Σήμερα στις 11:00 το πρωί το «τελευταίο αντίο» στον Γλαύκο Κληρίδη

Στις 11:00 το πρωί οι Κύπριοι θα αποχαιρετήσουν τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό της του θεού Σοφίας στο Στρόβολο και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στον οικογενειακό τάφο, στο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο οποίος θα πλαισιωθεί από μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Στην κηδεία θα παραστούν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Πριν από την κηδεία και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνέχεια θα υπογράψει το Βιβλίο Συλλυπητηρίων που έχει ανοιχθεί για τον Γλαύκο Κληρίδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα