Το “ελληνικό” παρελθόν του Γκρίνφελντ που σφυρίζει στην Τούμπα

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Όρελ Γκρίνφελντ θα είναι αυτός που θα διευθύνει το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικης της Super League 1 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Το όνομα του Ισραηλινού διαιτητή σε πρώτη φάση, μπορεί να μην “ξυπνάει” μνήμες, αλλά αυτή δεν είναι πρώτη φορά που θα βρεθεί στον δρόμο των ελληνικών ομάδων.

Στο παρελθόν, έχει σφυρίξει σε άλλες 4 αναμετρήσεις των εγχώριων συλλόγων για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και δύο από αυτές μάλιστα, σε ματς των “δικεφάλων”.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα είχε διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία για τα προκριματικά του Champions League. Τότε οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει με 1-0, με τον 38χρονο ρέφερι να βγάζει μία κόκκινη στους γηπεδούχους και να καταλογίζει ένα πέναλτι εις βάρος των φιλοξενούμενων.

Στις 2 Οκτωβρίου του 2018 είχε βρεθεί στο ΟΑΚΑ για το ματς της ΑΕΚ κόντρα στην Μπενφίκα για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι “κιτρινόμαυροι” παρότι έφτασαν πολύ κοντά στο να ανατρέψουν το αρχικό 0-2, εν τέλει ητήθηκαν με 3-2 από τους Πορτογάλους. Πάντως και σε εκείνη την αναμέτρηση ο Γκρίνφελντ, είχε τιμωρήσει με κόκκινη τον Ρούμπεν Ντίας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η παρουσία του Ισραηλινού στην Τούμπα την Κυριακή(12/1), δεν θα είναι και η παρθενική του. Στις 8/8/18 ήταν διαιτητής στον αγώνα του ΠΑΟΚ εναντίον της Σπαρτάκ Μόσχας, πάλι, για τα προκριματικά του Champions League. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” είχε καταφέρει να ανατρέψει το σκορ από 0-2 σε 3-2 και να πάρει τελικά τη νίκη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γκρίνφελντ έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα.

Τέλος είχε σφυρίξει και στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού, στο Καζακσταν, με την Αστάνα για τους ομίλους του Europa League στις 3 Νομβρίου του 2016, με την ισοπαλία(1-1) να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα