Βαρέλα, όπως λέμε Νίκος Ξανθόπουλος

Κανονικά, αυτό το στόρι με τον Βαρέλα πρέπει να γίνει ταινία μικρού μήκους ή τηλεοπτική σειρά. Μην πω ότι παραπέμπει σε παλιά ελληνική ταινία με τον Νίκο Ξανθόπουλο, τον Τσαγανέα και τον μικρό Βασιλάκη Καΐλα.

Ο Βαρέλα δεν τα βρήκε στα λεφτά, το παιδί έκλαιγε κι ήθελε να μείνει στη Θεσσαλονίκη, ο Ιβάν δεν έδινε το χρήμα, και ο Giorgis τον αποχαιρετούσε με όχι και καλό τρόπο – «κανείς αναντικατάστατος».

Και ξαφνικά, μόλις χάνει ο Τσίπρας στις εκλογές, αλλάζουν τα πάντα. Ο Τσαγανέας «μαλακώνει», ανοίγει το ταμείο, το «παιδί του λαού» Φερνάντο Βαρέλα ορμάει στο ρευστό και μένει.

Πακεταρισμένος ήταν για να έφευγε από την «αγαπημένη» του για τα λεφτά μιας αρχόντισσας από την Αραπιά. Έμεινε, τελικά, στην πρώτη του αγάπη.

Σενάριο – σκηνοθεσία, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Βαρέλα έμεινε λόγω… εκλογών

Ακόμη και τη «σημαία» του ΠΑΟΚ, τον Θοδωρή Ζαγοράκη, δεν μπόρεσε να στηρίξει ουσιαστικά ο Ιβάν Σαββίδης. Ακόμη φάνηκε πιο αδύνατος από τον Μπουτάρη στο θέμα του Γιώργου Ορφανού. Μοιραία το αφεντικό του ΠΑΟΚ βρέθηκε αντιμέτωπος με την προοπτική να εκλεγεί μία κυβέρνηση, την οποία κόντραρε όπως μπορούσε. Γι’ αυτό και από το πρωί της Δευτέρας έδωσε εντολή να κλείσουν όλα τα ανοικτά μέτωπα. Με πρώτο εκείνο του Φερνάντο Βαρέλα. Την Παρασκευή, ο 31χρονος στόπερ χαρακτηριζόταν, εμμέσως πλην σαφώς, από τον Γιώργο Σαββίδη ως «φιλοχρήματος». Επειδή, όμως, κατά τον Πιττακό τον Μυτιληναίο, «ανάγκα και οι θεοί πείθονται», ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ όχι μόνο ξέχασε τις αναρτήσεις του με πρωταγωνιστή τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά το απόγευμα της Δευτέρας πρόσφερε «γη και ύδωρ» στον αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι για να τον πείσει να παραμείνει στην Τούμπα.

Ο Ιβάν θέλει τη συσπείρωση του κόσμου και ξέρει πως αυτό μπορεί να το πετύχει με τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις το καλοκαίρι, αλλά και με την καλή πορεία τον χειμώνα. Εδώ, όμως, οι εξελίξεις τρέχουν άμεσα. Γι’ αυτό προτίμησε να ξοδευτεί λίγο παραπάνω, μήπως και συσπειρώσει τους οπαδούς γύρω από τις επιλογές του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα