Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΟΦΗ στο Φάληρο

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός συνεχίζει την επέλασή του με θύμα του αυτή τη φορά τον ΟΦΗ 3-0 στο Καραϊσκάκη.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν κόντρα στην ομάδα της Κρήτης, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της, παραμονές της μαύρης επετείου της τραγωδίας της Θύρας 7, με τον Εμβιλά να ανοίγει το σκορ στο 19’, ενώ Μασούρας (37’) και Ελ Αραμπί (68’) πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ.

Το τέρμα του Μαροκινού ήταν το πρώτο του κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο και πλέον δεν έχει σκοράρει μόνο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, από τις εν Ελλάδι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει.

Η ομάδα του Μαρτίνς απ’ την αρχή πίεσε ασφυκτικά τον ΟΦΗ. Ο μετέπειτα σκόρερ, Γιαν Εμβιλά, αστόχησε σε ουσιαστικά ανυπεράσπιστη εστία, αλλά από πλάγια θέση σε στατική φάση.

Η δεύτερη προσπάθεια του Γάλλου στο 13’ δεν έφερε κάτι καλό για την ομάδα του, αλλά η τρίτη αποδείχθηκε… φαρμακερή, έπειτα από φάση διαρκείας, στην οποία δεν μπόρεσε να σκοράρει ο Ελ Αραμπί. Ο Ανδρούτσος έδωσε στον Βαλμπουενά και αυτός στον συμπατριώτη του που με συρτό σουτ βρήκε δίχτυα στο 19’.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκεται στο προσκήνιο και ο ΟΦΗ σε θέση άμυνας, κάνοντας και πάλι λάθη, αφού δεν υπήρχε πλέον καθόλου καθαρό μυαλό. Κάπως έτσι έκλεψε ο Βαλμπουενά από τον Βαφέα που μοίρασε για τον Μασούρα, με τον διεθνή άσο να εκτελεί ψύχραιμα τον Βάτερμαν. Το σκορ ήταν ενδεικτικό της παρουσίας των δύο ομάδων στο γήπεδο, καθώς ο ΟΦΗ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Λίγο πριν την ανάπαυλα η αναγκαστική αλλαγή του Μπρούμα έφερε τον Φορτούνη στον άξονα και τον Βαλμπουενά στα άκρα, αλλά ο Γάλλος έπαιζε πιο ελεύθερα και δημιουργούσε υπεραρυθμίες. Στο 44′ ο Φορτούνης που μόλις είχε περάσει «φλέρταρε» με το 3-0 (σουτ μέσα από την περιοχή, λίγο άουτ),το γκολ του Ελ Αραμπί ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-0.

O αγώνας είχε ουσιαστικά τελειώσει και πλέον στην «εξίσωση» του Ολυμπιακού μπήκε ο όρος «διαχείριση», ενόψει και των σερί υποχρεώσεων που έχουν στο άμεσο μέλλον. Έτσι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού ναι μεν συνέχισε να έχει την κατοχή, αλλά δεν «έβγαζε» πολλές φάσεις. Ο Φορτούνης επεδίωξε να φανεί απειλητικός μέσα από τα αντίπαλα καρέ, ενώ την ίδια στιγμή και ο ΟΦΗ παρουσιάστηκε πιο «μαζεμένος». Οι Κρητικοί έκλεισαν τους διαδρόμους, είχαν  τελικές στα καρέ του Σα, αλλά δεν του έβαλαν «δύσκολα».

Ετσι φτάσαμε στο 64′ που σήμανε την ώρα της επιστροφής του Παπασταθόπουλου στη Super League. Ο 32χρονος στόπερ αντικατέστησε τότε τον Μπα και έπαιξε ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2008. Λίγο αργότερα (68′) ο Ελ Αραμπί βρήκε και εκείνος δίχτυα, καθώς σε εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη πήδηξε μαζί με τον Σεμέδο για την κεφαλιά, την πήρε εκείνος και «έγραψε» το 3-0.

Ο Ολυμπιακός έστω και με «σβηστές» μηχανές έδειχνε πιο απειλητικός, αλλά ο Βάτερμαν και το δοκάρι του  αρνήθηκαν, αθροιστικά, «δις» στον Φορτούνη και μία στον Καμαρά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού απείλησε αρχικά στο 77′ με σουτ όπου και αντέδρασε σωστά ο Ολλανδός  γκολκίπερ, ενώ λίγο αργότερα (78′) καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Τιάγκο Σίλβα από τον Σελίμοβιτς. Οι δυο τους βρέθηκαν σε απόσταση 11 βημάτων, ο Φορτούνης εκτέλεσε στη δεξιά γωνία του 37χρονου κίπερ, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι του. Λίγο πριν το φινάλε (86΄) και ενώ οι Κρητικοί έπαιζαν με 10 (ο Σελίμοβιτς είχε περάσει εκτός λόγω τραυματισμού) ο Καμαρά σούταρε μέσα από το «κουτί», όμως ο έμπειρος γκολκίπερ αντέδρασε εκ νέου σωστά.

Μέσω VAR ακυρώθηκε ως οφ σάιντ το γκολ του Ελ Αραμπί στο 41′ μετά από παράλληλη του    Ρέαμπτσιουκ. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι στη φάση του 6′ όταν ο Μασούρας «τσίμπησε» την μπάλα προ του Βάτερμαν, αλλά Γκαρτσίλας και VAR έδειξαν κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Μπα (64′ Παπασταθόπουλος), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (64′ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (70′ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα (40′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (70′ Χασάν).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (61′ Μίγγος), Λυμπεράκης, Κοροβέσης (62′ Γιαννούλης), Στάικος, Βαφέας (78′ Ντε Γκουζμάν), Γρίβας, Στάρτζεον (78′ Καστάνιος), Γκαργκαλατζίδης (62′ Σαρδινέρο).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα