Ανατρεπτική… σούζα τ’ αλογάκι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (video)

Η ΑΕΛ νίκησε τον Άρη με 3-2, στην πρεμιέρα του σημερινού (28/9) προγράμματος της 5ης αγωνιστικής στη Super League 1

Σε ακατάλληλη για καρδιακούς εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την οποία «άνοιξε η αυλαία» του σημερινού (28/9) προγράμματος της 5ης αγωνιστικής στη Super League 1. Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 αλλά η ΑΕΛ βρήκε τον τρόπο όχι απλά να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά να πανηγυρίσει την ολική ανατροπή. Και τελικά τη νίκη με 3-2.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν τους Θεσσαλούς. Μέσα σ’ ένα δίλεπτο προηγήθηκαν με 2-0 (10′ Βέλεθ, 12′ Γκάμα) και έδειξαν να θέτουν ισχυρές βάσεις για να φτάσουν στην κατάκτηση των τριών πόντων.

Όμως, όπως αναφέρει και το γνωστό ρητό, τίποτα δεν τελειώνει πριν από το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την απόδοσή τους και έφτασαν στην ισοφάριση με δύο γκολ του Μάρκο Νούνιτς (20′, 33′) πριν οι δύο ομάδες πάνε στ’ αποδυτήρια για ξεκούραση και οδηγίες.

Στην επανάληψη ο αγώνας έγινε ακόμα περισσότερο θρίλερ. Οι λόγο που τελικά… έκλαψαν οι «κίτρινοι» και  γέλασαν οι «βυσσινί» ήταν τέσσερις. Το γκολ του Ουάρντα (74′), οι καθοριστικές αποκρούσεις του Κρίστινσον, οι λανθασμένες τελικές των γηπεδούχων και δύο φορές τα δοκάρια (47′ Ματίγια, 64′ Ντιγκινί).

Χιτσκοκικό ήταν και το φινάλε. Στα τελειώματα και των καθυστερήσεων ο διαιτητής Σκουλάς, σωστά, υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Μπούστος. Όμως, μετά από χρήση του VAR, άλλαξε την απόφασή του γιατί είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Ρόουζ στον Μόρα.

Έτσι, το 3-2 δεν άλλαξε και η ΑΕΛ πανηγύρισε μια ιστορική νίκη. Την τρίτη της στην έδρα του Άρη και πρώτη από το μακρινό 1993.

Να σημειώσουμε ότι στο 65ο λεπτό το «Κλ. Βικελίδης»… πάγωσε, όταν σε μια εναέρια σύγκρουση των Ντιγκινί – Σετσέροβιτς ο Βόσνιος έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και -υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων στο γήπεδο- ευτυχώς σηκώθηκε, συνέχισε για λίγο και κατόπι έγινε αλλαγή.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα (70’ Ντουάρτε), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (77’ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα (62’ Λάρσον), Ιντέγε.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Στάνκοβιτς, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Σεσέροβιτς (77’ Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς (66’ Φατιόν), Ουάρντα (90’ Γκοΐκοβιτς), Νούνιτς.

Τερζής: «Είναι αδικαιολόγητο ότι “χάσαμε” μυαλό και συγκέντρωση»

Γρηγορίου: «Μια μεγάλη ανατροπή, με αρκετή δόση τύχης»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα