Έκρηξη – μυστήριο στα Κατεχόμενα της Κύπρου- Ήταν ρωσικός πύραυλος από Συρία;

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Πενταδάκτυλο, μετά από ισχυρή έκρηξη στα Κατεχόμενα.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αλλά και ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», ο Ακιντζί υποστήριξε ότι πρόκειται για ρωσικής προέλευσης βλήμα, συνδέοντας το συμβάν με τον πόλεμο στη Συρία, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα διαφανούν μετά τις εξετάσεις στα τεκμήρια που λήφθηκαν από τον τόπο.

Gepostet von Kemal Basat am Sonntag, 30. Juni 2019

Ο Ακιντζί δήλωσε ότι «είναι προφανές πως δεν πρόκειται για κάτι που προέρχεται από το δικό μας έδαφος (…). Είναι μάλλον κάτι που συνδέεται (…) με τον πόλεμο στην περιοχή και κατέπεσε στο έδαφός μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Οζερσάι υποστήριξε ότι η έκρηξη προκλήθηκε είτε από πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά, είτε από πτώση βλήματος, προσθέτοντας νέο σενάριο στο τραπέζι.

«Τα πρώιμα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μεταφέρει εκρηκτικά ή άμεση εκρηκτική ύλη (βλήμα). Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο» έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook.

Η φωτιά στον Πενταδάκτυλο τέθηκε υπό έλεγχο στις 3:40 τα ξημερώματα. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας παραμένουν στο σημείο.

Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, πριν τη φωτιά προηγήθηκε μια μεγάλη λάμψη η οποία ήταν ορατή μέχρι το Παραλίμνι και αργότερα ακολούθησε μία πολύ ισχυρή έκρηξη με το ωστικό κύμα να είναι αισθητό μέχρι τη Λευκωσία.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ισραηλινά μαχητικά έπληξαν νωρίτερα θέσεις του συριακού στρατού στη Χομς και στη Δαμασκό, εξαπολύοντας μια επιδρομή που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι 21, σύμφωνα με έναν απολογισμό που μεταδόθηκε από συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα