ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: Τρέμει τον ίσκιο του με τους Πόντιους

Τι καταλαβαίνεις μ’ αυτόν τον ντόρο που γίνεται με τον Καρυπίδη και τις μάσκες, για απ’ ευθείας αναθέσεις και τα ρέστα από την Περιφέρεια Αττικής και Πειραιά; Ότι άπαξ κι έγινε κουτσουκέλα, στο «φρέσκο» οι υπεύθυνοι. Τελεία και παύλα, που έγραφε κι ο Σταύρακας. Μέσα. Κι ο Πατούλης κι ο Καρυπίδης και όλοι όσοι έκαναν ματσαραγκιά. Να την έκαναν, όμως. Να μην αποφασίζει ο Αλαφούζος ότι την έκαναν. Πολύ σοβαρά θα μιλήσουμε σήμερα.

Αλλού είναι για μένα το ζήτημα για τον Καρυπίδη. Ποιος έκανε αυτές τις καταγγελίες; Τις έκαναν 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα. Και ποιος τις έκανε τέσσερα λεπτά θέμα; Ο ΣΚΑΪ. Του Αλαφούζου.

Να σ’ το ξαναπώ. Ο ΣΚΑΪ έκανε τέσσερα λεπτά που είναι αντιτηλεοπτικό, σου λένε αυτοί που ξέρουν από τηλεόραση, το τετράλεπτο θέμα, Δεν είναι δικό του θέμα του Αλαφούζου. Τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ έκανε θέμα. Κι εγώ ρωτάω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δουλειά του είναι να καταγγέλλει κάθε μέρα σκάνδαλα κι εκεί που δεν υπάρχουν. Σάμπως θα του κάνει κανένας μήνυση; Παλεύει για το δημόσιο συμφέρον ο Αλέξης, το εμπεδώσαμε πέντε χρόνια που ήτανε στην κυβέρνηση. Αφιερώνει ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου ένα τετράλεπτο για το κάθε σκάνδαλο που ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Άντε κάνα 15 δευτερόλεπτα για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, που λένε κι οι δημοσιογράφοι. Ούτε δεύτερο παραπάνω.

Και η πλάκα ποια είναι; Βγάζει και ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ΣΚΑΪ «που δεν διάκειται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια Αττικής» κ,λπ. Καθαρά πράγματα. Που σημαίνει, δηλαδή, ότι άπαξ και μας παίζει ο ΣΚΑΪ, που δεν είναι δικός μας, πάει να πει ότι μας δικαιώνει, ότι έχουμε δίκαιο και το αναγνωρίζει ο Γιαννάκης.

Αγκαλιές και φιλιά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΚΑΪ, εναντίον του Καρυπίδη, που έτσι κι έκανε πονηριά, να αράξει στη φυλάκα. Από τη Δικαιοσύνη, όχι από τον Αλαφούζο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Την έκανε, όμως, τη μανούβρα ο Καρυπίδης με τον Πατούλη; Κι επειδή το καταγγέλλει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, έτσι είναι;

Βγάζει, λοιπόν, ο ΣΚΑΪ ποιον να μιλήσει. Τον Χρίστο Καραμάνο – περιφερειακός σύμβουλος, σου λέει. Μάλιστα. Αυτόν επέλεξε ο ΣΚΑΪ να μιλήσει για το αν υπάρχει σκάνδαλο ή όχι. Και ποιος είναι ο Χρίστος Καραμάνος;

Γράψανε τα «ΝΕΑ» για τον Καραμάνο ότι είχε μια εταιρεία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νικολάκη τον Παππά. Τον Οκτώβριο του ’14, βγαίνει το «Πρώτο Θέμα» και γράφει ότι ο Καραμάνος, αυτός που επέλεξε ο Αλαφούζος για δηλώσεις, εναντίον του Καρυπίδη και του Πατούλη, είχε εισηγηθεί τη σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία αποκομιδής σκουπιδιών από την Περιφέρεια. Κι όχι την πρόσληψη των καθαριστριών που είχε στηρίξει η Δούρου προεκλογικά. Μια χαρά άνθρωπος ο Καραμάνος, που είναι και πολιτικός μηχανικός.

Τώρα, αν προέρχεται από την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), που αποτελούσε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικό του θέμα. Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας ό,τι γουστάρει κάνει. Ξέφυγα, όμως. Για τον Αλαφούζο σού έλεγα.

Μέσα στα πόδια του τον έχει τον Πατούλη ο Αλαφούζος κι αντί να τον βάλει να κάνει δηλώσεις, έβγαλε τον Καραμάνο. Και φυσικά, κανένα πρόβλημα δεν έχει με τον Πατούλη ο Γιαννάκης. Με τον Καρυπίδη έχει. Μη τυχόν και μείνει ο Παναθηναϊκός στην απ’ έξω από την Ευρώπη κι έχει τίποτα ντράβαλα με τον κόσμο. Μήπως και στις εκλογές του Ερασιτέχνη βγει το «ΟΧΙ» από τα μέλη και μετά δεν θα έχει πού να κρυφτεί. Αυτό τον απασχολεί.

Και ποιος είναι ο Καρυπίδης, σου λέει ο Αλαφούζος. Ένας σουπερμαρκετίστας ήταν που τα έκλεισε τα μαγαζιά και κάνει μπίζνες με τις μάσκες, και θα μου φάει τη θέση ο Άρης; Ποιος Άρης. Εύκολα τον νικήσαμε στου Χαριλάου. Αυτό είναι το διακύβευμα, που λένε και οι μορφωμένοι.

Σου λέει, ο Γιαννάκης, αντίο ο Βοτανικός, πάνε τα μεγαλεία κι η κονόμα, βέβαια, έτσι και βγούνε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης στην Ευρώπη, κι εγώ κάτσω απάνω στο παγωτό. Να σ’ το πω κι αυτό. Ο Αλαφούζος δεν φοβάται μονάχα τον Καρυπίδη ότι μπορεί να του φάει τη θέση. Σάμπως τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη δεν τους φοβάται;

Σ’ το εξηγάω, που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Αλέφαντος. Δεν πάνε δέκα μέρες που ο Αλαφούζος πήγε και συνάντησε τον Κλάτενμπεργκ. Και πέρασε στα ψιλά, βέβαια, του Αλαφουζοτεχνείου. Μία βούλα, που τη λένε οι δημοσιογράφοι. Και τι έλεγε αυτή η βούλα; Ότι ο κύριος Αλαφούζος συνομίλησε με τον Κλάτυ και ζήτησε ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια των play offs. Μάλιστα.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Γιατί ζήτησε ξένους διαιτητές ο Γιαννάκης; Έχει κανένα παράπονο από τη διαιτησία εφέτος; Τον ξύρισαν στεγνά σε κάποιο ματς; Όχι βέβαια. Μια χαρά πρίμα τον πήγε εφέτος η διαιτησία τον Αλαφούζο. Ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης φωνάζουνε συνέχεια για τον Κλάτενμπεργκ και σε μερικά παιχνίδια και η ΑΕΚ. Έβγαλε ο Παναθηναϊκός καμία επίσημη ανακοίνωση για τον Άγγλο; Όχι βέβαια.

Τότε, γιατί ζήτησε ξένους διαιτητές παντού ο Γιαννάκης; Πολύ απλά είναι τα πράγματα. Ο Αλαφούζος δεν ήτανε ποτέ της εξυγίανσης. Σάμπως ξέρει από αυτά; Πλακωμένος με τον Μαρινάκη ήτανε και πήγε με τον Σαββίδη και τον Μελισσανίδη. Καμία εμπιστοσύνη και σε κανέναν δεν έχει ο Αλαφούζος.

Θα σ’ το κάνω λιανά. Εκεί που πήγαινε τρένο ο Παναθηναϊκός, μία νίκη ήθελε στο Αγρίνιο για να πιάσει την 3η θέση και κάθεται απάνω στο παγωτό. Μάλιστα. Περίμενε κι ότι θα έχανε ο Άρης από τον Ολυμπιακό, όλα καλά. Θα τον έβαζε από κάτω, να έπαιζε αυτός στην Ευρώπη. Δεν του έκατσε το σενάριο με την ισοπαλία.

Και σου λέει ο Αλαφούζος, έτσι και δεν κάνει πίσω ο Άρης με όσα λέει ο ΣΚΑΪ για τον Καρυπίδη, ποιος είναι ο αντίπαλος; Ο Σαββίδης με τον Μελισσανίδη. Ένας από τους δυο πρέπει να φύγει, για να βγει η Πανάθα στην Ευρώπη. Εύκολο είναι; Γι’ αυτό και ζήτησε ξένους διαιτητές. Μη τυχόν και γίνει καμιά μπουρμπονότα στα play offs και πήρε φωτιά το Κορδελιό, καίγονται τα μορτάκια.

Έτσι είναι. Ο Αλαφούζος τρέμει μήπως γίνει η στραβή και δεν βγει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Πώς να πάει μετά στον Μητσοτάκη και τον Μπακογιάννη να ζητήσει μεγαλεία Βοτανικούς και τα ρέστα; Θα του πούνε, φτιάξε πρώτα ομάδα να παίζεις στην Ευρώπη και μετά το ξανασυζητάμε.

Άλλο πράγμα είναι να μιλάς από θέση ισχύος, ότι, και καλά, παίζουμε στην Ευρώπη, κι άλλο να σε πυροβολάνε οι «βάζελοι» στα social media, να τα μαζεύεις και να φεύγεις, πάνε τόσα χρόνια, σου λέει, που είτε δεν βγαίνουμε στην Ευρώπη, είτε αν βγαίνουμε γελάνε και στο Λουξεμβούργο με τους Στραματσόνηδες και τα ρέστα.

Και μη νομίζεις, μάστορα, ότι ο Αλαφούζος δεν ασχολείται με τον λαό. Δουλειά του είναι να τον κουμαντάρει τον λαό. Μιντιακές επιχειρήσεις έχει, παίζει το παιχνίδι, όπως το παίζει το κάθε Μέσο. Στην μπαλίτσα, όμως, είναι αλλιώς τα πράγματα, μάστορα. Ο οπαδός βλέπει το πλεκτό. Το ματώνεις; Σε στηρίζει. Είσαι άκαπνος; Άντε γεια και βρες κανέναν άλλονα να πουλήσεις. Άτιμο πράγμα ο οπαδός. Δεν συγχωρεί κανέναν. Όσο πάει καλά η ομάδα, είναι μαζί σου. Άπαξ και παραστρατήσει η ομάδα, πούλα ή φέρε παικταράδες.

Να σ’ το κλείσω. Ο Αλαφούζος τρέμει και τον ίσκιο του για φέτος. Γι’ αυτό κι έκανε τη βιντεοκλήση με τον Κλάτυ. Γιατί, σου λέει, δεν βγήκαν ακόμα τα μεγάλα μαχαίρια. Στο λάου-λάου πήγαινε η δουλειά, σαν τους αθλητές των μεγάλων αποστάσεων. Το φίνις είναι εκείνο που μετράει. Τι θα γίνει στο τέλος. Έτσι είναι. Στο τέλος ξουρίζουν το γαμπρό, όχι παραμονή του γάμου.

Είσαι ολόκληρος Αλαφούζος και σε τρολάρει ο Καρυπίδης από τη σουίτα του «Καραϊσκάκης», ότι εδώ είμαι και γιατί δεν έρχεται η Αστυνομία να με πιάσει. Ένταλμα σύλληψης, είπε ο ΣΚΑΪ. Γράφει ο Άρης ότι δεν εκδόθηκε κανένα νέο ένταλμα σύλληψης. Ρόμπα ο Γιαννάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα