Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής των Μουντιάλ

Μετά την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48, η Ομοσπονδία της Αφρικής (CAF) θα στέλνει πλέον 9 ομάδες στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αντί για 5, η Ασία (AFC) 8 αντί για 4.5 (υπήρχε μπαράζ με τον τέταρτο της Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής). Η Νότια Αμερική (CONMEBOL) θα έχει πλέον 6 ομάδες αντί για 4.5 (υπήρχε μπαράζ του πέμπτου της Νοτίου Αμερικής με τον πρωταθλητή της Ωκεανίας), η Ευρώπη (UEFA) 16 αντί για 14, ενώ η Ωκεανία (OFC) θα στέλνει απευθείας μία ομάδα. 

Βάσει όλων των παραπάνω, απομένουν δύο θέσεις για τα τελικά της διοργάνωσης, οι οποίες θα δοθούν μέσω ενός νέου νοκ άουτ πρωταθλήματος, το οποίο θα αποτελείται από έξι ομάδες (πέντε ομάδες, μία από κάθε Ήπειρο εκτός απ’ την Ευρώπη + μία ομάδα απ’ την Ομοσπονδία που ανήκει η οικοδέσποινα της διοργάνωσης). Οι δυο απ’ τις έξι θα είναι ισχυρές και θα προκρίνονται απευθείας στα “ημιτελικά” του μίνι πρωταθλήματος, ενώ οι τέσσερις υπόλοιπες θα δώσουν ένα νοκ άουτ αγώνα παραπάνω. 

Το τουρνουά των έξι ομάδων θα πραγματοποιείται στη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ και θα είναι ουσιαστικά μία δοκιμαστική διοργάνωση πριν απ’ την επίσημη. Τα πλέι οφ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 θα λάβουν χώρα τον Νοέμβριο του 2025.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα