Ο Μ. Μιχαηλίδης ξανά διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Την ανανέωση της θητείας του διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη ανήγγειλε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά την παρουσίαση του φιλόδοξου πενταετούς προγράμματος του λυρικού θεάτρου.

«Είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε καλλιτεχνικό οργανισμό με λαμπρή παράδοση που συμπορεύεται με την ιστορία μιας χώρας να αποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται στις καθημερινές, σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών της. Και η Εθνική Λυρική Σκηνή ανταποκρίνεται με το παραπάνω», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά τη σημερινή παρουσίαση των βασικών αξόνων του καλλιτεχνικού προγραμματισμού της ΕΛΣ για την πενταετία 2014- 2019, η οποία περιλαμβάνει την περίοδο μετάβασής της και τα πρώτα χρόνια στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Και ο κ. Παναγιωτόπουλος συνέχισε: «Παραδοσιακή στέγη της Ελληνικής κοινωνικότητας, η Λυρική δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μέρος της κοινής μας ζωής και της πιο ουσιαστικής καλλιτεχνικής προσφοράς.  Οι εποχές άλλαξαν, όμως η Λυρική Σκηνή δεν έπαψε να συμβάλλει ουσιαστικά στην καλλιτεχνική πραγματικότητα, αλλά και στην κοινωνική συνοχή».

Στη συνέντευξη τύπου, στην οποία παρέστησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κα Λίνα Μενδώνη, η   Γενική Διευθύντρια της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού κα Ζωή Καζαζάκη, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε.» κ. Γιώργος Αγουρίδης και ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ κ. Ιωάννης Τροχόπουλος και βέβαια το ΔΣ της Λυρικής με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο, ο υπουργός δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για το έργο που επιτελεί η Λυρική. Και, αφού συνεχάρη τη διοίκηση, αλλά και το καλλιτεχνικό, το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό του θεάτρου «για το φιλότιμο, το μεράκι και το πάθος τους», ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει τη θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, τον οποίο επαίνεσε όχι μόνο για το καλλιτεχνικό του όραμα, αλλά και για τις διοικητικές ικανότητες και για το άνοιγμά του προς την κοινωνία.

«Η Λυρική απευθύνεται στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη και δεν περιορίζεται μόνο στο να υποστηρίζει την καλλιέργεια και την αισθητική του, αλλά επιχειρεί να προσφέρει διέξοδο στην πίεση της σκληρής πραγματικότητας με παρεμβάσεις στην πόλη και απρόβλεπτες παραστάσεις» είπε ο υπουργός. Και ανήγγειλε ότι το καινούριο πρόγραμμα θα απευθυνθεί ακόμα πιο συστηματικά σε  ανέργους και σε ομάδες συμπολιτών μας που χρειάζονται υποστήριξη. «Ήδη τις μέρες των εορτών θα δοθούν παραστάσεις σε δημόσια γηροκομεία της Αθήνας και του Πειραιά με αποσπάσματα από Ελληνικές οπερέτες, με ακούσματα τού Αττίκ και τού Σουγιούλ. Θα είναι μια χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας σε μια στιγμή που η κοινωνία την έχει ανάγκη», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να κλείσει η ΕΛΣ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός της ΕΛΣ θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με τον περσινό. Αναφερόμενος, τέλος, στο θέατρο «Ολύμπια», είπε ότι υπάρχουν σκέψεις, μετά τη μεταφορά της Λυρικής στη νέα στέγη της στο Φάληρο, να συνεχίσει να αξιοποιείται ως χώρος πολιτισμού, «καθώς συνδέεται με σπουδαίες αθηναϊκές μνήμες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα