Άκου, Αλεξάκο…

Απάντηση της «Α» σε ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου «Άκου, Ανθρωπάκο» του ψυχαναλυτή Βίλχελμ Ράιχ, σύμφωνα με τον οποίο «Ο μεγάλος άνθρωπος ξέρει πότε και πού είναι μικρός. Ο Ανθρωπάκος δεν ξέρει ότι είναι μικρός και φοβάται να το μάθει», απευθυνόμαστε στον κ. Αλέξη Κούγια και εκθέτουμε τα εξής:

Στις 5-1-2021, η εφημερίδα «Η Άποψη» ανήρτησε στην ιστοσελίδα της άρθρο με τίτλο «Σε δημοπρασία το γραφείο Κούγια – Στο σφυρί όπως είναι επιπλωμένο…», όπου δημοσίευσε σχετική καταχώρηση από την ιστοσελίδα www. eauction.gr, όπου αναρτώνται όλοι οι δημόσιοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που πρόκειται να διενεργηθούν, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών που διενεργήθηκαν. Η ιστοσελίδα αυτή είναι δημόσια και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, στον οποίο και ανήκει.

Στην ιστοσελίδα, λοιπόν, αυτή είναι ανηρτημένη σχετική καταχώρηση, όπου φαίνεται ότι στις 14-5-2021 πρόκειται να διενεργηθεί δημόσιος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του ακινήτου ιδιοκτησίας του κ. Κούγια με επισπεύδοντα δανειστή τον κ. Μελισσανίδη με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 500.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αυτός διενεργείται κατόπιν εκδόσεως της με αριθμό 3719/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, όπου τελεσίδικα κρίθηκε ότι ο Κούγιας υποχρεούται να καταβάλει στον Μελισσανίδη το συνολικό ποσό των 9.724,35 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων και μέχρι ολοσχερούς εξόφλησης, σύμφωνα με το αναρτημένο αρχείο του πλειστηριασμού. Στο ίδιο αυτό αρχείο, το οποίο αυτούσιο δημοσιεύσαμε στο άρθρο μας, για τη διαφάνεια και την αλήθεια των όσων επικαλούμαστε,  αναφέρεται ότι σε βάρος του πλειστηριαζόμενου ακινήτου υφίστανται μεταξύ άλλων εγγραφείσες υποθήκες υπέρ της Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών για το ποσό των 5.143.468,77 ευρώ, υπέρ της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας για το ποσό των 331.134,48 ευρώ και υπέρ της Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών για το ποσό των 8.595.022,48 ευρώ και εγγραφείσες αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ της Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών για το ποσό των 5.113.018,47 ευρώ, υπέρ της Δ.Ο.Υ. Α’ Πατρών για το ποσό των 538.586,124 ευρώ.

Ο κ. Κούγιας, προφανώς, ταράχτηκε που τα είδε αυτά γραμμένα και κατά την προσφιλή του τακτική προέβη σε δηλώσεις. Η πιο πρόσφατη από τις δηλώσεις του αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.to10.gr και έχει το κάτωθι περιεχόμενο: (https://www.to10.gr/podosfero/superleague/1313481/kougias-ta-chrimata-pou-tha-ispraxo-apo-esas-tha-kano-5-metagrafes-gia-tin-ael/)

Επί της ως άνω δήλωσης του κ. Κούγια, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Κατ’ αρχάς εκδότης της εφημερίδας μας και διαχειριστής της ιστοσελίδας μας είναι ο κ. Βίκτωρας Μητρόπουλος και καμία εμπλοκή υφίσταται σε αυτά του κ. Θωμά Μητρόπουλου. Αλλά η συνήθεια και τα κολλήματα δεν κρύβονται και ο κ. Κούγιας θέλει σώνει και καλά να εμπλέξει και το όνομα του κ. Θωμά Μητρόπουλου στη δήλωσή του, όπως συνηθίζει να πράττει επί 25 χρόνια, και ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο την τελευταία δεκαετία.

Κατά δεύτερον σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας μας δεν εκκρεμεί κάποια αγωγή ή μήνυση για ψευδή δημοσιεύματα.

Κατά τρίτον όλα όσα περιέχονται στο από 5-1-2021 άρθρο της εφημερίδας μας προέρχονται από δημόσια έγγραφα, που είναι ανηρτημένα στη δημόσια ιστοσελίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Τώρα, το αν και κατά πόσον ο κ. Κούγιας έχει δικαιωθεί ή όχι σε κάποιο δικαστήριο, αν αληθεύει ότι έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ο ίδιος και η ΑΕΛ, πέραν της δήλωσής του καλά θα είναι να δημοσιοποιηθεί για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους. Πάντως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή σε βάρος του γραφείου του βρίσκονται εγγεγραμμένα βάρη για το συνολικό ποσό των 19.721.230,32 ευρώ υπέρ του Δημοσίου. Και αν έχει δικαιωθεί όπως λέει καλό θα είναι τα διαγράψει τα βάρη αυτά για να μην τον «βαραίνουν».

Αναφερόμενοι στην ανακοίνωση του κ. Κούγια επισημαίνουμε τα εξής:

1] Τα γραφόμενά του περί συκοφαντικής και δυσφημιστικής συμπεριφοράς της εφημερίδας μας και του εκδότη της καθώς επίσης και ότι χρησιμοποιήσαμε παρανόμως δημόσια έγγραφα, τα οποία έχουν ακυρωθεί –όπως ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας με δικαστική απόφαση– μας θίγουν άμεσα και με δεδομένο ότι αυτά ισχύουν από τον Οκτώβριο του 2020 είναι πασιφανές ότι ο κ. Κούγιας επιδιώκει να μας δυσφημίσει και να μας συκοφαντήσει. Επιφυλασσόμεθα για τις δικές μας πλέον ενέργειες, αστικές και ποινικές, εις βάρος του κ. Κούγια…

2] Στην ανακοίνωσή του, ενώ κάνει λόγο για μηνιαίες καταβολές ύψους 33.000 ευρώ στην Εφορία μηνιαίως, μας προξενεί εντύπωση πώς το ποσόν αυτό πολλαπλασιαζόμενο επί 120 μηνιαίες δόσεις αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ οφειλών προς το Δημόσιο. Στην αντίληψή μας δεν έχουν υποπέσει ανάλογες περιπτώσεις που ιδιοκτήτης ομάδος και με πολλές νομικές επιτυχίες οφείλει στην Εφορία ένα ποσόν  που δεν το λες και λίγο.

3] Όσον αφορά τις ονειρώξεις του, ότι θα κερδίσει χρήματα από αγωγές που θα καταθέσει, και με τα χρήματα αυτά θα κάνει πέντε μεταγραφές για την ΑΕΛ, προφανώς δεν απευθύνεται στην εφημερίδα μας, η οποία είναι πάντα πολύ προσεκτική στις δημόσιες διαπιστώσεις και έγγραφες τοποθετήσεις της, αλλά απευθύνεται σε άλλα ΜΜΕ. Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή υπάρχει και ένα πλούσιο δικαστικό παρελθόν μας με τον κ. Κούγια με πολλές συναντήσεις σε δικαστικές αίθουσες, θα πρέπει να του υπενθυμίσουμε ότι απειλές αυτής της μορφής –ή και υποσχέσεις– έχουν πέραση στους πολυάριθμους και μεγαλοσχήμονες ποινικούς πελάτες του, οι οποίοι φοβούμενοι τον πιθανό εγκλεισμό τους στα «κάγκελα», επηρεάζονται από κάποια πιθανή εξέλιξη αυτής της μορφής και «εναποθέτουν τις τύχες τους» στα χέρια του με το αζημίωτο, γιατί ανεξάρτητα από την άποψή μας για τον βίο και την πολιτεία του κ. Κούγια, πρέπει να παραδεχθούμε ότι ένας πολύ καλός δικηγόρος.

4] Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, κ. Κούγια –για να το προσωποποιήσουμε κιόλας–, σε απειλές αυτής της μορφής εμείς δεν μασάμε και με δεδομένο ότι την τελευταία 5ετία έχετε πολλές φορές αναφερθεί με συκοφαντικά και δυσφημιστικά σχόλια στην εφημερίδα μας και στον εκδότη μας, είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε το γάντι αν χρειαστεί.

Αυτά προς το παρόν, Αλεξάκο…

 

Η ΑΠΟΨΗ

 

ΥΓ. Οι άνδρες με σώβρακα και όχι οι άλλοι με στριγκς και κιλότες ποτέ δεν αναμειγνύουν στις τυχόν διαφορές τους γυναίκες και παιδιά. Γι’ αυτό και οι σχετικές αναφορές σου για τα οικογενειακά θέματα του πρώην πελάτη σου (Αχιλλέα Μπέου) δεν σε τιμούν… Σου υπενθυμίζω ότι όταν εσύ είχες προβλήματα με την οικογένειά σου, κανείς δεν τα εκμεταλλεύτηκε για να σε χτυπήσει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα