Ο «Λωλοστεφανής» και οι ταβανόπροκες του Τσίπρα

Ο Κασσελάκης τρέλανε πάλι τον κόσμο, κάνοντας λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Η λαϊκή σοφία πολλές φορές υπερβαίνει ακόμη και τα πλέον εμπνευσμένα μυαλά. Εξ ου και η παροιμία που χρησιμοποιεί ο λαός μας «ότι φανεί του Λωλοστεφανή». 

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Ως γνωστόν, λωλός σημαίνει τρελός. Το ουσιαστικό «Λωλοστεφανής» αναφέρεται σε άτομα γραφικά, ήτοι οι γνωστοί τρελοί του χωριού. Η έκφραση χρησιμοποιείται για περιπτώσεις ατόμων, η φαντασία των οποίων οργιάζει, δηλαδή βλέπουν ό,τι θέλουν, ανεξαρτήτως αν αυτό είναι ρεαλιστικό ή στέκει λογικά.

Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται και η συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Mega, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ έκανε λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Κάποιοι που τον άκουγαν θεώρησαν ότι εννοούσε τις ευρωεκλογές του 2029. Κι όμως ο αθεόφοβος εννοούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές της 9ης Ιουνίου!

«Είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές που έρχονται. Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μήνες όλα μπορούν να ανατραπούν», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι τον άκουγαν σταυροκοπιόταν εάν από το τρακ πριν βγει στο γυαλί είχε πιει ρακές που έφερε από την πρόσφατη περιοδεία του στην Κρήτη. Διότι εάν το πιστεύει αυτό είτε ήταν πολύ μεθυσμένος που δεν έβλεπε μπροστά του είτε ήταν ο «Λωλοστεφανής», όπως ο ήρωας της γνωστής παροιμίας.

Το χειρότερο δεν είναι ότι είπε και μία ακόμη σαχλαμάρα, αλλά επέμεινε λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή αισθάνομαι και βλέπω ένα ρεύμα έξω στην κοινωνία. Ίσως έχει πλέον πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα εναντίον του προσώπου και του χαρακτήρα μου από την κυβέρνηση. Ίσως να έχει συνεισφέρει το θέμα της συγκάλυψης των Τεμπών. Ανεβαίνουμε. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε, θέλω να κερδίσουμε». Τόνισε επίσης ότι «αν δεν είμαστε πρώτοι στις ευρωεκλογές, θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα». Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η αποχή των πολιτών στις εθνικές εκλογές δεν σημαίνει ότι είναι «απολιτίκ», αλλά πρόκειται για την απογοήτευση του λαού.

Πολλοί θα πουν ότι εντάξει μωρέ το παιδί είναι άσχετο από την πολιτική και λέει και διάφορες ανοησίες για να κάνει εντύπωση. Εδώ όμως δεν μιλάμε για απλές ανοησίες, αλλά για κλόουν σε τσίρκο, ο οποίος προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς κάνει τους θεατές να ξεχάσουν τα προβλήματα τους, προσφέροντας γέλιο. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί και ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος μετά από τρία λεπτά αφότου μίλησε για νίκη είπε ότι «δεν είναι αποτυχία να χάσει με δέκα μονάδες διαφορά. Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων. Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική σου βάση».

Οι ταβανόπροκες του Αλέξη

Ο κ. Κασσελάκης εξακολουθεί να θεωρεί ότι τον στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος από τις προτάσεις του κόμματος. «Δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω είναι ικανοποιημένος από την πορεία που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις του και την απήχησή του», υπογράμμισε.

Βέβαια ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το 9ο φόρουμ των Δελφών, όπου μίλησε σε μία κατάμεστη αίθουσα, πριν δώσει τη συνέντευξη ο Στέφανος Κασσελάκης, φρόντισε και να λάβει αποστάσεις και να ρίξει τα καρφιά του, αλλά το σημαντικότερο να υπενθυμίσει στους πρώην συντρόφους του ότι είναι παρών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν έχω παραιτηθεί από την πολιτική όμως, είμαι ενεργός πολιτικά». Μάλιστα όπως είπε «το κρίσιμο θέμα για την Κεντροαριστερά σήμερα είναι η παραγωγή πολιτικής. Δεν είναι μόνο το Tik Tok πολιτική». Μιλάμε όχι για απλό καρφί, αλλά για ταβανόπροκα. Μόνο που δεν ζωγράφισε τον Κασσελάκη.
«Εγώ δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου κάτι παραπάνω. Θέλω να διεκδικήσω το ρόλο της παραγωγής πολιτικής και στην Ελλάδα και στο διεθνές επίπεδο», ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι δεν υιοθετεί τον όρο rebranding, αλλά επρόκειτο για «μια από τις πολλές προτάσεις της οποίες διαβάζω. Rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ δεν θα κάνω», κατέληξε.

Απαντώντας αναφορικά με τις Ευρωεκλογές στη χώρα, «στην Ελλάδα νομίζω ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι να επανισορροπήσει το πολιτικό σύστημα» αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας, «δηλαδή να έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα είναι σε θέση αν διεκδικήσει με αξιώσεις την κυβέρνηση στο επόμενο γύρο των εθνικών εκλογών, να έχει ένα αποτέλεσμα εκλογικό και να αξιοποιήσει την ετεροχρονισμένη φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη γιατί βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει φθορά για γεγονότα που έγιναν ένα χρόνο πριν». Ο ίδιος παρατήρησε πως «η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης τρέχει σε ένα αγώνα δρόμου μόνος του χωρίς αντίπαλο και κινδυνεύει να έρθει δεύτερος. Αυτό οφείλει να το αξιοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό θα είναι προς όφελος του πολιτικού συστήματος, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα επανισορροπήσει» σημείωσε.

Το νέο μοντέλο περιοδείας

Σε ό,τι αφορά τώρα τις περιοδείες του Στέφανου          Κασσελάκη, ενόψει των ευρωεκλογών, από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι θα ακολουθήσουν τ5ην τακτική που εφάρμοσε ο πρόεδρος του κόμματος στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κρήτη.  Ανάμεσα στα κεράσματα και τις ρακές, που ξεκινούσαν από το πρωί και τέλειωναν μετά τα μεσάνυχτα, όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε περιοδεία πολιτικού αρχηγού στην Κρήτη, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως εφάρμοσαν ένα νέο μοντέλο περιοδείας, χωρίς ιδιαίτερη παρουσία από μεγαλοπαράγοντες της κάθε περιοχής, αλλά στηριζόμενοι στην επικοινωνιακή ευχέρεια του Κασσελάκη που επικοινωνούσε με άνεση με περαστικούς και εργαζόμενους σε μαγαζιά και ταβερνάκια σε κάθε μέρος που περνούσε – ενίοτε στήνοντας κανονική ομιλία σε μέρη που το πρόγραμμα περιελάμβανε «σύντομο χαιρετισμό».

Και στο επιτελείο του έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι κάνοντας την αποτίμηση της περιοδείας, στεκόμενοι ειδικά στις Μοίρες του Νομού Ηρακλείου. Σε μια «δύσκολη» περιοχή (τόπο με ισχυρή παρουσία της Ν.Δ. λόγω Λευτέρη Αυγενάκη, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε 10 μονάδες πίσω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ) ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να συγκεντρώσει κόσμο που από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως δεν περίμεναν πως θα συγκεντρωνόταν για να τον χαιρετήσει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα