Δεν ψηφίζει ούτε ο Κώστας Καραμανλής τα μνημόνια της συμφωνίας του Τσίπρα με τα Σκόπια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται προ των πυλών καταψήφισης των τριών μνημονίων για τα Σκόπια από «γαλάζιους» βουλευτές και προσανατολίζεται προς νέα αναβολή της ψηφοφορίας, για τον …Ιούλιο!

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σκέφτεται πολύ σοβαρά να απόσχει από την ψηφοφορία για τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη σχετική διαδικασία στη Βουλή.

Εφόσον ο Κώστας Καραμανλής οριστικοποιήσει την απόφασή του, την οποία έχει εκμυστηρευτεί σε έμπιστους συνομιλητές του και προφανώς γνωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι ο δεύτερος πρώην πρωθυπουργός που δεν θα υπερψηφίσει τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερψήφιση που προβλέπεται από την ίδια την Συμφωνία και δεσμεύει την χώρα.

Είχε προηγηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, που και δημοσίως έχει εκφράσει την απόφασή του να μην υπερψηφίσει τα τρία μνημόνια. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει την αποχή από την ψηφοφορία.

Ο Πρωθυπουργός ανησυχεί όχι μόνο από την αποχή των δυο πρώην Πρωθυπουργών, αλλά και από το ενδεχόμενο βουλευτές του να την καταψηφίσουν! Παρότι ακόμα και σε μια τέτοια εξέλιξη η υπερψήφιση των μνημονίων της Συμφωνίας δεν θα κινδύνευε, καθώς θα τα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρισκόταν μπροστά στην πρόκληση διαγραφής των διαφωνούντων, ενώ η στάση του Αντώνη Σαμαρά και πιθανότατα και του Κώστα Καραμανλή, των δυο πρώην πρωθυπουργών δηλαδή, του στερεί την επιλογή της κομματικής πειθαρχίας, καθώς θα σήμαινε ευθεία σύγκρουση μαζί τους!

Οι σκέψεις για νέα αναβολή της σχετικής συζήτησης και ψηφοφορίας για τον …Ιούλιο, μέσα στην καρδιά δηλαδή των καλοκαιρινών διακοπών, κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα