ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ο «χαϊδεμένος» της Αθήνας κι ο «μπαμπούλας» Μαρινάκης

Την  περασμένη Δευτέρα η iapopsi.gr αναδημοσίευσε ρεπορτάζ του βελγικού ιστότοπου EUobserver, με αναφορές στον Ιβάν Σαββίδη. Ότι, δηλαδή, είναι πολίτης τής Ε.Ε., καθ’ ότι (και) Έλληνας και παραβιάζει τις κυρώσεις τής Ε.Ε. και έστησε σούπερ μάρκετ και πουλάει διάφορα προϊόντα. Μάλιστα. Γνωστή είναι η ιστορία με την Κριμαία, ρωσικό έδαφος ήταν πριν γίνει ουκρανικό. Άλλο θέλω να σου πω.

Αυτήν τη δουλειά ότι ο Ιβάν Σαββίδης έσπασε το εμπάργκο δεν την ξέρουνε στην Ελλάδα; Την ξέρουνε, βέβαια. Δεν είναι δυνατόν να την ξέρει το βελγικό σάιτ και να μην την ξέρουνε στο Εξωτερικών. Μάλιστα. Και γιατί το ελληνικό κράτος δεν το έφερε προς συζήτηση στην Ε.Ε., για να δεσμευτεί η περιουσία του Σαββίδη στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα γράφουν οι Βέλγοι;

Στο ποδόσφαιρο θα σ’ το πάω, γι’ αυτό σου τα γράφω αυτά, μάστορα. Εκατό φορές σού το’ χω πει ότι το κράτος είναι αήττητο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το νικήσεις, έτσι και θέλει να παίξει μπάλα.  Στην περίπτωση του Ιβάν δεν είδε, δεν ξέρει. Και καλά κάνει, δηλαδή. Το κάθε κράτος σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά του. Δεν έχει κανέναν λόγο να πάει κόντρα στη Ρωσία για μερικά σούπερ μάρκετ του Σαββίδη στην Κριμαία και τα καπνοπωλεία στο Ντονμπάς.

Και ρωτάω, τώρα, εγώ: Οι Σαββιδοτέχνες γράφουνε συνέχεια ότι η κυβέρνηση πολεμάει τον Σαββίδη, ότι ο Μαρινάκης είναι πρωθυπουργός, ότι ο Αυγενάκης είναι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα. Αν το κράτος τρων Αθηνών πολεμούσε τον Σαββίδη, θα την είχε κάνει από την Ελλάδα ο Ιβάν. Μέσα σ’ ένα βράδυ θα ’χε πουλήσει τον ΠΑΟΚ και μην τον είδατε τον Παναή. Κάνω λάθος;

Να σ’ το πάω και παρακάτω. Ο Μαρινάκης, που τον γράφουνε πρωθυπουργό, δεν θα μπορούσε να πιάσει έναν υπουργό και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, να βάλει θέμα στην Ε.Ε. ότι ο Σαββίδης παραβιάζει το εμπάργκο; Τι σόι «πραγματικός πρωθυπουργός» είναι, αν δεν μπορεί να κάνει ένα απλό πράγμα; Και τα Μέσα του το έγραψαν μια φορά κι από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Άλλο θέλω να σου πω. Χαϊδεμένο παιδί της κυβέρνησης είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Μέχρι και για τις τηλεοπτικές άδειες θα μπορούσανε να τον καλέσουνε, τώρα που γίνεται της κακομοίρας με τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Νικολάκη τον Παππά. Μόνος του παραδέχτηκε ο Σαββίδης ότι έκανε τον λαγό, έριχνε χρήμα για ν’ ανεβάσει τις τιμές στις τηλεοπτικές άδειες. Μέχρι που ήρθε η κατραπακιά του Νικολάκη στο ΣτΕ και άντε τώρα, κάτσε στο σκαμνί.

Έτσι είναι. Μη βρέξει και μη στάξει τον έχει τον Σαββίδη η κυβέρνηση και το κράτος των Αθηνών. Κι ας γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες τις παπαριές τους. Αν και τώρα τελευταία το πάνε στο απ’ έξω-απ’ έξω.  Μόνο η «Α» και η iapopsi.gr το είχανε γράψει και κανένας άλλος. Ότι οι Σαββιδοτέχνες δεν θα ξαναγράψουνε ποτέ κάτι προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και δεν έγραψαν. Έριξε γραμμή ο Ιβάν, και τέλος. Σ’ το ξανάπα, μάστορα, ότι το κράτος είναι αήττητο. Έδωσε και το λιμάνι στον Ιβάν. Μετά από πιέσεις των Γερμανών, αλλά πάει αλλού η μπάλα τώρα.

Τώρα θα πεις γιατί τα μπιστόλια του Σαββίδη βγαίνουνε συνέχεια στο αντάρτικο και πυροβολάνε τον Ολυμπιακό, χλευάζουνε τον Μαρινάκη και τα ρέστα; Θα σ’ το πω. Ό,τι θέλει να πετύχει ο Σαββίδης στην Ελλάδα, δεν μπορεί να το πετύχει καβάλα στ’ άλογο. Μεγάλη κουβέντα σού λέω τώρα. Ό,τι έχει στο μυαλό του, δεν μπορεί να το υλοποιήσει, ρε, όταν ο ΠΑΟΚ δεν θα παίρνει πρωτάθλημα. Δεν θα μπορέσει να το κάνει ποτέ.

Αν όμως το παίζει συνέχεια αδικημένος από τη διαιτησία, από το κράτος της Αθήνας, από τα δικαιοδοτικά όργανα, πιο εύκολα συσπειρώνει τον κόσμο. Έτσι είναι. Ο απελπισμένος πιο εύκολα συνασπίζεται γύρω από τον Σαββίδη, όταν ακούει για αδικίες στον ΠΑΟΚ και τα ρέστα. Να σ’ το πω αλλιώς.

Πες ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει για πέντε χρόνια το νταμπλ. Ποιος θα πιστεύει τον Σαββίδη, ότι τον σφάζει το κράτος των Αθηνών, ότι οι αθλητικοί δικαστές τον κατατρέχουν, ότι τον πολεμάει ο κάθε Αυγενάκης; Θα τον πιστέψει κανένας; Όχι βέβαια. Θα του πούνε του Ιβάν, μας δουλεύεις, ρε φίλε. Η ΠΑΟΚάρα το πήρε με δέκα πόντους εύκολα, πήρε το Κύπελλο, κι εσύ μας μιλάς για αδικίες; Και θα ’χει και δίκαιο ο κόσμος. Κι ένας λόγος που πήρε και τον Λουτσέσκου είναι κι αυτός. Γκρίνια και μιζέρια για να κρατάει ζεστό τον λαό του ΠΑΟΚ.

Αν όμως είσαι συνέχεια στην αποκάτω και φωνάζεις, όλο και παίρνεις περισσότερο κόσμο. Σαν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση, όλοι κρεμόντουσαν από τα χείλη του. Μόλις ανέβηκε επάνω, τον πήρε η κάτω βόλτα τον Αλέξη. Σε ποιον να διαμαρτυρόταν, δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας; Στην κυβέρνηση; Αφού αυτός ήτανε κυβέρνηση. Εναντίον του εαυτού του θα τα έβαζε; Κι έτσι τον πήρε η κατρακύλα.

Έτσι είναι, μάστορα. Άπαξ και δεν υπάρχει μπαμπούλας, φτιάχνεις έναν για να φοβίζει και πας μετά στον λαουτζίκο και του λες, μόνο εγώ μπορώ να σε σώσω. Όπως έκανε ο Ιβάν με τον λαό του ΠΑΟΚ, τώρα που ξαναβρέθηκε στην αποκάτω δυο χρόνια με το πρωτάθλημα. Πήρε το Κύπελλο και αντί να το χαρούνε όλοι, τι έγινε; Μη σου λέω πάλι τα ίδια, μάστορα.

Ο λαός του ΠΑΟΚ έβριζε τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό στα πανηγύρια. Δεν σου λέω για τον Γκαρσία που είναι για τα πανηγύρια. Για τον απλό κόσμο σου λέω εγώ, που μαζεύτηκε στον Λευκό Πύργο. Ο Πάμπλο Γκαρσία έριχνε το σύνθημα με τα κ@λ@δάκτυλα κι έβριζε τον Μαρινάκη, κι από κοντά ο λαός. Μην ξεχνιόμαστε, δηλαδή, ότι ο Μαρινάκης είναι ο μπαμπούλας για τον Ιβάν.

Που κανονικά, δηλαδή, τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό έπρεπε να τον γράψουνε στα μπατζάκια του. Κύριε, σε πάτησα μέσα στο ΟΑΚΑ, δεν σε βλέπω. Αυτό έπρεπε να λένε. Κι όχι να τον πλακώσουνε στα μπινελίκια.

Κι εγώ σου λέω το άλλο. Πες ότι σήμερα ο Μαρινάκης λέει, δεν γουστάρω άλλο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, την κάνω για την Αγγλία και ασχολούμαι με τη  Νότιγχαμ. Μαύρο φίδι που τον έφαγε τον Σαββίδη. Σου λέει, τι θα κάνω τώρα χωρίς τον Μαρινάκη; Ποιον θα βάζω να βρίζουνε τώρα που έφυγε; Διότι άπαξ και δεν βρίζουνε κανέναν, θα λακίσουνε τα ΠΑΟΚια από το μαντρί. Κι ο Ιβάν τούς θέλει μαντρωμένους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όχι ξέμπαρκους. Ο ξέμπαρκος δεν ελέγχεται, μάστορα.

Να σ’ το πω κι αλλιώς. Ο Ολυμπιακός έκανε δέκα χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Τα πέτρινα χρόνια, σου λένε οι «γαύροι». Μάλιστα. Τι τους κράτησε ζωντανούς και συσπειρωμένους τους «γαύρους»; Ο καπετάνιος, ο Γιώργης ο Βαρδινογιάννης, μάστορα. Αυτός ήταν ο μεγάλος εχθρός. Για ό,τι συνέβαινα στον Ολυμπιακό, έφταιγε ο Βαρδινογιάννης. Για όλα λέμε. Τον μίσησαν οι «γαύροι» τόσο πολύ, που έμειναν όλοι στο μαντρί, συσπειρωμένοι. Ούτε ένας δεν έφυγε. Δέκα χρόνια ολόκληρα, μάστορα.

Έτσι κι ο Ιβάν με τους ΠΑΟΚτσήδες. Ο Μαρινάκης τούς κρατάει στο μαντρί. Αν φύγει, δεν υπάρχει ούτε Αλαφούζος, ούτε Μελισσανίδης. Έτσι είναι. Υπαρξιακό πρόβλημα θ’ αποκτήσει ο Ιβάν, έτσι και την κάνει ο Μαρινάκης. Πού πας μακριά, ρε. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο διευθυντές επικοινωνίας, που τους λένε αυτούς, τον Κυριάκο Φιγούρα και τον Δούκα της Μενεμένης Λευτεράκη. Έχουνε κανέναν λόγο ύπαρξης αυτοί, έτσι και σταματήσει να ποστάρει ο Καραπαπάς; Πολύ σοβαρά μιλάμε.

Ανοικτά τα έχουνε και οι δυο τα social media του Καραπαπά. Μόλις ποστάρει κάτι, αμέσως απαντάνε, για να δείξουνε ότι υπάρχουν. Αλλιώς, βαριάς μορφής κατάθλιψη. Πού πας μακριά, μάστορα. Εδώ ο ΠΑΟΚ πήρε καθαρή, πεντακάθαρη νίκη στον τελικό, κι αυτός ο Βασιλόπουλος είπε ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε και το κατεστημένο. Μη τυχόν κι αφήσει έξω τον Μαρινάκη, δηλαδή. Διότι αυτός είναι ο αντίπαλος για τα όποια σχέδια του Σαββίδη.

Τώρα, θα πεις, ποια σχέδια έχει ο Ιβάν; Ο κάθε άνθρωπος σχεδιάζει, ρε. Αυτό που είπε ότι οι Πόντιοι θα σώσουν την Ελλάδα δεν είναι σχέδιο; Ή που δεν άφησε τους οργανωμένους να κάνουν συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σχέδιο δεν ήταν; Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα