ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ Ένας… δάνγκας στον Βοτανικό

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Ο Μπαλτάκος δεν είναι κανένας τυχαίος, βλέπει μπάλα ο Τάκης. Και δεν μιλάω δικηγορίστικα. Εκεί επαγγελματίας είναι, ό,τι πει ο εντολέας. Άλλο είναι το θέμα μου. Βγαίνει και λέει ο Τάκης ότι το βλέπει χλωμό να προχωρήσει ο Βοτανικός. Μάλιστα.

Βέβαια, τόσο η «Α» όσο και η iapopsi.gr το είχανε γράψει πριν το πει αυτό ο Μπαλτάκος. Την ώρα που βαράγανε παλαμάκια όλοι που υπογράφτηκε το μνημόνιο. Να σ’ το αναλύσω καλύτερα σήμερα. Εμπεριστατωμένα, που λένε και οι μορφωμένοι.

Κατ’ αρχάς, να σου θυμίσω ότι η «Α» και η iapopsi.gr είχανε γράψει το εξής: ισχύουν οι υπογραφές του Αλαφούζου και του Μαλακατέ του Ερασιτέχνη στο M.o.U.; Ο Αλαφούζος ως τι υπέγραψε; Ως απλό μέλος του ΔΣ τη ΠΑΕ; Πρόεδρος στον Παναθηναϊκό είναι ο μίστερ Μάνος Μαυροκουκουλάκης. Πήρε το ΟΚ από το ΔΣ της ΠΑΕ;

Κι άντε, αυτό να το πάρει το ποτάμι. Τυπικό είναι, θα πεις. Ο Μαλακατές πώς πήγε κι έβαλε την υπογραφή του; Πήρε καμιά απόφαση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη; Όχι βέβαια. Τότε, πώς πήγε κι έβαλε την τζίφρα του και δήλωνε και συγκινημένος, που επιτέλους ο Ερασιτέχνης γίνεται και πάλι μεγάλος και τα ρέστα;

Πάμε παρακάτω. Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη θα γίνει τον άλλο μήνα. Θα ψηφίσει ο λαός αν γουστάρει να φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο για να μετακομίσει στον Βοτανικό.  Έτσι είπε ο Μαλακατές, έτσι κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Και πόσοι θα ψηφίσουνε; Ο Γιαννακόπουλος, όταν ανέλαβε πρόεδρος στον Ερασιτέχνη, τα μέλη ήταν γύρω στα 450. Κι είχε δηλώσει τότε ότι είναι ντροπή ολόκληρος Παναθηναϊκός να έχει τόσα λίγα μέλη. Και τύπωσε άλλες 1.000 και βάλε αιτήσεις.

Και τι θα ψηφίσουνε τα μέλη; Να μείνει ή να φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο; Είναι κανένας σίγουρος; Όχι βέβαια. Κάλπη είναι αυτή. Άλλο θέλω να σου πω.

Γίνεται η συνάντηση τις προάλλες του Μπακογιάννη με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον δήμο. Βγαίνει ο Γιαννακόπουλος και τι λέει; Ότι οι όροι είναι πολύ χειρότεροι για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, από τότε που ο ίδιος ήταν πρόεδρος και διαπραγματευότανε με τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και τα ρέστα.

Να σου θυμίσω και τη δήλωσή του: «Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανένα από τα πρόσωπα που διοικούν τον Παναθηναϊκό ή που εμπλέκονται στον Παναθηναϊκό ούτε πρέπει ούτε μπορούν να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις. Ο ένας έχει κατ’ επανάληψη διασύρει το όνομα του Παναθηναϊκού και την ιστορία του εντός και εκτός γηπέδων, και έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το οικονομικό συμφέρον του αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων. Ο άλλος δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουνα εγώ. Ειδικά όταν είμαι υπό ένα καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστή».

Τώρα το ποιος είναι ο άπειρος και ποιος παίζει παιχνίδια για να κονομάει από τον Παναθηναϊκό, τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Κι ερχόμαστε στο καλό. Ποιος ελέγχει τα μέλη; Ποιος θα δώσει τη γραμμή; Ο Αλαφούζος; Ο Μαλακατές; Ο Γιαννακόπουλος; Αλλά και γραμμή να πέσει. Μπορεί να ελέγξει ο καθένας τι θα πάει να ψηφίσει ο άλλος; Παρέα στην κάλπη θα μπούνε;

Και τώρα που είπα κάλπη, να σου κάνω μία παρένθεση. Πώς θα γίνει η ψηφοφορία; Θα γίνει με φυσική παρουσία ή με ηλεκτρονική; Και ποιος θα διασφαλίσει το αδιάβλητο;

Έτσι είναι. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως ο Βοτανικός, δεν μπορεί να υπάρχουνε σκιές. Κανονικές ψηφοφορίες πρέπει να γίνονται. Με αντιπροσώπους κομμάτων, όπως στις βουλευτικές. Αυτών που θέλουν ΟΧΙ κι αυτών που θέλουνε ΝΑΙ.

Άπαξ και γίνει ηλεκτρονικά, ποιος ξέρεις ότι δεν θα πάθει τίποτα το μηχάνημα; Μπορεί να πάθει κανένα μπλόκο το μέιλ. Μηχανήματα είναι αυτά, χαλάνε. Εδώ, ρε, ο Τραμπ μίλησε για νοθεία στις αμερικανικές εκλογές, πλάκα κάνουμε τώρα; Εκτός κι αν αποφασίσει η Γενική Συνέλευση στο τέλος να δοθούνε τα ονόματα των μελών που δεν είναι μυστικά και το τι ψήφισε ο καθένας. Τότε αλλάζει το πράγμα.

Επανέρχομαι. Ο Γιαννακόπουλος το έδωσε το στίγμα του. Αυτό κατάλαβα εγώ. Ότι δεν τον συμφέρει τον Παναθηναϊκό να πάει στον Βοτανικό. Άπαξ και σου λέει ότι οι πόροι είναι χειρότεροι τώρα κι ο ένας εμπλεκόμενος πάει να κονομήσει, τι θα ψηφίσει, ρε. Να φύγει ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο;

Κι άντε, σου λέω εγώ στη Γενική Συνέλευση λέει ο Γιαννακόπουλος αναλαμβάνω τον Ερασιτέχνη και ρίχνω δέκα μιλιόνια. Τι θα πούνε τα μέλη; Ότι να προτιμήσουμε τον Αλαφούζο στον Βοτανικό και να μας δίνει νοίκι, χωρίς να ξέρουμε και το πόσο; Που μπορεί να μας δίνει ψίχουλα και να λέμε κι ευχαριστώ; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ο Γιαννακόπουλος δεν είναι κανένα παιδάκι. Ολόκληρα μεγαθήρια κυβερνάει. Την πάτησε με τον Αλαφούζο και δεν την ξαναπατάει. Τόσες φορές τού υποσχέθηκε ο Αλαφούζος ότι θα του πουλήσει την ΠΑΕ, άλλες τόσες τον έγραψε.

Να σ’ το πω κι αλλιώς. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θα φύγει ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Θα τσοντάρει, γιατί έτσι ήθελε ο αείμνηστος Παύλος. Μέχρι εδώ. Φτάνει. Αυτό έχω να σου πω, θα παίζει μπάλα εφ’ όρου ζωής.

Πάμε παρακάτω. Βγαίνει κι ο Μπακογιάννης και σου λέει ότι όλα πάνε καλά με τον Βοτανικό. Στο ΟΡΕΝ του Ιβάν βγήκε και τα είπε. Βγαίνει κι η iapopsi.gr και σου λέει, ποιος δουλεύει ποιον ότι όλα πάνε καλά. Ο Μπακογιάννης τον Γιαννακόπουλο ή το αντίστροφο;

Σ’ το προχωράω. Ο Αλαφούζος τι λέει για όλα αυτά; Τίποτα. Κάτι τηλεφωνήματα κάνει στον Μαλακατέ. Μέχρι εκεί. Και σε κάποιους παλιούς συντρόφους του στην Παναθηναϊκή Συμμαχία για να κόψει κλίμα εν όψει των εκλογών. Τώρα να υπόσχεται και τίποτα θέσεις εργασίας, όπως λένε αυτά τα παλιόπαιδια οι οργανωμένοι, δεν το ξέρω. Δεν το πιστεύω, δηλαδή.

Και γιατί σ’ το λέω αυτό; Γιατί κι οργανωμένοι παίζουν μπάλα με τον Βοτανικό. Να σου θυμίσω την ανακοίνωση της Θύρας 13, ένα κομμάτι της δηλαδή:

«Οι διμερείς συμβάσεις που καταρτίζονται, πρώτα θα τεθούν υπόψιν την Γενικής Συνέλευσης του Α.Ο. και μόνο κατόπιν έγκρισης της θα υπογραφούν από την Διοίκηση του Συλλόγου.

»Αν συμβεί το αντίθετο θα είναι μεθόδευση του κ. Μαλακατέ με μοναδικό συμφέρον των εμπλεκομένων.

»Στην περίπτωση αυτή θα απαιτήσουμε άμεση παραίτηση της Διοίκησης του Α.Ο. και οι συμβάσεις θα καταψηφίζονται μέχρι να επιτύχουμε καλύτερους όρους για τον Σύλλογο.

»Αν δεν επιτευχθούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι ο Σύλλογος πρέπει να απεμπλακεί οριστικά από την Διπλή Ανάπλαση.

»Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε επαγρύπνηση και σε πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων τους σχετικά με τον έλεγχο των ενεργειών της παρούσας Διοίκησης σε νομικό, τεχνικό και οικονομικό επίπεδο.

»ΥΓ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ»!

Δεν είναι απλά τα πράγματα, μάστορα, με τον Βοτανικό. Κι αυτή της Θύρας13 είναι μέλη οι περισσότεροι. Είναι αυτοί που όταν ανέλαβε ο Αλαφούζος βάφανε ακόμα και τα κάγκελα για να είναι ωραία η Λεωφόρος. Συνεργεία καθαρισμού είχανε φτιάξει, γιατί νόμιζαν ότι ο Αλαφούζος θα ξαναφέρει το Γουέμπλεϊ.

Και σου λένε, τις συμβάσεις κάτω να τις δούμε. Μην και από μάγκας στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός γίνει ο Αλαφούζος δάνγκας του Βοτανικού. Να μας κλέψει την ιστορία, δηλαδή, αλλά και να μας πληρώνει νοίκι η ΠΑΕ. Στην ουσία, δηλαδή, ταυτίζονται με τον Γιαννακόπουλο.

Βέβαια, αν δεν προχωρήσει ο Βοτανικός, ο Αλαφούζος το έχει έτοιμο το σενάριο να μείνει στη Λεωφόρο. Το είχε πει κιόλας όταν είχε σκαλώσει ο Βοτανικός, ότι θα ζητήσει τη συνδρομή του κράτους για να την ξαναφτιάξει τη Λεωφόρο.

Μόλις στις 10 Σεπτεμβρίου ο Αλαφούζος είχε παρουσιάσει το planB, το οποίο είχε φτιάξει το 2016,  να γίνει κούκλα η Λεωφόρος. Γιατί το έκανε αυτό; Γιατί ήξερε ότι ο Βοτανικός, που είναι δώρο της πολιτείας και του δήμου στην ΠΑΕ, μπορεί και να μην προχωρήσει, από τα μέλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα