Εκδήλωση του Ποταμιού για την Κλιματική Αλλαγή

Δεύτερη εκδήλωση μέσα σε λίγες ημέρες διοργανώνει το Ποτάμι, μετά το στραπάτσο στις ευρωεκλογές και την μη κάθοδο του στις εθνικές εκλογές.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Polis Art Cafe διοργανώνει εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή υπό τον τίτλο “Κεραυνοί το κατακαλόκαιρο”: Θα μείνουμε θεατές της κλιματικής αλλαγής;” Το Ινστιτούτο Π2 “Πρόοδος στην Πράξη”, λοιπόν, διοργανώνει δημόσια συζήτηση για την κλιματική αλλαγή με τη συμμετοχή φυσικών επιστημόνων και ανθρώπων με γνώσεις σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής.

Τι προκαλεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα;  Ποιες είναι οι συνέπειες των καιρικών φαινομένων στην απλή καθημερινότητα;  Πώς συνδέεται η προστασία της φύσης με την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή; Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε μια φυσική καταστροφή στην Ελλάδα; Ποιες προσπάθειες γίνονται από τη διεθνή κοινότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων; Πώς συμμετέχει η Ελλάδα σε αυτές;

Στην εκδήλωση του Ποταμιού συμμετέχουν οι Χρήστος Ζερεφός (Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών), Ευθύμιος Λέκκας (Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας), Γεράσιμος Παπαδόπουλος (Καθηγητής Σεισμολογίας), Ευτύχης Σαρτζετάκης (Καθηγητής Οικονομικών των Φυσικών Πόρων) και Ιόλη Χριστοπούλου (Διευθύντρια Πολιτικής The Green Tank).
Τις θέσεις του Ποταμιού για το περιβάλλον παρουσιάζει η Αντιγόνη Λυμπεράκη. Τη συζήτηση συντονίζει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα