτρητες δυσκολίες αντιμετώπισε στο χωριό Σαν Αντόνιο που βρίσκεται πάνω από το Φουνσάλ, την πρωτεύουσα του νησιού Μαδέρα της Πορτογαλίας.

Ο πατέρας του όταν δεν έπινε και δεν καβγάδιζε με τη μητέρα του, δούλευε σε τοπική ποδοσφαιρική ομάδα. Κάποιες φορές του έφερνε στο σπίτι και καμιά περισσευούμενη… μπάλα με την οποία έπαιζε ακόμα και στο στριμόχωρο λουτρό του σπιτιού. Μάλιστα την ημέρα της βάπτισής του έκανε αγώνα… δρόμου μετά το σφύριγμα της λήξης ενός παιχνιδιού για να προλάβει να παραστεί στο ιερό μυστήριο.

Μπορεί να έβαλε τα κλάματα τις πρώτες του ημέρες ως ποδοσφαιριστής σωματείου. Στη συνέχεια όμως προστάτεψε τους συμμαθητές του σε ενέδρα που τους έστησε συμμορία ατόμων μεγαλύτερα σε ηλικία. Εκείνη την ημέρα άρχισε να γίνεται ηγέτης και αποδεκτός από όλα τα παιδιά.

Από 12 ετών έβγαζε μεροκάματο μαζεύοντας τις μπάλες (μπολ μπόι) στους αγώνες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Όταν άρχισε να βρίσκει… το δρόμο του, ο αδερφός του έχανε… το δικό του εξαιτίας των ναρκωτικών. Ο ίδιος φρόντισε την αποτοξίνωσή του.

Τι και αν δεν τον έπαιζαν στις αλάνες λόγω ηλικίας. Ο μικρός (ηλικιακά) με το μεγάλο μπόι αλητάκος, με απέχθεια στην πειθαρχία, αλλά με πάθος για το ποδόσφαιρο, έβαλε στόχο να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το κατάφερε.

Παρέμεινε δυνατός όταν παραμονές ενός εκτός έδρας αγώνα της εθνικής Πορτογαλίας (όντας μέλος της και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) πληροφορήθηκε το θάνατο του πατέρα του.

Μετά από τόσα που έχει περάσει και το πετυχημένο πέρασμά του από τον κορυφαίο σύλλογο της πρωτεύουσας της Ισπανίας, δεν υπήρχε περίπτωση να του κόψει… τη φόρα καμία Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όχι 5, όχι 10, όχι 15, αλλά 25 γκολ της έχει βάλει την τελευταία δεκαετία και την έχει αποκλείσει πέντε φορές.

Όσο για τα χατ-τρικ ως αντίπαλός της, αυτά είναι 4 εκ των οποίων τα 3 στους 8 τελευταίους αγώνες.

Μην ξεχνάμε όμως και τι έχει πάθει από τους «ερυθρόλευκους» της πόλης (εντός έδρας απώλεια εγχώριου κυπέλλου και όχι μόνο).

Μαθήματα πίστης, πάθους και αφοσίωσης σε αυτό που κάνει δίνει ο δημοφιλέστατος Πορτογάλος και έπεται συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα