Αχτσιόγλου – Κασσελάκης: Νέα μηνύματα πριν ανοίξουν οι κάλπες

Τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποιούν τις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για να στείλουν τα μηνύματά τους στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Πλησιάζει η ώρα που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος στις πιο πολωμένες εσωκομματικές εκλογές στην ιστορία της παράταξης. Οι δύο «μονομάχοι» Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελακης αξιοποιούν τις τελευταίες ώρες της προεκλογικής εκστρατείας για να κερδίσουν τους ψηφοφόρους στο «στρατόπεδό» τους.

Με βίντεο που ανάρτησαν στα social media οι δύο υποψήφιοι επικεντρώνονται στα σημεία που θεωρούν ότι περιγράφουν καλύτερα το στίγμα της προεκλογικής τους καμπάνιας ενώ αμφότεροι κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

Αχτσιόγλου: Γιατί ψηφίζουμε αύριο;

Η Έφη Αχτσιόγλου στο βίντεο που ανάρτησε θέτει το ερώτημα «Γιατί ψηφίζουμε αύριο;» και δίνει τη δική της απάντηση:

Έχουμε ακούσει πολλά. Όμως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία.

Όμως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα, είναι το περιεχόμενο της πολιτικής».

Ακόμα, η ίδια προσθέτει: «Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους. Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές. Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας. Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο έτσι θα φέρουμε μια νέα προοδευτική εποχή για τους πολίτες. Είμαι εδώ γιατί εγώ μπορώ. Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου όλοι και όλες στην κάλπη. Γιατί δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική».

«Για την πολιτική μετά…»

Ο Στέφανος Κασσελάκης με το βίντεο που ανάρτησε περιγράφει «πως ξεκίνησαν όλα» για να φτάσει να διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντά εμμέσως στις κατηγορίες ότι είναι φαινόμενο μεταπολιτικής, σημειώνοντας ότι αγωνίζεται για την «πολιτική μετά».

«Πώς ξεκίνησαν όλα… Η πρόταση του Αλέξη για το Επικρατείας. Οι περιοδείες στο πλευρό του. Οι πρώτες χειραψίες, οι πρώτες αγκαλιές. Συστηθήκαμε. Ύστερα σάς είπα: «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου». Κοιταχτήκαμε. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλον. Φτιάξαμε την πλατφόρμα μας. Με θέσεις που δε λένε δυνατά πολλοί. Τις πήρατε στα χέρια σας, τις συμπληρώνετε, τις βελτιώνετε».

Και τι έγινε από εκεί και πέρα: «Mε πήρε η δίνη του κόσμου. Οι επισκέψεις στον τόπο που πονά. Στις στάχτες και στις πλημμύρες. Οι επιθέσεις από το Σύστημα, αλλά και το όραμα, η ελπίδα. Το Ελληνικό Όνειρο για όλους – όχι για λίγους», γράφει.

«Δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ – ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων.

Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρόεδρος όλων. Όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δεν θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν. Την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα