Αλεξανδρούπολη: Δέκα τραυματίες από την κακοκαιρία

Μεταξύ άλλων σημειώθηκαν επίσης μεγάλες καταστροφές τόσο στις περιουσίες όσο και στις σοδειές των πολιτών

Τραγικός απολογισμός υπήρξε και στην Αλεξανδρούπολη που χτυπήθηκε και αυτή από την μανία της κακοκαιρίας μετά από την φονικό πέρασμά της από την Χαλκιδική, στοιχίζοντας τη ζωή σε 7 άτομα.

Συγκεκριμένα, από την κακοκαιρία τραυματίστηκαν συνολικά δέκα άτομα, τα οποία προσήλθαν το βράδυ της Πέμπτης στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΤΕΠ, Κώστα Παπαθεοδώρου, μόνο το ένα εξ’ αυτών, ένας 66χρονος, που έφερε χτύπημα στο κεφάλι από πτώση, έχρηζε νοσηλείας, ενώ τα άλλα εννέα χαρακτηρίζονται ως ελαφρά περιστατικά καθώς αφορούσαν κυρίως τραυματισμό από τη χαλαζόπτωση.

Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ενώ στα χωριά Δίκελλα, Μάκρη και Μεσημβρία σημειώθηκαν αρκετές ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους.

Για περισσότερο από 15 λεπτά, η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές. Συγκεκριμένα, έχουν τρυπήσει σκεπές σπιτιών, ενώ καταστράφηκαν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις και οι σοδειές τους.

Η στιγμή που το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού "χτυπάει" τα Δίκελλα

Η στιγμή που το χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού (ή αυγού σύμφωνα με άλλους) "χτυπάει" τις αυλές της Βασιλείας και του Παρασκευά στα Δίκελλα.Παρατηρήστε το μέγεθος αλλά και τις ζημιές που προκάλεσε όπως τα αποτυπώνει η Βασιλεία.Να σημειώσουμε πως "χτυπήθηκαν" πολύ έντονα οι περιοχές της Ανατολικής Ροδόπης ενώ στον Ίασμο η βροχή «κατέβασε» όλη τη λάσπη από το βουνό. Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι, ενώ παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα.Άλλα video και φωτογραφίες εδώ: http://bit.ly/2xHt9Y6

Gepostet von e-evros.gr am Mittwoch, 10. Juli 2019

Μεγάλες καταστροφές από χαλαζόπτωση στη Μάκρη

Συμβαίνει τώρα (18:40) Κάτω από την πλατεία της Μάκρης!Το χαλάζι έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Νωρίτερα είχε εκδοθεί έκτακτο δελτίο καιρού αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε τόσο έντονο φαινόμενο.Στα Δίκελλα έχουν σπάσει σκεπές, τέντες και πολλά οχήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές!Άλλα video και φωτογραφίες εδώ: http://bit.ly/2xHt9Y6

Gepostet von e-evros.gr am Mittwoch, 10. Juli 2019

Πηγή: e-evros.gr

Διαβάστε επίσης