SuperLeague: Πέφτει άμεσα η Ξάνθη, δεν τη σώζει ούτε…ο ΠΑΟΚ

Κάτι περισσότερο από μια απλή ψηφοφορία έγινε στηSuperLeague, χθες.

Η Ξάνθη ζήτησε να της επιστραφούν οι 5 βαθμοί (από τους 12) που της αφαιρέθηκαν, βασιζόμενη στα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε και κατάφερε να «παγώσει» προσωρινά (μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης από το Διοικητικό Εφετείο) την ανάκληση του πιστοποιητικού της από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ωστόσο, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου δεν αναφέρεται στην αφαίρεση βαθμών.

Αναφέρει ρητά ότι αναστέλλει την απόφαση της ΕΕΑ για αναστολή πιστοποιητικού για να μπορέσει η Ξάνθη να παίξει στους αγώνες κατάταξης.

Δηλαδή, μπροστά στον κίνδυνο να μην έχει πιστοποιητικό συμμετοχής και άρα να μην μπορεί να παίξει στα πλέι-άουτ, το δικαστήριο «πάγωσε» προσωρινά την ανάκλησή του μέχρι να βγάλει απόφαση.

Πάνω εκεί επιχείρησε να «πατήσει» η Ξάνθη, αλλά την πάτησε μεγαλοπρεπώς!

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στηSuperLeagueέδειξε ότι η Ξάνθη έχει μείνει μόνη της (ήταν και η μόνη που ψήφισε θετικά),καθώς όχι μόνο δεν στηρίχτηκε από τον ΠΑΟΚ (που ψήφισε «παρών» για το…ξεκάρφωμα μαζί με τον Παναθηναϊκό), αλλά και από  τις ομάδες που στηρίζουν τον «Δικέφαλο του Βορρά» σε όλες τις ψηφοφορίες στη Λίγκα, δηλαδή Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, ΟΦΗ και Βόλο, ενώ ακόμη και η ΕΠΟ (του δικού μας Βάγγου), αλλά και ο Παναιτωλικός έριξαν «λευκό».

Το ζόρι της Ξάνθης,ωστόσο, δεν είναι  η αφαίρεση των 5 από τους 12 βαθμούς που τη στέλνει χαμηλά στη βαθμολογίακαι την απειλεί με αγωνιστικό υποβιβασμό.

Το θέμα είναι εξόχως πιο σοβαρό…

Στην Ξάνθη γνωρίζουν ότι, εφόσον τελικά διατηρηθεί η ανάκληση του πιστοποιητικού της ΠΑΕ από το Διοικητικό Εφετείο, η τιμωρία της θα είναι αποβολή από το πρωτάθλημα χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Άδεια τους δώσανε για να παίξουν στα πλέι-άουτ, μέχρι ν’ αποφασίσουν.

Και τώραη Ξάνθη ήπρέπει να κερδίσει τη δίκη στο Διοικητικό Εφετείο ή  να προλάβει να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία των πλέι άουτ πιο πριν, ώστε να μην έχει πρακτικά νόημα τυχόν απόφαση που θα επικυρώνει την ανάκληση του πιστοποιητικού…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα