Ο Ζαχαρής κάλεσε την Τουλουπάκη ως ύποπτη για εξηγήσεις

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην περιβόητη σκευωρία της Novartis, καθώς ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής κάλεσε την Ελένη Τουλουπάκη σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και για τρία πλημμελήματα.

Τόσο ο κ. Ζαχαρής, όσο και ο κ. Σοφουλάκης που διεξαγάγουν έρευνα έχουν στείλει κλήτευση στην Εισαγγελία Διαφθοράς από τις 4 Μαρτίου προκειμένου να καταθέσει ενώπιων τους. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αντεισαγγελείς διεξάγουν παράλληλη έρευνα που εστιάζει στους χειρισμούς της εισαγγελίας Διαφθοράς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνέργησαν στο στήσιμο της σκευωρίας ή σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει καταγγελία εμπλοκής του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Κανονικά η κ. Τουλουπάκη έπρεπε σήμερα το πρωί να μεταβεί στον Άρειο Πάγο και να απολογηθεί, αλλά ζήτησε κι έλαβε νέα προθεσμία από τον κ. Ζαχαρή. Η κλήτευση της κ. Τουλουπάκη έγινε αφού πρώτα διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα πρακτικά της Προανακριτικής και συγκεκριμένα οι καταθέσεις των Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ράικου, Γεωργίας Τσατάνη, Ιωάννη Αγγελή και του Σάμπυ Μιωνή. Να σημειωθεί πως από το σύνολο των παραπάνω καταθέσεων η κα Τουλουπάκη ελέγχεται μεταξύ άλλων για κατασκευή ενοχοποιητικών στοιχείων, παράτυπη ή παράνομη απονομή καθεστώτος προστασίας, απόκρυψη εγγράφων κ.α.

Όπως αναφέρουν πηγές της Προανακριτικής οι εξελίξεις αναγκάζουν την Επιτροπή να αναμένει και να επανασυζητηθεί για το εάν κληθεί η κ. Τουλουπάκη ως κανονική μάρτυρας ή ως ύποπτη για την ερευνώμενη υπόθεση. Παράλληλα, τα μέλη της επιτροπής ετοιμάζουν νέα συμπληρωματική πρόταση προς την Ολομέλεια που θα αφορά την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ενδεχομένως, η επίμαχη εξέλιξη να ενισχύσει την άποψη ότι εκτός από το αδίκημα της εκβίασης και ίσως της δωροληψίας, πρέπει να προστεθεί και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης που είχε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, η προανακριτική έχει αρμοδιότητα να παραπέμψει σε Ειδικό Δικαστήριο όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα αλλά και τυχόν συνεργούς – συμμέτοχους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα