Ολυμπιακός: Οι παίκτες θέλουν Κεμζούρα

Η εντυπωσιακή νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Βαλένθια με 89-63 δεν οφείλεται μόνο στην αύρα που φέρνει πάντα μια αλλαγή προπονητή, αλλά και στην θετική επίδραση του Κεστούτις Κεμζούρα, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών, μετά την απόλυση του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Λιθουανός προπονητής που μέχρι πρότινος υπολογιζόταν ως προσωρινή λύση, συγκεντρώνει πλέον τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει στην άκρη του πάγκου μέχρι το τέλος της σεζόν, παρότι οι ιθύνοντες του συλλόγου εξετάζουν ακόμα κι άλλες περιπτώσεις. Ο 49χρονος τεχνικός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των “ερυθρόλευκων” αποδυτηρίων, καθώς μετά την αποκαρδιωτική ήττα εναντίον της Βιλερμπάν, μίλησε με τους παίκτες και συμφώνησαν πως είναι αναγκαία η επιστροφή στις βασικές αγωνιστικές αρχές και ρίζες της ομάδας. Στις αρετές, δηλαδή, που τα προηγούμενα χρόνια διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του Ολυμπιακού, οδηγώντας τον σε σπουδαίες επιτυχίες.

Η επιστροφή της μπάλας στα χέρια του Σπανούλη, τα πολλά pick ‘n’ roll με Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη, η επιθετική άμυνα(13 κλεψίματα), που οδήγησε σε γρήγορες επιθέσεις τόσο σε σετ παιχνίδι, όσο και στον αιφνιδιασμό, καθώς και οι ξεκάθαροι ρόλοι για τον καθένα, ήταν γνωρίσματα των προηγούμενων ετών, τα οποία κόντρα στις “νυχτερίδες” έκαναν την επανεμφάνιση τους και οδήγησαν σε αυτήν την ευρεία νίκη.

Με λίγα λόγια η εμπιστοσύνη και η αλληλοκατανόηση ανάμεσα σε κόουτς και παίκτες φαίνεται σταδιακά να επιστρέφει, στοιχεία, δηλαδή, που με τον τέως τεχνικό του Ολυμπιακού είχαν εκλείψει. Η τελική απόφαση, ωστόσο, ανήκει στους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Το θέμα προπονητή πάντως δεν είναι το μόνο που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Ανεξάρτητα από τον νέο προπονητή, η απόφαση για ενίσχυση του ρόστερ θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη. Συγκεκριμένα αναμένεται να αποκτηθούν ένας ακόμα γκαρντ αλλά και ένας αθλητικός σέντερ, που θα λειτουργεί ως rim protector προσδίδοντας δύναμη, ταχύτητα και εκρηκτικότητα σε άμυνα και επίθεση. Άλλωστε η μη χρησιμοποίηση του Γουίλ Τσέρι και το “κόψιμο” από τη δωδεκάδα του άπειρου Ίθαν Χαπ συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα