Ο Τσίπρας δείχνει να …τρέμει τις πρώτες κάλπες

Η πρόσφατη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να κάνει ξανά λόγο για «στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία» αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός τρέμει στην ιδέα ότι οι πρώτες κάλπες που θα στηθούν σε λίγες ημέρες θα αποτυπώσουν μία μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και η οποία θα είναι δύσκολα διαχειρίσιμη στο δρόμο προς της εθνικές εκλογές.

Ποντάροντας στις παροχές που θα ακολουθήσουν, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να επιλέγει πλέον τη λύση του Φθινοπώρου, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει μετά τις εξαγγελίες του.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να γυρίσει το… παιχνίδι των εκλογών έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που δημιούργησε ο ίδιος. Βλέπει, καταρχήν, την περίφημη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς όμορες και μη πολιτικές δυνάμεις να πέφτει στο κενό.

Και αυτό διότι, στο κάλεσμα Τσίπρα έχουν προσέλθει μόνο στελέχη της Κεντροαριστεράς που βρισκόντουσαν στα… αζήτητα καθώς και βουλευτές διαλυμένων κομμάτων – όπως η Έλενα Κουντουρά και ο Τέρενς Κουίκ – οι οποίοι προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζονται πιο… αριστεροί και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα