Αποχαιρέτησε τον τίτλο με νίκη ο Ολυμπιακός 3-1 στην Λαμία

 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αποχαιρέτησε σήμερα και μαθηματικά το πρωτάθλημα, αλλά συνέχισε να εντυπωσιάζει, καθώς επικράτησε 3-1 της Λαμίας στο ΔΑΚ, φθάνοντας τις 9 σερί νίκες.

Το παιχνίδι ήταν αρχή πολύ σφιχτό και χωρίς επίθεση της προκοπής στο πρώτο τέταρτο. Ούτε καν τελική δεν είχε. Με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να παρουσιάζεται… βραχυκυκλωμένος.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση έγινε από τη Λαμία στο 17’. Όταν ο Ασούμπρε βγήκε ταχύτητα στην κόντρα, φεύγοντας στην πλάτη του Ανδρούτσου έπειτα από κάθετη και πάτησε περιοχή για να εκτελέσει δίχως επιτυχία τον Λοντίγκιν, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Σιγά-σιγά άρχισε να «ανεβαίνει» ο Ολυμπιακός και στην πρώτη του καλή φάση (αφού το σουτ του Σολδάνο στο 26’ ήταν πάνω στον Μελίσσα και εντελώς ακίνδυνο) «έβγαλε» το 0-1. Ο Ποντένσε κινήθηκε από τα δεξιά, βρήκε χρόνο για να ζυγίσει το γύρισμα και ο Καμαρά που έκανε ωραία κίνηση χωρίς την μπάλα σκόραρε με σουτ.

Πιο καλό, ήταν το δεύτερο μέρος. Η Λαμία βρήκε και πάλι την πρώτη καλή φάση, με τον Μπαράλες να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Λοντίγκιν στο 48’, ενώ στο 57’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή, φτάνοντας κοντά σε δεύτερο τέρμα. Αλλά ο Σισέ από κοντά αντέδρασε σαν… αμυντικός και στη συνέχεια Ντίας και Γκιγέρμε δεν βρήκαν εστία, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα άουτ.

Λίγο μετά έγινε μια φάση που σηκώνει συζήτηση και από την οποία θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Μπαράλες βγήκε φάτσα με τον Λοντίγκιν, ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών τσίμπησε μεν αρχικά την μπάλα, αλλά βρήκε και το πόδι του αντιπάλου του. Ο Κομίνης έδωσε άουτ, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Ωστόσο, η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει μετά από εκείνο το σημείο. Ο Καραμάνος έκανε (μετά από σέντρα του Βάντερσον) κεφαλιά-πάσα για τον Μπαράλες, ο Μεριά έβγαλε… ασίστ για τον Ασούμπρε που από κοντά ισοφάρισε (65’).

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο, καθώς ο Φορτούνης τρία λεπτά μετά «ζωγράφισε» με φάουλ το 1-2, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μελίσσα. Κάπου εκεί… έσβησε η Λαμία, δεν μπήκε άλλο στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, δείχνοντας ότι δεν έχει ψυχικά και όχι μόνο αποθέματα. Ο Νάτχο μπήκε στο 84’αντί του σκόρερ του δεύτερου τέρματος και δευτερόλεπτα μετά έδωσε έτοιμο γκολ στον Χασάν που «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Δημούτσος (65′ Τομάς), Μπλάζιτς, Μπεχαράνο (81′ Μπουλούλης), Ασούμπρε, Καραμάνος, Μπαράλες (73′ Τσούκαλος).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγέρμε, Ποντένσε (65′ Μασούρας), Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (84′ Νάτχο), Σολδάνο (58′ Χασάν).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα