ΤΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Tα σχέδια για τη Ν.Δ. και το επιτελικό κράτος

Ο πρωθυπουργός θέλει να μετατρέψει το κόμμα του σε έναν κεντροδεξιό φιλελεύθερο σχηματισμό  που θα μπορεί να δεχθεί στους κόλπους του ακόμη και σοσιαλδημοκράτες

Στους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού είναι και η μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας. Θέλει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα, το οποίο θα μπορεί να δεχθεί στους κόλπους του ακόμη και σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι σε μία ενδεχόμενη αποτυχία του ΚΙΝΑΛ θα μείνουν άστεγοι. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να εμπλακούν στο κόμμα ακόμη περισσότεροι άνθρωποι της εργασίας, των επιχειρήσεων, επιστήμονες, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

Κι όπως λένε από το Μαξίμου, στην κρίση καταδείχθηκε πώς η επινόηση του επιτελικού κράτους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τρόπο, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της λήψης αποφάσεων. Το ίδιο ισχύει και για τη νέα δομή ως προς τον έλεγχο των δράσεων και τη δυνατότητα συνεχών και καίριων αποφάσεων.

Φάνηκε, επίσης, πώς σε κρίσιμους τομείς, με πρώτο και βασικό την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, υπήρξε καθοριστικής σημασίας συντονισμός και αποτελεσματικότητα, το ίδιο στο πεδίο της υγείας, παρά τα γνωστά και δομικά προβλήματα και φυσικά στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Πλέον το λεγόμενο επιτελικό κράτος θα κληθεί σε συνεργασία με τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους να καταστρώσει το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Εκεί θα καταδειχθεί ποιοι, πώς και πόσοι είναι σε θέση να κάνουν την πολύ δύσκολη δουλειά. Υπό αυτό το πρίσμα, έχει γίνει ήδη μία αξιολόγηση για την επάρκεια υπουργών και στελεχών, ακόμη και όσων βρίσκονται στον στενό πυρήνα του κέντρου λήψης αποφάσεων.         Έχουν καταγραφεί οι δυνατότητές τους. Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι δεν τίθεται ζήτημα ανασχηματισμού, αλλά ως απόλυτη ανάγκη σχηματισμού μίας ομάδας που θα διαχειριστεί μία από τις κρισιμότερες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας μας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα