Αδ. Γεωργιάδης: «Στα 12 δισ. ευρώ η ζημιά που έκανε ο κορωνοϊός»

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις εκπτώσεις των ενοικίων αλλά και για τις επιθέσεις προς το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα

Αναφορικά για το πότε αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τους κλειστούς χώρους αναμένεται να παρθούν αποφάσεις μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ενώ σημείωσε ότι το καλοκαίρι θα λειτουργούν με κανόνες οι ανοιχτοί χώροι των νυχτερινών κέντρων, υπογραμμίζοντας όμως, ότι απαιτείται η άποψη των ειδικών για τις αποστάσεις και το πώς θα χορεύει ο κόσμος στις πίστες. Πρόσθεσε, δε, ότι εξετάζεται το τι θα γίνει με τα beach bar καθώς, όπως είπε, δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός μετά το άνοιγμα των εστιατορίων.

Γεωργιάδης: Δεν θα συνεχιστεί η έκπτωση ενοικίων

Αναφορικά με την έκπτωση ενοικίων, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση του μέτρου μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς αυτό θα επέφερε οριστική ζημιά στην αγορά ακινήτων. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ενισχυθούν για μέρος του κόστους που υπέστησαν.

«Εμείς θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι κανένα επαγγελματικό κλάδο και καμιά κοινωνική τάξη δεν την απαξιώνουμε και δεν την αφήνουμε μόνη της, αλλά πρέπει να κινούμαστε πάντα μέσα στα πλαίσια της λογικής και των δημοσιονομικών αντοχών», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, κάθε μήνας lockdown κοστίζει γύρω στα 6 δισ. ευρώ και συνεπώς με ολόκληρο τον Απρίλιο, τον μισό Μάρτιο και το μισό Μάιο, τα 12 δισ. ευρώ είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση της ζημίας. Αναφορικά με το μέγεθος της ύφεσης ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι περισσότεροι προβλέπουν διψήφιο αριθμό αλλά η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι μπορεί για να μειωθεί και θα «κάνει ταμείο στο τέλος».

Μικρόψυχες οι επιθέσεις κατά Τσιόδρα

Με αφορμή το τέλος της τακτικής ενημέρωσης από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο λοιμωξιολόγος προσέφερε πολλά μέσα στην πανδημία και χαρακτήρισε εξαιρετικά μικρόψυχες τις κατηγορίες που ανά διαστήματα εκτοξεύθηκαν εναντίον του. «Σε αυτή τη χώρα έχουμε συνηθίσει ένα λαό που έχει μεγαλείο ψυχής. Δεν χρειάζεται κάποιοι να βγάζουν το φθόνο, την κακία, τη μικροψυχία τους τόσο έντονα», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Διαβάστε επίσης