ΑΛΕΞΗΣ – ΘΥΜΙΟΣ: Ξαφνικός έρωτας (με το αζημίωτο…)

Μέσω Σπίρτζη ο Θύμιος Λυμπερόπουλος άφησε τη Ν.Δ. κι έγινε φανατικός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ

Τέτοιες ημέρες του 2010 η Ελλάδα εισερχόταν στην εποχή του μνημονίου, αποφεύγοντας την άτακτη χρεοκοπία. Από τότε άλλαξαν τα πάντα στη χώρα. Σε όλα τα επίπεδα. Το παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε στο 5%. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκαν να συγκυβερνήσουν με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα «μπαίνω – δεν μπαίνω στη Βουλή» έγινε κυβέρνηση.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι γνώρισαν τεράστιες περικοπές στις αποδοχές τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, με συνέπεια δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι να βρεθούν στον δρόμο και η ανεργία χτύπησε κόκκινο. Οι αλλαγές, βίαιες ως επί το πλείστον, άλλαξαν την καθημερινότητα των πολιτών.

Κι όμως, κάτι δεν άλλαξε σε αυτήν τη χώρα, αλλά παρέμεινε σταθερό. Ο λόγος για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, τον… ισόβιο πρόεδρο του ΣΑΤΑ. Ο «πατερούλης» των ταξιτζήδων είναι δεξιός από τα γεννοφάσκια του, αλλά, όπως λένε οι άσπονδοι φίλοι του, «του αρέσει να έχει έναν από τους τίτλους του Στάλιν, αυτόν του πατερούλη», ώστε να είναι πάντα στα πράγματα.

Ο κ. Λυμπερόπουλος επανήλθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά τις αγκαλιές και τα «τσουροφιλήματα» με τον Αλέξη Τσίπρα, την Τρίτη το βράδυ στην πλατεία του Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, εκεί όπου ο πρωθυπουργός μιλούσε σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θύμιος ήταν μεταξύ των επισήμων παρακολουθώντας σε έκσταση. Κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως «τον γοήτευσε ο Αλέξης». Από την άλλη, ο Βασίλης Λεβέντης (πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων) σε δηλώσεις του χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλάβει τον Λυμπερόπουλο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στις εθνικές εκλογές».

Εξάλλου, ο «πατερούλης» των ταξιτζήδων εδώ και χρόνια έχει βάλει στην άκρη τις ιδεολογίες. Και ουκ ολίγες φορές έχει κάνει κυβιστήσεις. Από φανατικός «γαλάζιος»,  έγινε εν ριπή οφθαλμού  «πράσινος», μετά και πάλι «γαλάζιος», και τώρα… ανερυθρίαστα δεν διστάζει να γίνει «κόκκινος». Εξάλλου, με τον κ. Τσίπρα διακρίνονται στο ίδιο σπορ. Αυτό της κωλοτούμπας.

Ο αειθαλής Θύμιος («βαψομαλλιά» τον αποκαλούν οι πολέμιοί του για το… σκατουλί χώμα στην κόμη του) έχει γίνει κολλητός με τον υπουργό Υποδομών, τον Χρήστο Σπίρτζη. Εξάλλου, μαζί ανακοίνωσαν ότι τα ταξί θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε, ο κ. Λυμπερόπουλος, ο οποίος ακόμη και σήμερα δηλώνει ότι είναι ο γνήσιος εκφραστής του «καραμανλισμού», έχει υποχρέωση στον Χρήστο Σπίρτζη, καθώς με νόμο έστειλε για… τσάι την Uber. Οπότε εξηγείται και ο ηφαιστειώδης έρωτας του Λυμπερόπουλου για τον υπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Κομματάρχης του Πάκη

Η περίπτωση του Λυμπερόπουλου είναι εμβληματική. Επί χρόνια μέλος της Ν.Δ., μετείχε στα οργανωτικά συνδικαλιστικά όργανα του κόμματος και την εποχή που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και η «γαλάζια» παράταξη ήταν στην αντιπολίτευση, που τον χρησιμοποιούσε ως μοχλό για να αντιμάχεται δυναμικά με τον κλάδο των ταξιτζήδων, τόσο συγκεκριμένα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, όσο και για… ψηφοθηρικούς λόγους, αφού τα ταξί θεωρούνται άτυπα αλλά… ισχυρά προεκλογικά κέντρα!

Ουδείς ξεχνά τις ομηρικές μάχες του το καλοκαίρι του 2011 με τον τότε υπουργό Γιάννη Ραγκούση και τις απειλές του Θύμιου ότι θα καεί ζωντανός σε ένα μπαλκόνι. Αργότερα ο Θύμιος, όταν ο Δημήτρης Ρέππας (αντικατέστησε τον Ραγκούση) καταχώνιασε την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων στο πιο βαθύ συρτάρι του γραφείου του, μόνο που δεν τοποθέτησε τη φωτογραφία του υπουργού του ΠΑΣΟΚ στα ταμπλό όλων των ταξί της Αθήνας.

Όλοι στη Νέα Δημοκρατία γνωρίζουν ότι ο Λυμπερόπουλος υπήρξε κομματάρχης του Προκόπη Παυλόπουλου στην Α’ Αθήνας. Όπως είπαμε, ακόμη και σήμερα δηλώνει εκφραστής του «καραμανλισμού». Γι’ αυτό κι έτρεξε δίπλα στον Πάκη. Βέβαια, η Ν.Δ. τον βόλεψε. Η σύζυγός του διορίστηκε την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα ΕΛΤΑ, ενώ ένας άλλος πρωθυπουργός της Ν.Δ., ο Κώστας Καραμανλής, διόρισε τη θυγατέρα του Θύμιου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Μάλλον για την άλλη κόρη του έχει αναλάβει την υποχρέωση ο Σπίρτζης.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος λοιπόν είναι ένα ακόμη πρόσωπο της ταραγμένης ελληνικής κοινωνίας που αρέσκεται σε πομπώδεις εμφανίσεις, λόγια βαρύγδουπα, τσαμπουκάδες, και φυσικά πολιτική. Μάλιστα, όσο περνούν τα χρόνια και η απόχρωση των μαλλιών αλλάζει, τόσο πιο επιθετικοί είναι οι λόγοι του και οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

Γεννημένος στο Λουτρό Ξυλοκάστρου, με τα χρόνια να περνούν ήρθε στην Αθήνα για ένα καλύτερο αύριο. Το τιμόνι ήταν μια καλή λύση για το μεροκάματο και η ζωή συνεχίζεται. Παντρεύεται σε νεαρή ηλικία και αποκτά δύο κόρες, οι οποίες σπούδασαν σε Σκωτία και Αθήνα.  Χρόνια ιδεολογικός συνοδοιπόρος της λαϊκής δεξιάς, δήλωνε «καραμανλικός», αλλά και ότι «έχω άριστες σχέσεις με τον Σαμαρά». (Σημ.: Όταν ρωτήθηκε ο Σαμαράς για τις «άριστες σχέσεις του» με τον κυρ-Θύμιο, η εύγλωττη απάντησή του με τη γλώσσα του σώματος ήταν: «Εγώ μ’ αυτόν;») Σύγχρονη Ν.Δ. και Θύμιος έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους.

Και πλέον ο Θύμιος Λυμπερόπουλος νιώθει σαν τον σύγχρονο Άρη Βελουχιώτη του Αλέξη Τσίπρα.

Τώρα, για το αν έχουν χαλάσει οι σχέσεις του με τον προηγούμενο μέντορά του και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, λόγω του εναγκαλισμού του με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν θα βάζαμε και το χέρι μας στη φωτιά… Κι αυτό διότι πολύ απλά ο «ταξιτζής» Θύμιος ακολούθησε κι αυτός τον δρόμο που χάραξε ο κ. Πάκης και οι άλλοι… ένθερμοι «καραμανλικοί», Παπακώστα, Αντώναρος, Ζώης και βεβαίως και ο μέντοράς του. Ανεξάρτητα αν ο Νίκος Δένδιας διακηρύσσει ότι «δεν πρέπει να επιρρίπτουν ευθύνες στον πρόεδρο –Πάκη– που δεν του ανήκουν». Και ο έτερος Καππαδόκης Νικήτας Κακλαμάνης να δηλώνει ότι σίγουρα ο κ. Παυλόπουλος θα επανεκλεγεί…

 

Τι πολέμησε

Τι είναι αυτό που πολέμησε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος; Τι είναι η UBER; Πολύ απλά ο πελάτης αναζητεί μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό του έναν διαθέσιμο οδηγό. Ο οδηγός που βρίσκεται πλησιέστερα στο σημείο παραλαβής του πελάτη ειδοποιείται αυτομάτως και έχει στη διάθεσή του 15 δευτερόλεπτα για να αποδεχθεί το αίτημα. Εάν το αποδεχθεί πατάει το κουμπί στην εφαρμογή και ενημερώνεται ο πελάτης πρώτον για το πόσο χρόνο θα κάνει ο οδηγός να φτάσει και τι αξιολόγηση έχει λάβει ο οδηγός. Όταν φτάνει στο σημείο παραλαβής, πατά το κουμπί «Άφιξη τώρα». Όταν ο πελάτης επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο ο οδηγός πατά το κουμπί «Έναρξη διαδρομής». Όταν φτάσει στον επιθυμητό προορισμό, πατά το κουμπί «Τέλος διαδρομής». Η εφαρμογή υπολογίζει αυτομάτως το κόμιστρο και η πληρωμή δεν γίνεται με μετρητά.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα