Πέλκας: Η Κυβέλη και μετά ο ΠΑΟΚ!

Το πέναλτι να έβαζε ο Πέλκας στην Κράσνονταρ κι όλα θα ήταν αλλιώς σήμερα, ρε φίλε. Στο πολύ εύκολο θα προχώραγε ο ΠΑΟΚ στους ομίλους. Τώρα, θα πεις, πέναλτι είναι αυτό. Το βαράς, το βάζεις. Το βαράς, το χάνεις, ή το αποκρούει ο τερματοφύλακας. Άλλο είναι το θέμα για τον Πέλκα.

Αυτός δεν παίζει για τον ΠΑΟΚ. Πολύ σοβαρά μιλάμε. Ψυχολογικώς το θέτουμε. Αυτός παίζει πρώτα για την κοπέλα του, την κόρη του πρώην υπουργού Μάρδα, την Κυβέλη, και μετά για τον ΠΑΟΚ.

Δεν γίνεται, ρε, να βάζεις γκολ και, αντί να το μοιραστείς πρώτα με τους συμπαίκτες σου, να κάνεις το γράμμα «Κ», δηλαδή Κυβέλη. Το έκανε μία, το έκανε δύο, το έγραψε και στο instagram ότι σχηματίζει το «Κ» για την Κυβέλη, φτάνει.

Και κερδίζει πέναλτι ο ΠΑΟΚ μέσα στην Κράσνονταρ. Το βάζεις; Έχεις την πρόκριση στα χέρια σου. Μάλιστα. Και πάει ο Δημητράκης να το χτυπήσει. Τι σκέφτεται ο Πέλκας εκείνη τη στιγμή, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Τη στιγμή του πέναλτι ή το μετά;

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό του είναι ο πανηγυρισμός. Αυτό σκέφτεται, όχι πώς να το βάλει. Όπως σ’ το λέω. Αυτό είχε κατά νου, του αποπροσανατόλισε τη σκέψη, πάει χαμένο το πεναλτάκι.

Είναι μεγάλη υπόθεση η συγκέντρωση στο πέναλτι, ρε, δεν είναι παίξε-γέλασε. Άμα έχει την Κυβέλη στο μυαλό, βράσε ρύζι. Τα είδαμε τα αποτελέσματα.

Σ’ το πάω πιο μακριά. Χάνει το πέναλτι ο Δημητράκης, και μετά βάζει γκολ. Κι αντί να τρέξει ν’ αγκαλιάσει τους συμπαίκτες του, τους… αποφεύγει και σχηματίζει και πάλι το «Κ», μη τυχόν και ξέφυγε από κανέναν τηλεθεατή ότι τα έχει με την Κυβέλη. Μη τυχόν και δεν το έχει εμπεδώσει ο ελληνικός λαός.

Λες και η Κυβέλη έκανε τη σέντρα κι όχι το Ζίφκοβιτς που έκανε κούρσα 50 μέτρα. Άμα είναι έτσι, ας ξεκινήσει προπονήσεις η Κυβέλη με τον ΠΑΟΚ, για να έχει ψυχολογική στήριξη ο Δημητράκης και να μη χάνει τα πέναλτι.

Τεράστια ασέβεια του Πέλκα, που είναι και αρχηγός. Δεν συμπεριφέρονται έτσι οι αρχηγοί, ρε, με την καμία. Ο αρχηγός είναι πρώτα μέλος της ομάδας και μετά της οικογένειάς του, της γκόμενάς του, των φίλων του.

Σου λέει ο όποιος ποδοσφαιριστής, όταν μπαίνω στο γήπεδο τα ξεχνάω όλα. Να καίγεται ο κόσμος δίπλα μου. Το λέει  κι ο Πέλκας αυτό; Δεν νομίζω. Αυτός σκέφτεται συνέχεια την Κυβέλη. Πώς να βάλει κανένα γκολ και να κάνει το «Κ».

Και να πάει να τη βρει μετά, είδες μωρό μου, σου αφιέρωσα πάλι το γκολ. Αυτό δείχνει η συμπεριφορά του. Ανεπίτρεπτο για επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Θα πεις, ρε μάστορα, πολλοί παίκτες κάνουνε τα ίδια, σχηματίζουν καρδούλες μετά από ένα γκολ. Σωστό είναι αυτό. Σε δεύτερο χρόνο, όμως, όχι σε πρώτο. Σε πρώτο, πρέπει να ευχαριστήσεις τους συμπαίκτες σου. Να γίνεις ένα κουβάρι μαζί τους. Ειδικά, όταν είσαι ο κάπτεν. Ο αρχηγός.

Κι εντάξει, ο Πέλκας έτσι νοιώθει, έτσι κάνει. Μπορεί και να μην έχει το ανάλογο πνευματικό βάθος να το σκεφτεί. Μπάλα παίζει. Δεν χρειάζεται να είσαι γραμματιζούμενος, να έχεις κάτσει στα θρανία, να έχεις σπουδάσεις ψυχολογίες και φιλοσοφίες. Κλωτσάς μια μπάλα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν βλέπει κατά πού πάει το πράγμα με τον Πέλκα; Δάσκαλος είναι. Δεν έπρεπε να τον νουθετήσει; Να του πει, κοίτα, Δημητράκη, άσε την Κυβέλη, εδώ παίζουμε μπάλα, αγόρι μου. Είσαι ο αρχηγός μας. Κι αν θέλεις και κουμπάρο με την Κυβέλη, εδώ είμαι εγώ. Σε παντρεύω.

Κανονικά, δηλαδή, αυτά πρέπει να του πούνε οι ίδιοι οι Σαββίδηδες του Δημητράκη. Κάτσε καλά, εμείς ποντάρουμε να βάζεις γκολ για μας, όχι για την Κυβέλη. Γι’ αυτό σε πληρώνουμε. Έτσι έπρεπε να του ξηγηθούνε του Πέλκα. Κι όχι να τις περνάνε στο ντούκου όλες αυτές τις σαχλαμαρίτσες.

Ποιος, όμως, να του τα πει αυτά; Ο μικρός Γιωργάκης instaGiorgis, που ξυπνάει το πρωί και σκέφτεται τι να ποστάρει στο instagram και μετά κάνει ένα τσεκ να δει τι ποστάρουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο Καραπαππάς;

 

Τον Πέλκα να συνετίσει η γιατρίνα Κυβέλη

Ρωτήθηκε τις προάλλες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, τι παίζει με τον Πέλκα και την κόρη του. Κι απάντησε: «Δεν μας πέφτει λόγος σε εμάς τους γονείς το τι θα κάνουν τα παιδιά, εμείς παρακολουθούμε. Δεν είναι στο… FIR των γονέων αυτά τα πράγματα». Ωραίος ο κυρ-Δημήτρης. Η Κυβέλη, που σπουδάζει γιατρίνα, άρα έχει κάνει ψυχολογία, καλό είναι να του πει δυο πραγματάκια του δικού της. Ας τον δει ως «ασθενή» στο φινάλε. Διότι ο Δημητράκης είναι «άρρωστος». Μαζί της, βέβαια. Να του πει η Κυβέλη, άσ’ τα για μετά τα πανηγύρια, Δημήτρη. Για το σπίτι. Στο γήπεδο, προέχει ο ΠΑΟΚ. Έτσι πρέπει να του ξηγηθεί. ΠΑΟΚτσού είναι κι αυτή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα