Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στη μάχη κατά του χιονιά στον Διόνυσο ΕΜΑΚ, στρατός και Πυροσβεστική

Εικόνες από την ολονύχτια μάχη που έδωσαν εκατοντάδες άνθρωποι για να πάρουν την περιοχή μέσα από τα "χέρια" του χιονιά - Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Ένα από τα “θύματα” της κακοκαιρίας «Μήδεια» που σάρωσε την Αττική και προκάλεσε μεγάλα προβλήματα αλλά και ζημιές ήταν και ο Διόνυσος όπου κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων εκατοντάδες άνθρωποι έδωσαν την δικιά τους μάχη ώστε να “βγάλουν” την περιοχή μέσα από τα χιόνια.

Να θυμίσουμε ότι η περιοχή του Διονύσου, χθες το βράδυ, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -καθεστώς που θα ισχύσει για ένα μήνα από την εκδήλωση των φαινομένων, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαρτίου 2021.

Στη μάχη κατά του χιονιά στην περιοχή του Διονύσου προτάθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, από τον Στρατό, την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική, τον ΔΕΔΔΗΕ, και εθελοντές όπου ξαγρύπνησαν όλη τη νύχτα προκειμένου να “σώσουν” την περιοχή από τα χέρια της κακοκαιρίας.

Η “Μήδεια” από το πέρασμά της προκάλεσε μεγάλα προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στην υδροδότηση με τους αρμόδιους φορείς να προσπαθούν για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών.

Με οχήματα, μηχανήματα, φτυάρια και χέρια, απομάκρυναν πεσμένα δέντρα, άνοιξαν δρόμους ρίχνοντας αλάτι.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε βλάβες σε 100.000 ρολόγια. Να σημειωθεί ότι μόνο στην περιοχή του Διονύσου οι πτώσεις δέντρων, σύμφωνα με το Mega, ξεπέρασαν τις 750.

Γενικά στα βόρεια προάστια, επιχειρούσαν περίπου 700 άνδρες της Πυροσβεστικής, εκ των οποίων οι 150 ήταν στον Διόνυσο. Μαζί τους ήταν και 50 στρατιώτες.

Δείτε περισσότερες εικόνες από τη μεγάλη μάχη στο Διόνυσο:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα