Ελαφρύνσεις από την ΔΕΗ για τα πληγέντα νοικοκυριά της κακοκαιρίας «Μήδεια»

Τι ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

Μέτρα ελάφρυνσης προς τα νοικοκυριά που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ Σοφία Δήμτσα, μιλώντας LiveNews ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε έκπτωση 10% στους λογαριασμούς του Φεβρουαρίου, ανεξαρτήτως προμηθευτή σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα.

Η έκπτωση θα δοθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και του ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Στο πλευρό των πληγέντων και ο ΔΕΔΔΗΕ

Στο πλευρό των πληγέντων νοικοκυριών είναι και ο ΔΕΔΔΗΕ, ο πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην αφαίρεση της Χρέωσης Δικτύου Διανομής για τον Φεβρουάριου.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Αφαίρεση της Χρέωσης Δικτύου Διανομής Φεβρουαρίου για τους πληγέντες καταναλωτές

Μηδενική Χρέωση Δικτύου Διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας

Η πίστωση θα φανεί στους λογαριασμούς ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης κάθε προμηθευτή

Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.

H Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.

Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα