«Άσφαιρες» επιθέσεις σε Σαμαρά

Ο μεν κ. Κοττάκης –του «μαγαζιού» Φιλιππάκη– λόγω των μηνύσεων σε Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη, ο δε κ. Τσιντσίνης –της «Καθημερινής»– λόγω αποδοχής «επιτελικών» απόψεων...

Δύο επιθέσεις την πρώτη ημέρα του Ιουλίου δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Η μία επίθεση έγινε από τον διευθυντή της «Εστίας», ιδιοκτησίας του Γιάννη Φιλιππάκη, ακραιφνή «καραμανλικό» δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη,και πολλαπλώς καλεσμένου στη ΣΥΡΙΖΑϊκή ΕΡΤ των κυριών Ακριβοπούλου και Γιάμαλη, του κ. Καψώχα και άλλων «εμπείρων» δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης.

Η δεύτερη επίθεση, για διαφορετικούς λόγους που θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, έγινε από τον αρθρογράφο της «Καθημερινής», ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλαφούζου, Μιχάλη Τσιντσίνη.

Αφορμή στις δύο αυτές επιθέσεις ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς το περασμένο Σάββατο στα «Νέα» και στον δημοσιογράφο Διονύση Νασόπουλο.

Τι είπε ο Σαμαράς και ενόχλησε…

Ο πρώην πρωθυπουργός,επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά, και υπενθυμίζοντας τις ενέργειές του στον τομέα αυτό επί πρωθυπουργίας του, με απλό και κατανοητό τρόπο εξέφρασε τη γνώμη του για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Υποστήριξε ότι:

  • «Δεν έχουμε απέναντί μας έναν “καλοπροαίρετο” γείτονα για να διευθετήσουμε τις πάγιες διαφορές μας, αλλά έναν επιθετικό γείτονα που συνεχώς αμφισβητεί με προκλήσεις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
  • «Τι ακριβώς διάλογο να κάνουμε με την Τουρκία; Μήπως, αν τα νησιά μας έχουν πλήρη επήρεια ΑΟΖ, όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας – που όμως η Τουρκία δεν το δέχεται; Αν έχει δικαίωμα να στέλνει γεωτρύπανα να κάνουν έρευνα και εξόρυξη πάνω σε ελληνική ΑΟΖ; Αν έχει δικαίωμα να στέλνει εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα; Αν μπορεί να υπογράφει παράνομες συμφωνίες με τρίτες χώρες καταπατώντας την Ελληνική ΑΟΖ – συμφωνίες που όλες οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής καταγγέλλουν ως παράνομες; Αυτά όλα είναι πειρατικές ενέργειες. Και διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς».
  • «Εμείς επιμένουμε ότι η μοναδική μας διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ. Όμως η Τουρκία κοντεύει να “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο».
  • «Εμείς θέλουμε ως βάση επίλυση των διαφορών μας, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που έχουν προσυπογράψει πάνω από 160 χώρες και το οποίο προβλέπει απερίφραστα ότι όλα τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια σε αιγιαλίτιδα ζώνη, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, ενώ η  Τουρκία θέλει να πάμε στη Χάγη, υπογράφοντας προηγουμένως “συνυποσχετικό” που παρακάμπτει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Δηλαδή, να απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
  • «Τα όρια της ΑΟΖ πρέπει να συζητήσουμε με τον γείτονα. Όχι το αν… υπάρχει ΑΟΖ».
  • «Επί των ημερών μου προχωρήσαμε σε στρατηγική σύγκλιση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το 2014 εγκαινιάσαμε δεύτερη τριμερή με Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο».

Τρικυμία εν κρανίω Κοττάκη…

Για όλα τα παραπάνω ο δημοσιογράφος έσπευσε να δώσει τη δική του ερμηνεία!!!

Κατ’ αρχάς, προέβλεψε(!!!) ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε το δικαίωμα να χαρακτηρίσει ως «συνθηκολόγηση» τυχόν παραπομπή των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη!!!

Προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς –κατά τον κ. Κοττάκη– δεν είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί την πολιτική γραμμή του επί πρωθυπουργίας του, γιατί κάτι τέτοιο θα ενοχλούσε τις ΗΠΑ!!!

Στη συνέχεια, χωρίς να το καταλάβει, έπλεξε το εγκώμιο(!!!) του Αντώνη  Σαμαρά γράφοντας ότι δεν ορίστηκε Κοινοτικός Επίτροπος ή Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επειδή στη θητεία του είπε «όχι» στο Υπερταμείο, στο Σκοπιανό, στο ΦΠΑ στα νησιά, και λόγω των μονομερών αποφάσεών του απέναντι στην Τρόικα.

Όπως εξηγεί στο άρθρο του, «ΗΠΑ και Γερμανία επιχειρούν να συμφιλιώσουν Ελλάδα-Κύπρο και Τουρκία-Κύπρο προετοιμάζοντας ένα πράγματι επώδυνο συμβιβασμό μέσω διαλόγου»(!!!).

Και το κερασάκι στην τούρτα:

Έγραψε ότι: «Βασικοί πρωταγωνιστές αυτού του συμβιβασμού ο οποίος θα λανσαριστεί ως “Σύμφωνο μη Επίθεσης”, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο συμπράττων φιλοδυτικός (λόγω Πρεσπών) Αλέξης Τσίπρας»(!!!).

«Προστάτης» του «μαγαζιού» ο κ. Κοττάκης

Μέσα στο άρθρο του, ο δημοσιογράφος ψέγει τον Αντώνη Σαμαρά επειδή «επιθυμεί την παραπομπή-καταδίκη και φυλάκιση Παπαγγελόπουλου, Τουλουπάκη, επίκουρων εισαγγελέων».

Βέβαια, ο κ. Κοττάκης ξέχασε να σημειώσει ότι τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και ο ιδιοκτήτης του «μαγαζιού» στο οποίο δουλεύει, δηλαδή ο κ. Γιάννης Φιλιππάκης, εκλεκτός φίλος και συνδαιτυμόνας του κ. Παπαγγελόπουλου, της κας Γιάννας Παπαδάκου, και άλλων εκλεκτών εκπροσώπων της ΣΥΡΙΖΑϊκής παρα-δημοσιογραφίας.

Και στο τέλος, θέτει και το εξής μνημειώδες –αλλά και βλακώδες– ερώτημα: «Δεν φοβάται ο κ. Σαμαράς πως το “πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες” κατά Κυριάκου, Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη εξελιχθεί ίσως σε μια δυσάρεστη προσωπική του συνάντηση με τις ΗΠΑ; Δεν τα βάζει με τον Παπαγγελόπουλο, αλλά με το παγόβουνο. Στην ουσία τα βάζει με τον Μητσοτάκη και τους συμμάχους μας». Εδώ φτάσαμε στο σημείο όπου ο κ. Κοττάκης μπέρδεψε τη γραβάτα με το σώβρακο!!! Η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και των άλλων πολιτικών να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους και να αναδείξουν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis, ξεσκεπάζοντας την πολιτικοδικαστική σκευωρία Novartis, τον φέρνει απέναντι –κατά τον δημοσιογράφο– με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εμπεριέχει κίνδυνο να τον στοχοποιήσουν οι ΗΠΑ!!!

Φοβάται λέει ο Κοττάκης ότι ο Σαμαράς, με τη στάση του στη σκευωρία της Novartis,  δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα και στον ίδιο προσωπικά, αφού οι ΗΠΑ είναι σφόδρα δυσαρεστημένες με την αντιμετώπιση εδώ των προστατευόμενων μαρτύρων…

Συγκινητική πράγματι η ανησυχία του δημοσιογράφου για την εξέλιξη των σχέσεων ΗΠΑΣαμαρά

Ισχυρίζεται εδώ και μέρες ο δημοσιογράφος, σε πλήρη σύμπλευση με την αριστερή λιβελογραφία, ότι δήθεν οι ΗΠΑ προσφέρουν άσυλο στους κουκουλοφόρους μάρτυρες… Ξέρουν όμως ότι οι ΗΠΑ δεν παρέχουν άσυλο ούτε καμία ιδιαίτερη μεταχείριση στην Κελέση και στον Σαράφη, κάθε άλλο…

Η Αμερική, προκειμένου να δελεάσει τους εκεί μάρτυρες που βοηθούν να οδηγηθούν  υποθέσεις σε συμβιβασμό και με τον τρόπο αυτό να κερδίσει το αμερικανικό δημόσιο πολλά χρήματα, τους παρέχει την δυνατότητα, πέρα από την καταβολή αμοιβής, να μείνουν εκεί, αλλάζοντας ταυτότητα και προσωπικά στοιχεία!!

Περί αυτού πρόκειται … και όχι για την αθλιότητα που αναπαράγεται, με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων και εμποδίων στην διαλεύκανση της σκευωρίας!!

Συνεπώς γνωρίζει και αν ναι από που ότι οι εδώ προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν στην Αμερική και αυτά δικαιούνται ευεργετημάτων εκεί;

Διότι αν συμβαίνει αυτό τότε δημιουργείται αυτομάτως εδώ πρόβλημα με τα ίδια πρόσωπα!

Οι ισχυρισμοί Κοττάκη εκθέτουν τη χώρα και της δημιουργούν προβλήματα και όχι ο Α. Σαμαράς, που ούτως ή άλλως ποτέ ούτε φοβήθηκε ούτε απειλήθηκε…

Ας δείξουμε όμως και λίγη κατανόηση… Όταν κινδυνεύει το «μαγαζί», και όταν «τα λεφτά είναι πολλά», οι «υπάλληλοι» έχουν κάθε δικαίωμα –και τους τιμά αυτό– να βάλουν πλάτη…

Η διπλωματική λύση(;;;) του κ. Τσιντσίνη

Ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» έχει μια άλλη άποψη, διαφορετική από εκείνη του διευθυντή της «Εστίας».

Υποστηρίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς«υποτιμά το διπλωματικό και γεωπολιτικό κεκτημένο της ευρωπαϊκής χώρας που εξακολουθεί να είναι η πιο επιτυχημένη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τις πιο σταθερές και ισχυρές συμμαχίες και με το διεθνές δίκαιο υπέρ της. Υποτιμά την Ελλάδα όποιος της υπαγορεύει να αγνοήσει σαν περίπου άχρηστο αυτό το κεκτημένο και να φερθεί στον Ερντογάν ερντογανικά για να εκμαιεύσει τον σεβασμό του».

Προφανώς, ο κ. Τσιντσίνης, πολύ πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, κατοικούσε σε άλλη χώρα στην οποία δεν υπήρχαν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, ίντερνετ κ.λπ. Και όταν «επέστρεψε» στην Ελλάδα –αν επέστρεψε– δεν έμαθε τίποτε για κάποια εισβολή που επιχειρήθηκε στον Έβρο, για κάποιους παρ’ ολίγον εμβολισμούς σκαφών του λιμενικού από την τουρκική ακτοφυλακή, ούτε για πρόσφατες δηλώσεις ότι το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Επίσης, ως δημοσιογράφος προφανώς θα ασπάζεται τις δηλώσεις του Χρήστου Ροζάκη, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ –άρα, στενότατου συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια– ότι το Καστελλόριζο είναι «απομονωμένο», «σε απόσταση», και «κοντά στις τουρκικές ακτές».Ούτε επίσης ότι ο εν λόγω κύριος αναφερόμενος στην ΑΟΖ ισχυρίστηκε ότι «το μήκος των ακτών της Τουρκίας απέναντι στο μήκος των ακτών της Κύπρου είναι πολύ μεγαλύτερο».

Βεβαίως, το γεγονός ότι ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα κ. Ουζουγκέργκιν, είπε τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα στην εφημερίδα του κ. Τσιντσίνη, στην «Καθημερινή», δεν φαίνεται να ενόχλησε τον αρθρογράφο.

Όμως και στο άρθρο του κ. Τσιντσίνη υπάρχει μια λογική αντίφαση: Ή ο Αντώνης Σαμαράς κουβαλάει τη φρονιματική του αποσκευή από το 1990, και που τότε υποστήριζε για το εθνικό μας δίκαιο, ή άλλαξε τα όσα υποστήριζε τότε γιατί δεν τον έκανε ο Κυριάκος Επίτροπο ή Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Και τα δύο μαζί δεν γίνεται να ισχύουν. Ας αποφασίσει λοιπόν ο αρθρογράφος για το τι ακριβώς πιστεύει.

Για τους γνωρίζοντες, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Σαμαράς ενδιαφερόταν ή όχι για κάποια από τις δύο θέσεις, μικρή σημασία έχει το αν τις πήρε ή όχι, αλλά κυρίως ποιοι επελέγησαν σε αυτές. Είναι σίγουρο ότι ο επιλεγείς κ. Μαργ. Σχοινάς είναι εμπειρότατος ως γευσιγνώστης σε τηλεοπτικά πάνελ, και η κα Κατ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο λόγω των θερμών εισηγήσεων του επιφανούς «επιτελικού» του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα