«Ορατότης μηδέν» ο Κούρκουλος – «Σοβαρότης μηδέν» η ΕΠΟ

Τη γνωστή ατάκα του Νίκου Κούρκουλου από την ταινία «Ορατότητης μηδέν» (1969) –μια από τις πλέον κλασικές δραματικές του ελληνικού κινηματογράφου– θυμίζει (και) η ιστορία με την Εθνική ομάδα.

Στην ταινία ο αξέχαστος ηθοποιός –κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη– έντρομος περιγράφει την κατάσταση: «Ρε παιδιά, αυτά τα κέρατα δεν δουλεύουν, έχουν κολλήσει τα ελατήρια. Τα ελατήρια κόλλησαν, δεν ανοίγουν […], σταματήστε το κάρβουνο». Και έντρομος αναφωνεί: «Όχι άλλο κάρβουνοοοο».

Στην ΕΠΟ, πολλάκις, έχει αποδειχτεί ότι τα ελατήρια έχουν κολλήσει. Οπότε, από τη «μοίρα» δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αστείοι τύποι που βαυκαλίζονται πως είναι ειδήμονες, παίζουν ρουλέτα με την Εθνική.

Βρακάς και Παπαχρήστου ανέλαβαν να βρουν προπονητή, καθήκον που έχει ο τεχνικός διευθυντής… Όταν και τυπικά απολύθηκε ο Μπασινάς, από την ΕΠΟ διέρρεαν ότι «μαζεύτηκαν» οι… ειδικοί.

Και πλέον θα ακολουθηθεί η λογική. Δηλαδή, θα προσληφθεί τεχνικός διευθυντής και αυτός θα εισηγηθεί, την πρόσληψη ομοσπονδιακού εκλέκτορα. Ακολούθησε η διαρροή ότι το θέμα παίρνει πάνω του ο πρόεδρος, Ευάγγελος Γραμμένος.

Στην πραγματικότητα, οι επαφές με υποψήφιους προπονητές συνεχίστηκαν. Παράλληλα με τις συζητήσεις που έγιναν με Έλληνες πρώην διεθνείς για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Έτσι, φτάσαμε να υπάρχει συμφωνία με τον Τζον Φαν Σιπ για τη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα. Και οι Τάκης Φύσσας, Κώστας Κωνσταντινίδης να προσλαμβάνονται ως τεχνικοί διευθυντές.

Αποφάσεις, οι οποίες επικυρώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη (31/7).

Προφανώς και από αυτό το γεγονός είναι ευκολονόητο ότι στην ΕΠΟ υπάρχει «σοβαρότης μηδέν». Μόνο που σε αντίθεση με την ταινία δεν υπάρχει διαθέσιμος Κούρκουλος να αναφωνήσει: «Όχι άλλο κάρβουνοοοο»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα