Ακόμα περιμένει…

Εφτάμισι  χρόνια μετά τον βαρύ τραυματισμό της, που την κατέστησε τετραπληγική,  από τον ιδιωτικό φρουρό του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο, την ώρα μάλιστα που έκανε τη δουλειά της, ακόμα  εκκρεμούν στα δικαστήρια οι αγωγές αποζημίωσης της.

Όσο για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει εκδοθεί μόνο μια πρωτόδικη απόφαση και τώρα εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, σχεδόν λίγο πριν την παραγραφή των αδικημάτων .

Ο λόγος για την τραγική δημοσιογράφο, Αγγελική Χατζηδημητρίου, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών , η οποία  εξαιτίας  και των λανθασμένων ιατρικών γνωματεύσεων και πράξεων που ακολούθησαν του τραυματισμού της από τον «νταή» φύλακα  ζει με αλαλία, τετραπληγική, φέροντας τραχειοστομία και γαστροστομία.

Η υπόθεση της κρίθηκε ποινικά αρμοδιότητας …Πλημμελειοδικείου όπου σε πρώτο  βαθμό  καταδικάστηκαν δύο γιατροί 18 και 6 μήνες αντίστοιχα και ο ιδιωτικός φύλακας στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σε 8 μήνες.

Ο ένας μάλιστα από τους δύο γιατρούς  έκανε χρήση του νόμου που επιτρέπει να μπει η υπόθεση στο αρχείο όταν η ποινή είναι μέχρι ποινή 6 μήνες  και να μη δικαστεί  ο κατηγορούμενος σε δεύτερο βαθμό.

Οι αγωγές της για αποζημίωση εκκρεμούν σε αναμονή έκδοσης τελεσίδικης απόφασης για το ποινικό σκέλος.

Όσο για την  Πολιτεία, περιπτώσεις σαν αυτή της δημοσιογράφου που πλήρωσε πολύ βαριά την μαχητικότητα της , δεν την …απασχολούν.

Καμιά υπηρεσία δεν συνέδραμε ποτέ στα έξοδα, που είναι πολλά, και απαιτούνται καθημερινά στην κατάσταση που βρίσκεται πλέον η Αγγελική Χατζηδημητρίου.

Διαβάστε επίσης